Skocz do zawartości

TUR Metal-Fach T-229 (PROBLEM )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem polega na tym ze jak mam podlaczony do niego chwytak do bel lub krokodyla to wariuje,zacina sie itp.. np(zamkne chwytak, chce otworzyc nic nie reaguje tylko unosi chwytak do gory lub odwrotnie wariantow jest sporo :D mial ktos podobny problem, moze cos tam trzeba wymienic wyczyscic ??

Opublikowano

kolego wymień te euro złącza co podłączasz do chwytak do hydrauliki musisz sprawdzić czy są złe gniazda czy wtyki najczęściej są wtyki. ostatnio to norma wśród polskich producentów bo pewnie przeszli na chińskie elementy wielu znjomych miało z tym problem raz działa raz nie i się zacina. Można ocenić tągłówkę w wtyczce co się wciska może ją za dużo wytoczili i jak podzczepisz do końca po prostu jej niazo za mało wpycha.

Opublikowano

kolego wymień te euro złącza co podłączasz do chwytak do hydrauliki musisz sprawdzić czy są złe gniazda czy wtyki najczęściej są wtyki. ostatnio to norma wśród polskich producentów bo pewnie przeszli na chińskie elementy wielu znjomych miało z tym problem raz działa raz nie i się zacina. Można ocenić tągłówkę w wtyczce co się wciska może ją za dużo wytoczili i jak podzczepisz do końca po prostu jej niazo za mało wpycha.

Ze dwa lata bylo dobrze teraz tak zaczal szalec . Druga sprawa chwytaka lub krokodyla wtyczki reka sam nie wlozysz trzeba mlotkiem puknac takie cisnienie pcha

Opublikowano

Ze dwa lata bylo dobrze teraz tak zaczal szalec . Druga sprawa chwytaka lub krokodyla wtyczki reka sam nie wlozysz trzeba mlotkiem puknac takie cisnienie pcha

Bo to trzeba z głową robić a nie wszystko młotkiem... Wez sobie podczep krokodyla i opuść go zeby na luzno juz był tur zgaś ciągnik i przerkeć kluczyk i spuść ciśnienie, naciśnij ten przyciski od elektrozaworu i poruszaj joystickiem w prawo i lewo i bedzie po problemie. A co do tego zacinania się to może elektrozawór coś nie może załapać i nie chce Ci sie krokodyl ruszać

Opublikowano

Wez sobie podczep krokodyla i opuść go zeby na luzno juz był tur zgaś ciągnik i przerkeć kluczyk i spuść ciśnienie, naciśnij ten przyciski od elektrozaworu i poruszaj joystickiem w prawo i lewo i bedzie po problemie.

Jakbym tak nie robil to bym wcale nie podpial

A co do tego zacinania się to może elektrozawór coś nie może załapać i nie chce Ci sie krokodyl ruszać

I co mam go wymienic ? :D

Opublikowano
Bo to trzeba z głową robić a nie wszystko młotkiem... Wez sobie podczep krokodyla i opuść go zeby na luzno juz był tur zgaś ciągnik i przerkeć kluczyk i spuść ciśnienie, naciśnij ten przyciski od elektrozaworu i poruszaj joystickiem w prawo i lewo i bedzie po problemie.

dokładnie ja też tak robię a młotkiem to w końcu to roz****sz

a co do problemu to pewnie elektrozawór pada

Opublikowano

to kabel ma zwarcie od przycisku w dżojstiku u mnie było to samo w którymś miejscu musiał się przełamać lub przetrzeć a z tym ciśnieniem to zgaś traktor i włącz prąd i poruszaj dzojem z wciśniętym przyciskiem i bedzie leciutko wchodzić bo wtedy zbijesz ciśnienie

Opublikowano

to kabel ma zwarcie od przycisku w dżojstiku u mnie było to samo w którymś miejscu musiał się przełamać lub przetrzeć a z tym ciśnieniem to zgaś traktor i włącz prąd i poruszaj dzojem z wciśniętym przyciskiem i bedzie leciutko wchodzić bo wtedy zbijesz ciśnienie

Czytaj wyzej posty kable wszystkie sprawdzone w yoju przy elektro wszedzie !

zgaś traktor i włącz prąd i poruszaj dzojem z wciśniętym przyciskiem i bedzie leciutko wchodzić bo wtedy zbijesz ciśnienie

Tak tak wiemmm ......
Opublikowano

też mam tura zmetal fachu i takie sa probellemy mamgo niecałe 2 lata alenajgorsze w nim sa słabe i gipkie ramy ja mam takie rozwiazanie sprzedac to badziewie i kupic urzywaeg tura quika sam tak zrobie