Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy AGCO (Fendt i Massey Feruson)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po Twoich wpisach patrząc pomyślałem że będziesz wiedział doskonale:). Essential to wersja podstawowa. Z dźwignią T do dyny w kokpicie a nie w podłokietniku itp. Nawet jeśli to w podstawie to skoro z oska i turem to cena spoko.
Opublikowano

wiem, że mnie wkur*** bo nie można było dodać podłokietnika a w tej wyższej wersji był ale cena robiła się śmiesznie wysoka jak za MF. 

skrzynia Dyna4/Quadrashift z automatyką półbiegów z dźwignią T. 2 pompy z możliwością łączenia wydatku guzikiem na słupku. opony 460/R28 i 540R38. Miesiąc temy to było to już nie pamiętam. W każdym bądź razie MF odpada bo mam za daleko i nie podoba mi się polityka AGCO w Polsce czego wyrazem jest nawet ich strona www

11alfrd.png

Opublikowano

Około 300 zapewne. Tuz około 10 i z 20 za konie.

konio1011 napisał:

Orientuje sie ktos ile by wyszedl mf 5712s z miekka osia tuzem podlokietnikiem i turem? i ile drozszy w tym samym wyposazeniu bylby 6612s??

Opublikowano
Zależy czego potrzebujesz. Ja np szuka. 4 cyl. Z dobrym wyposażeniem do tura, opryski, nawozy i zielonka. 6 cyl mi nie pasuje. Co z tego że podobna cena jak do budynków będzie niewygodny. 5709S to taki pośredni traktor. Nie mały ale i nie za duży. Mam dylemat między taki. A case luxum lub styer multi
Opublikowano
Ja podobnie z tym ze moj wszystko bedzie robil bo to bedzie jedyny ciagnik w gosp. T6 145 to tez 4 cyl. tylko gabaryt inny. Tez poczatkowo zastanawialem sie nad T5 , multi lub luxxum ale jednak chyba pojde w strone T6 , maxxum lub steyr 4115 profi. A to dlatego ze planuje kupic bezorkowca mandam top 2,5s i uprawowo siewny agromasz snt i do tych maszyn musi byc juz wiekszy ciagnik z mozliwoscia podkrecenia. Mf 5712 jest tak pomiedzy seria T5 a T6 i do tura duzo lepszy i taki dylemat..
Opublikowano
Ja też będę brał mandama i podobny siewnik :) tylko 3 m. I do tego mam MF 145 KM 6 cyl. Jeśli ma być główny to bierz 6 cyl. Z drugiej strony mam okazję pracować z ladowaczem MF 4 cyl 6140 i MF 6 cyl 6180 i powiem jedno. Na polu, przy pryzmie 6 cyl pracuje się wygodnie i bez problemu. W budynkach nawet nie chce patrzeć w stronę dużego. Małym 4 cyl wyjadę prawie wszędzie i zrobię to szybciej. Dlatego też nie wiem czy nawet ten 5790S nie będzie za duży. LUXUM jednak zwrotniejszy i 15 cm rozstaw osi mniejszy.
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, sumek666 napisał:

280 tyś za 5709S!!?? 

Popiedroliło ich tam w agco. Za te kasę masz JD 6120M na wypasie ;)

@sumek666, z fabrycznym turem. 6105 RC z turem też kosztuje 280-290 tys. zł netto. O 6120M po podwyżkach nie wspominając. Marna to pociecha, ale JD jakoś specjalnie taniej to nie chce wychodzić. W gratisie jak już to dodają tylko DPF, EGR. 🤢

Edytowane przez Kos_pl
  • Like 1