Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Odmiana dinaro, idzie gdzieś jeszcze dostać kwalifikat? 

Lubawska Spółdzielnia Producentów Trzody Chlewnej ma tą odmianę w ofercie

Nie wiem czy wysyłają

Edytowane przez robert123farmer
Opublikowano
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

W tym roku Borowik zarówno na V jak i na IV klasie totalna klapa, około 3t

U mnie Borowik po centrali 7.3t/h (ważone) IVklasa ,stanowisko po owsie i oborniku , było robione tylko T1 ,130N pH nieznane (ogólnie z tego co pamiętam to z 12lat pole nie widziało wapna )tak że nie jest źle . Gorzej wypadło Orinoko 5,7t/h, ta sama agrotechnika tylko że bez obornika i po pszenicy .

Opublikowano
10 godzin temu, pawelol111 napisał:

A ktora z odmian lepsza Gringo czy Grenado?

Miałem obie odmiany w tym roku, na dobrych stanowiskach plon porównywalny, na słabszych i słabszej glebie lepiej wyszło grenado.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawelol111 napisał:

W tamtym roku pojawiło sie Dinaro znowu choć to stara odmiana. Ciekawe dlaczego?

Gdzie idzie je dostać?

20 minut temu, krilan06 napisał:

Nie mam ale mam zamiar posiać na próbę kawałek 

Karłowate czy tradycyjne?

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Borowik wykoszone 1.6ha przyczepa d55 z ppdwojnymi burtami 1m wysokosci nasypana z czubem az zlatywalo nie wazone jeszcze 

Czyli około 4,5 - 5t z hektara?

Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Czyli około 4,5 - 5t z hektara?

Mysle ze bardziej kolo 6ton bynajmniej tak stawial znajomy co kosil a oko ma dosc dobre w tamtym roku sie pomylil o 200kg z hektara zwaze to powiem

Opublikowano

Nie pamiętam tam dobrze wymiarów przyczepy, ale ja obstawiam max 5t. A może bardziej 4,5t.

Wymiary to chyba 2,2m x 4,5m x 1m? Dodać 1,5m³ na czub

Gęstość pewnie w przedziale 650 - 680.

Jak dla mnie na 6t nie ma szans.

Opublikowano
11 minut temu, damianos95 napisał:

Mysle ze bardziej kolo 6ton bynajmniej tak stawial znajomy co kosil a oko ma dosc dobre w tamtym roku sie pomylil o 200kg z hektara zwaze to powiem

Bez znajomości gęstości🤣

Opublikowano

Mam Belcanto, jeszcze stoi na polu

26 minut temu, damianos95 napisał:

Wg mnie też bliżej 5 ton, jak zważysz to daj znać 

Opublikowano
soltys48 napisał:

1 godzinę temu, pawelol111 napisał:

W tamtym roku pojawiło sie Dinaro znowu choć to stara odmiana. Ciekawe dlaczego?

Gdzie idzie je dostać?

20 minut temu, krilan06 napisał:

Nie mam ale mam zamiar posiać na próbę kawałek 

Karłowate czy tradycyjne?

Artpol Mordy miał na sprzedaż. Znasz tą odmianę?

Opublikowano

D55 wymiary wewnętrzne skrzyni 2.23 /4.50 

Sąsiad przy metrowych butach pszenżyta melomana i kasyna miał coś koło 8.300 i 8.500

Opublikowano
13 godzin temu, galan99 napisał:

No no 4 klasa 7 ton to 1 ile powinna dać 12 ton a tak nie jest no szok .

No u mnie jest 4 klasa ale taka glina że nie pytaj . Piachów na polu akurat  nie mam (kuj-pom)