Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, mx_racer napisał:

Strongman widziałem gdzieś na wiosnę że pisałes o mieszaninie Axiala z mustangiem na wiosenne odchwaczanie. Axial 50 ec z Mustangiem 306 czy forte? i jakie dawki Axiala i mustanga

Normalnie litr axiala tylko ze z pacu bo tanszy niz 50ec i litr mustanga forte na raz w mieszaninie na 300l wody.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano (edytowane)

No tak i parę kilo winetu i spikę nazbierało się przez lata,Ale ten z packa jest tanszy bo po 150zł litr wychodzi a 50ec koło 160-180zł.Teraz nie patrzyłem ale już w tym roku na wiosnę pojawili się gotowce ale ja kupiłem w styczniu sor bo bałem się ze podrożeją,

To samo praktycznie nie kupował byś taniej a winetu masz gratis.

A na te spikę i winetu to zrobię testa teraz na jesieni kawałek prysnę bo ze to bierze jasnotę różowa.Niby piszę ze to stosować na wiosnę ale znowu na axialu piszę ze można i na jesieni, przetestuję albo dam na wiosnę któregoś razu zamiast mustanga tylko po 30g bo oni dają 20g ale w etykiecie jest ze można 30g i ze wtedy działa już lepiej.

Opublikowano
2 godziny temu, cotamjaktam napisał:

Witam pryskałem pszenżyto mieszaniną expert met 0,25 kg + tolurex 1,5 l

Brak opadów przez tydzień, a dzień przed opryskiem spadły 2 litry wilgoć w ziemi na 4 i 5 klasie była optymalna, ale na 6 klasie do południa zdążyło przeschnąć i dopiero wilgoć była 2 cm pod powierzchnią, a wierzchnia warstwa pył. Na drugi dzień po oprysku rano mgła i duża rosa. Oprysk podziała na tej 6 klasie czy już się przygotowywać na poprawkę? jakie macie doświadczenia?

Podziała 

6 godzin temu, memphis1205 napisał:

Meloman kwalifikat siane 13wrzesnia. Okolo 210kg na hektar. Juz sie krzewi.

Ogolnie chyba ladnie wyglada?

13 września i taka norma wysiewu?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mx_racer napisał:

ten axial komplett to nic innego chyba jak Axial One bo są te same substancje aktywne. Drogo wychodzi taka mieszanina z mustangiem szybko licząc

Nie tanio z 210zł ,ale siekiera na hwasty a na wiosne rozmaicie jest z warunkami raz wody nalło to 10 maja dopiero dało się odchwascić i wzieło eleganco.

Są i inne dobre srodki ale z tego zawsze byłem zadowolony i w miarę tanio się kupowało.

Opublikowano
3 minuty temu, krilan06 napisał:

Raczej nie, a jaka to odmiana?

Właśnie odmiany niestety nie znam 

1 minutę temu, damianos95 napisał:

Kiedy siane ? Chwasty robiłeś więc może od tego ?

Jak dobrze pamiętam 24.09 i żadnych zabiegów nie robiłem 

Była dawana kreda przed siewem a że jest sucho to jeszcze się nie rozpisciło, może to od tego? 

Opublikowano
21 minut temu, krilan06 napisał:

Ja bym się nie martwił tymi przebarwieniami, ale w wolnym czasie możesz cyknąć fotkę samego łanu 

Łan z daleka ziemni zielony aż dziwne jak na tą porę. Jak do dostał dobrze azotu. Ja nic i jutro nadają deszcz to zobaczę za kilka dni jak będzie wyglądało. 

Opublikowano
1 godzinę temu, albert1991 napisał:

Raczej od szybkiego przyrostu takie przebarwienia 

U mnie pszenzyto od 2 tygodniu stoi w kompletnie suchej glebie i ma właśnie takie jasne przebarwienia. W glebie jest dosyć składników ale nie ma jak pobrać.

Opublikowano (edytowane)

ja czekam do czwartku ma być cieplej i pogodniej dff potrzebuje do dobrego działania ok 10 st.

Edytowane przez 8691
błąd
Opublikowano
14 minut temu, krilan06 napisał:

Jak do czwartku skoro noc z czwartku na piątek na minusie?

Ja planuję pszenżyto siane 7.października w piątek opryskać 

U mnie nic z czwartku na piątek plus 5