Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedz szczerze czy zakładasz ten temat z nudów? Widziałem tu już wiele podobnych tematów i się przyzwyczaiłem, ale gdyby zajrzał na te forum jakiś stary gospodarz i to zobaczył to by buchnął śmiechem i pomyślał że nie ma tu czego szukać pomimo jest tu wiele naprawdę interesujących treści.

I co jeżeli stu użytkowników powiedziało by ci że trzeba jeszcze dokupić ciągnik 380km zrobiłbyś to? :lol:

Nie chce nikogo urażać ale sam wiesz o tym że ten temat powstał od tak.

Opublikowano

Według mnie na Af powinna byc jakaś granica wiekowa żeby można zakładać konta od 17-18 lat.Bo tak to jest tu coraz wiecej dziecu ktore zakładaja bezsensowne tematy.I zamiast fachowego forum robi sie przedszkole.Kto bylby za tym?:)

Opublikowano

nie zakładam temau z nudów tylko chce zaczerpnac opini innych czy to da rade narazie mam 30 ha i robia atrafiła sie okazjia i na wiosne bedzie juz wiecej i czy jest sens brac zeby to wszystko jakos szło a z ferii juz 8 lat nie korzystam

Opublikowano

[Witam

Powiedz mi ile masz ornego ile łąk ja też mam podobne ciągniki i podobny areał pomogę ci. ;)

Ja mam ursusa1212, 1224 i c360 ze wspomaganiem i farmtraca 804WD. Łąk mam około 36h a ornego około 14h i jakoś idzie. :rolleyes:

Pozdrawiam

Opublikowano

To zależy jak,masz,dużo dzieci kolego to nie sprzedawaj niech sb młodzi pojezdza to cieszy ;d a jak nie masz to sprzedaj zetora bo to dojna krowa i jeszcze jakiś traktorek i kup mf 698 mam i polecam bez,elektroniki super się prowadzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez OdlotowyRolnik
      Witam.
      Przymierzam się do kupna traktorka do trawy. Areał ok 0,5 ha. Nie wiem czy iść bardziej w markowe i nowe sprzęty czy używka.
      Myślę na nowym 2 cylindrowym sztilem.Obawiam się używek.
      Może ktoś coś doradzi z własnego doświadczenia z takim sprzętem,dodam że nie koszę regularnie bo nie mam jak.

https://allegro.pl/oferta/stihl-rt-5097-z-kosiarka-traktorek-ogrodowy-12-2kw-16-6km-evc-7-000-loncin-15361843384?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=high-asp&utm_term=branding&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_ogrod-narzedzia_pla_pmax&ev_campaign_id=18447276659&gad_source=1&gad_campaignid=18447327764&gbraid=0AAAAAD24kbNLyNM8C8-JbVcBhaCXwL9F3&gclid=CjwKCAjw9uPCBhATEiwABHN9K3KUXRQviNVqcYQz540bj-zV-mQ_nMolpVuFkLrgGpsyI-lyxcrxcRoCkaoQAvD_BwE Coś takiego 
    • Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Łukaszukasz
      Witam. Chciałbym was prosić koledzy forumowicze o pomoc w wyborze ciągnika do gospodarstwa 12ha. Ornego jest około 8 ha pozostałe to plantacje wieloletnie. Ciagniczek byłby jako podstawowy. Pozostanie ciapek i mały sadowniczy. Razem z tym ciągnikiem kupuje na modernizację pługi obrotowe 3, bronę talerzową, glebogryzarkę oraz maszynę do rozkładania folii. W tej chwili waham się pomiędzy Kubota m4063, news holland t4.65 oraz John Deere 5067e. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję.
    • Przez bauer51
      Witam chciałbym kosić łąki około 100 ha w małych kawałkach największy może 3 ha 50 ha pola ornego posiadam kosiarki  kuhn przód tył  oraz pług overum 4 skibowy oraz rozrzutnik obornika 14t. Ceny obydwu ciągników są mniej więcej takie same jaki polecacie może macie któryś z nich ?
    • Przez banan575
      Jaki ciagnik na 5 ha
  • Dodaj nową pozycję...
v