Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to jest dla osób przed 40, musisz kupić jakąś maszynę nową technologiczną czyli w praktyce możesz kupić wszystko oprócz pługa. Tzn kupujesz np. agregat uprawowy i piszesz w biznesplanie że chcesz osiągać większe plony i chcesz kupić agregat uprawowy. Ale ponieważ agregat jest np 3,6m to potrzebujesz nowego ciągnika który go pociągnie gdyz stary traktor nie da rady.Tak to mniej więcej wyglada. reszta szczegółów to Ci w banku powiedzą bo sporo zależy od banku - jedne dają do 15lat inne do 7. procent jest 2 z hakiem (normalnie jest cos koło 8 ale tu dopłaca agencja)ale procent nie jest stały więć jakby NBP podniósł oprocentowania a agencja by nie dołożyła więcej to procent się zwiększa. No ale t w wypadku jakiegos krachu.

Opublikowano

kolego idź do banku bardzo wiele zależy od banku np. włąsnie młody rolnik niby do 40 a są banki które daja po 40 także, wszysto zależy jaki masz majątek itp. rzeczy bo oni żądają na zabezpieczenie 150% wartości kredytu, w banku Ci powiedzą co i jak oni to widzą. Proponuję odwiedżić kilka bo każdy trochę inaczej podchodzi do sprawy. Agencja w kredycie nowe technologie dopłaca do oprocentowania tzn kapitał musisz oddać sam + 2% odsetek i innych kosztów kredytowych(prowizja)a agencja płaci te pozostałe 6% odsetek

Opublikowano

Zaden Bank nie da ci kredytu jesli masz juz skonczone 40 lat

Liczy sie dzień złożyłenia wnioseku kredytowego w banku, jeśli złożysz go nawet 1 dzień przed datą urodzin to pomimo że proces kredytowy bedzie trwał miesiac, a umowe podpiszesz majac juz40 lat to i tak dostaniesz kredyt MR.

Ale jesli wniosek złożysz po dniu ukończenia 40 lat to żaden bank nie udzieli ci kredytu MR.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez przemoK92
      Szukam takiego koła kompletnego otwór na piastę 10 cm nigdzie nie mogę znaleźć 

• Przez matt55
      Przeszukuję Internety, a że przepisy lubią się zmieniać i w Internecie są różne wersje, to wolę się upewnić.
      Czy będąc rolnikiem: (ubezpieczenie w KRUS, ponad 1 ha przeliczeniowego, rejestracja jako producent rolny, opłacam podatek rolny, działy specjalnej produkcji rolnej mnie nie obowiązują) muszę gdzieś prowadzić rejestr dochodu?
      Planuję sprzedaż roślin wyprodukowanych u siebie na gospodarstwie.
      Wiem, że muszę zgłosić w PIORiN, dawać paszporty itd. Chodzi mi stricke jak to wygląda jeśli chodzi o podatek.
      Nikt nie przyczepi się jak będę sprzedawał online i będę miał przelewy na konto?
      Tak samo sytuacja wygląda jak sprzedam zborze? Też nie ma z tego podatku? Jest jakiś limit?
    • Przez atom2
      Jak w tytule.

Kogo polecacie? Z kim warto podjac wspolprace ? 

Szukam kogos kto bedzie prowadzic VAT.
    • Przez Mateooo952
      Witam, jestem rolnikiem opłacającym KRUS, w moim gospodarstwie sadowniczym zatrudniłem 1 pracownika na umowę zlecenie w ZUS. Czy nie stracę możliwości pozostania w KRUS i przeniosą mnie do ZUS ? Czy składki na ubezpieczenia będę musiał odprowadzać zarówno jako pracodawca jak i za pracownika ? Jakie to są w przybliżeniu koszty ? 
      Pozdrawiam 
    • Przez karol
      Zapraszam do wypowiadania się na temat prowadzenia rozrachunków z tytułu VAT w gospodarstwach rolnych. Jakie są Wasze doświadczenia?
  • Dodaj nową pozycję...
v