PITTER

John Deere 2140 świeca żarowa

Polecane posty

PITTER    0

Witam wsztkich.Mam pytanie dotyczące świecy poniewaz mam problem z zapaleniem traktora . Świeca prawdopodobne działa (gdy wykręcę i sprawdzam to działa po 20 sek robi sie czerwona) a gdy wkręcę i próbuje ja podgrzac i odpalic to bardzo duzo dymu a traktor kreęi i niechce odpalic.

 

Prosze o odpowiedzi. Co może być przyczyną ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szczewko    32

To jest swieca płomieniowa.Sprawdz czy podczas krecenia silnikiem doplywa do tej swiecy ropa bo moze zaworek sie nie otwiera. Tylko ostroznie bo potrfi niezle buchnac ogniem. Ja odpalałem w taki sposob ze najsampierw grzalem jakies 10sek po czym krecilem przez chwile silnikiem jakies 2 sek zeby dostala troche ropy. Potem znowu grzalem 15 sek i zawsze odpalał po chwili.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazpl    0

Zobacz czy ci nie schodzi paliwo z układu, jaki masz filtr paliwa z prawej strony silnika, szklany czy metalowy? Jak szklany to przed zapalaniem zobacz czy u góry znajduje się paliwo. Świece masz płomieniówkę do której dochodzi paliwo, czy zwykłą? Jeśli nie ma paliwa to napisz, będziemy myśleć dalej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

qazpl    0

A tak w ogóle jak już raz zapili to później zapala? Jak zapala to ile musi minąć by nie chciał znów zapalić? Ile masz ropy w zbiorniku? Problem występuje teraz czy jak było ciepło powyżej zera to też nie chciał zapalać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
PITTER    0

Jak odpale raz to juz później juz niema problemu. CIagnik niechce odpalić przewaznie od rana wiec po 12 godzinach.W zbiorniku jest 1/2 paliwa. Jak było ciepło 15 stopni do 7 to odpala ale wtedy nie potrzeba swiecy a jak jest ponizej 5 to juz niechce.Niepokoi mnie tylko zbiorniczek z którego wychodzi przewód ropy i dochodzi do swiecy ten zbiorniczek jest bardzo zalany jakby ciekła z niego ropa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qazpl    0

No tak jak był ciepły i odpalał, to winą nie będzie schodzące paliwo. Może ktoś inny coś podpowie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jarek5036    1

Musisz podgrzewac aż do momentu wybuchu paliwa czasami trwa to nawet okolo minuty. Po wybuchu odpala bez problemu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
aaz    0

witam 

Kupilem niedawno JD 3130 i nie wiem jak podgrzac swiece czy po wlaczeniu zaplonu ona sie automatycznie podgrzewa czy trzeba wcisnac jakis przycisk ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Jacek2000
      Witam mam john deere 1020 i nie dawno mialem pompę hydrauliczna w regeneracji i mam pytanie czemu słychać tloczki i czemu zamiast olej pobierać ze zbiorniczka to wraca do zbiorniczka i wylewa sie z niego olej. Pomoże mi ktoś tu. 
    • Przez ahten
      W jd 2140 od kilku dni nie dziala mi kontrolka temperatury. Wymienilem juz vzujnik cisnienia oleju oraz czujnik temperatury na silniku, popsprawdzalem przewody, bezpieczniki sa ok i nadal nie dziala... Co moze byc przyczyna?
       
      Oraz jeszcze jedno pytanie o wczesniejsze objawy, a mianowicie po rozgrzaniu traktora, gdzies po godzinie pracy na polu, ciezko wchodza polbiegi Czym to moz ebyc spodowdowane?
    • Przez Merlinko
      Panowie w 2850 zauważyłem że na żółwiu jak daje pedał w podłogę na biegach 2-3-4 to jakby się ślizgał nie zbiera się jak powinien , jak wbije mu zająca odrazu zrywa asfalt i czuć że traktor jedzie, i znów jak zbije na żółwia to jest tylko takie delikatne zwolnienie i dalej jakby nie mógł się zebrać a obroty silnika wysokie. Wałek działa bez problemu. Czy to już będą zdechniete tarczki  ? Tylko polowienie mnie ratuje ? Czy może być coś jeszcze nie tak ? 🧐 Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź ! 
    • Przez Prezes1640
      Witam.
       Od razu powiem, że przejrzałem forum, ale moja wiedza jest na tyle mała, że nie ogarnąłem i dlatego piszę o poradę. Po pierwsze napęd 4x4 niby nie jest załączony, ale jednak jest. Przełącznik w kabinie działa bez zarzutu, miernikiem sprawdzony. Gdzie szukać cewki od załączania 4x4 i ewentualnie co dalej próbować jeśli okaże się, że cewka działa. Wdzięczny będę za jakiekolwiek zdjęcia poglądowe lub dokładniejszy opis miejsca, ewentualnie co jeszcze sprawdzić zanim rozłożę ręce.

      Pozdrawiam serdecznie.
    • Przez dwaa9
      Witam. W moim 1640 grzeje się olej hydrauliczny. Do tego stopnia że ciężko dotknąć rozdzielacza.
      Co do hydrauliki to tak:
      Nie działają półbiegi. Dzwignia chodzi lekko, bez żadnego oporu tak jakby coś było oberwane ale do skrzyni ciegienka dochodzą. Wydaje mi się że jest na wolnym. 
      Olej cieknie gdzieś z góry skrzyni. 
      Po odpaleniu trzeba chwilę poczekać zanim zacznie podnosić. 
      Traktor z turem. Nie wiem jaki to tur. 
      Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego? 
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj