Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
35 minut temu, soltys48 napisał:

Zebrane będzie to podzielę się wnioskami 

A zdrowe czy trzeba latać z fungi?

Opublikowano

U mnie sekret borówki i Tadeusz jeszcze zielone u sąsiadów już wszytsko usycha nawet flagowki nie znajdzie się kawałka zielonego nie pisze żeby się pochwalić a jedynie napisac że warto robic grzybowke 

Opublikowano
11 minut temu, damianos95 napisał:

U mnie sekret borówki i Tadeusz jeszcze zielone u sąsiadów już wszytsko usycha nawet flagowki nie znajdzie się kawałka zielonego nie pisze żeby się pochwalić a jedynie napisac że warto robic grzybowke 

Potwierdzam Dobrą grzybowska w tym roku się sprawdza widać to gołym okiem 

Opublikowano
13 minut temu, damianos95 napisał:

A może sąsiedzi coś nakoszą  😉

Opublikowano
57 minut temu, Dziad932 napisał:

A zdrowe czy trzeba latać z fungi?

Nadal zdrowe ale dwa dobre zabiegi zrobiłem 

43 minuty temu, damianos95 napisał:

Pamiętasz co Ci mówiłem jak rozmawialiśmy?

Opublikowano
8 minut temu, soltys48 napisał:

Kurde to dopiero jak zakończe hodowle zacznę działać 

Opublikowano
8 godzin temu, Pawlak81 napisał:

Jeszcze Belcanto da sobie radę.Ciekawe,jak zachowa się Mondeo,ma ktoś???W Tadeuszu trza tyłek w troki i parskać nawet przed pszenica.

Tylko TRZY zabiegi nijak się mają do niższej ceny pszenżyta.

Mam Tadeusa pierwszy rok.

I nie wiem dlaczego piszesz że taki wymagający.

Wiosną baaardzo zdrowy był. Gdzie niegdzie mączniak się trafił. Zrobiłem t1 duet na start i 0,1l cyflux. T2 opóźniłem , jak kłosy wyszły z pochwy priaxor 0,8l i tebu chyba 150g. Przed zabiegiem bardzo zdrowy.

Obecnie kłosy nalewa i raczej bardzo zdrowy.

Może to kwestia małej ilości opadòw, ale dla mnie to bardzo zdrowa odmiana.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Pamiętam wszystko się sprawdziło dzięki jeszcze raz za rady 

Ale już się dowiedziałem ile to chemii wpakowałem że mimo małej ilości opadów nie usycha mi zboże

Co więcej zauważyłem może kto odchwaszczal na jesieni jest pełno chabra czy to w jęczmieniu pszenicy czy pszenżycie i czasami miotła więc da się jakoś skutecznie zwalczyć chabra na jesieni ?

Tak poza tym wie ktoś czy jest jeszcze na forum Ursus932 bo miałbym do niego pytanie a widzę konto usunięte 

Opublikowano
22 minuty temu, damianos95 napisał:

Ale już się dowiedziałem ile to chemii wpakowałem że mimo małej ilości opadów nie usycha mi zboże

Co więcej zauważyłem może kto odchwaszczal na jesieni jest pełno chabra czy to w jęczmieniu pszenicy czy pszenżycie i czasami miotła więc da się jakoś skutecznie zwalczyć chabra na jesieni ?

Tak poza tym wie ktoś czy jest jeszcze na forum Ursus932 bo miałbym do niego pytanie a widzę konto usunięte 

Teraz to @Dziad932

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Da się a jeśli nie daj Bóg byłaby poprawka to już groszowe sprawy

Opublikowano

Chyba susza mu dokucza🤭

Ta 5 klasa nie pszenno żytnia czasem?😉

Jaka wysokość?

Pięknie wygląda, może by spróbować tej odmiany. Typ żytni? Miałeś już w uprawie?

Opublikowano

5 klasa taka, że orka na 20 cm a jak pług lekko bardziej się zagłębi to piaskownia się wyoruje, sucho było bardzo przez 2 tygodnie dlatego podflagowy 3 razy dłuższy od flagówki

Wysokości nie mierzyłem pierwszy raz mam tą odmianę, kłos ciężki bardzo czuć pod ręką grube ziarno

około 500-600 kłosów po 15 pięterek

Opublikowano

2 tygodnie to sucho nie miał.

Kłos piękny. Przy mtn 30g i 50 ziarniakach jest 9t😉

Probus 6 klasa.

20220619_150541.jpg

Opublikowano
56 minut temu, soltys48 napisał:

Da się a jeśli nie daj Bóg byłaby poprawka to już groszowe sprawy

Ja właśnie miałem największy problem z habrem. W tym roku expert met na jesień i poprawka chwastoksem na wiosnę i czysto. W tamtym roku próbowałem na raz (kurcze nie pamiętam jakaś nowość ) i całe pola habra 

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

2 tygodnie to sucho nie miał.

Kłos piękny. Przy mtn 30g i 50 ziarniakach jest 9t😉

Probus 6 klasa.

20220619_150541.jpg

U mnie na 6 klasie w niektorych miejscach to duzo gorzej niz u ciebie

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Mam Tadeusa pierwszy rok.

I nie wiem dlaczego piszesz że taki wymagający

Obecnie kłosy nalewa i raczej bardzo zdrowy.

Może to kwestia małej ilości opadòw, ale dla mnie to bardzo zdrowa odmiana.

Wiosną płukanie opryskiwacza to dostał Atropos+Kendo.Z T3 zwlekałem i grzyb+skrzypionki liść flagowy zżarły.Ponadto kłos "szczerbaty".

Opublikowano
6 godzin temu, Szymi40 napisał:

@tytanowyJanusz  Na której  klasie ta  pszenica ? 

To chyba do mnie pytanie? IVb. Poza krótkim epizodem na przełomie maja i czerwca permanentny brak wody, i co zrobisz jak nic nie zrobisz.