Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem ofertę Case JXU 105 Full wyposażenie 195 tysięcy , a case jxu 75 będzie gdzieś około 30 -40 tys tańszy Cena brutto bez ładowacza

W środku ogólnie jest ok jakbyś go brał z turem to ciągnik jest do niego idealny bo przestrzeń widoku jest duża, Miałem wraz z tatą jazdę próbną, bardzo dobrze się go prowadzi , skręt tez ma dobry, rewers chodził b.dobrze

Jedyne co w nim nie pasuje to jak masz go z siedzeniem pasażera, to pasażer ma mało miesjca i Miejsce położenia przycisków od podnośnika jest za blisko od tylnniego okna ;)

Opublikowano (edytowane)

kurde to już nie wiem.

Zadam chyba już 10 raz to samo pytanie czy jxu jest jeszcze w sprzedaży?

A może zamiast case-a to john deere 5070m ? (strasznie drogi jest ok 160 tys. netto chyba full wyposażenie)

Edytowane przez grubymaro5
Opublikowano

ehh zobaczy się ale ojciec nie jest przekonany do Nh (mało jest ich w okolicy można liczyć na palcach)

W poniedziałek jadę do właściciela jx i zobaczę go z każdej strony (o jeździe też się pomyśli)

Powiem tak jestem z podlasia Ja oglądałem ten ciągnik w Listopadzie bądz w grudniu to był jeszcze na placu

Nawet jeszcze jest jego oferta na allegro

ale zdrożał 10 tyś

Prosze znalazłem oto on

http://allegro.pl/case-jx-u-105-fabrycznie-nowy-i2065241868.html

Ale cena też przeraża

Opublikowano

kolego to powiedz ojcu aby pojechał do dilera NH i zapytał o wersje T. jak oglądaliście jxu to nh na pewno by mu się spodobał bo moim zdaniem chociaż wolę czerwony to ten nh T są ładniejsze od jxu ale za to jx jest ładniejszy od TD. Tak Cie każdy przekonuje do trochę elektroniki bo to jest warte swoich pieniędzy i wygody no i tym bardziej do tura. U mnie linka sprzędła w JX była raz przez serwis naciągana drugi raz sami robiliśmy. czujnik paliwa i wskazania jego ilości po wymianie nawet czujnika zostawia dużo do życzenia a odpowietrzyć go też trzeba się pobawić a na to szkoda czasu. Teściu też już mówił że nikomu nie poleca tego ciągnika. My po 5 latach już zadecydowaliśmy że pójdzie do ludzi a będzie nowy i chyba na pewno puma cvx, piękna maszyna.

Dodatkowo wkurza mnie w jx tylko jedno ramie jest regulowane przez śrubę rzymską i zaczep zwykły nie automatyczny. Widoczność z przodu do góry słaba. oświetlenie na noc bardzo dobre. bez obciążenia na kołach z tyłu bardziej skakał jak się jechało. fajny jest ten lift o matic ale ehr lepszy:) dużo by pisać ale mogliśmy lepiej wybrać wtedy przy zakupie ale cóż kto wiedział. co do spalania to różnie wychodzi, nam w orce na ciężkiej glinie prawie 20l/h spalił ale teściu zapomniał pługa ustawić:o tak to 12l/h a siew w agregacie bieranym 3m plus siewnik 5l/h

Opublikowano (edytowane)

a co powiesz o poczciwy John deere-u 5070m ?

a i zadam takie pytanko czy 70km pociągnie 3 skibowy pług obracany (z góry mówie że mam lekkie gleby)

my złożyliśmy do 80km (Prow) jakby co.

Szczeże wam powiem że nie jestem przekonany do Nh ale przekonany jestem na pewno do Fendta,Johna Deere-a i częściowo do case

Edytowane przez grubymaro5
Opublikowano

grubymaro5 u nas jeden gościu ciągał New Hollandem TD60D 3 obrotówkę, drugi ciąga 3 obrot jx70. Oba dwa dawały i dają sobie radę, chociaż ten NH to miał co robić .

Opublikowano

JXU jest fajniejszymn i lepszym ciągnikiem i bardziej komfortowym a J to taka prostota mechaniczna i ta mechaniczna skrzynia napewno nie wytrzyma tyle co ta w JXU bez sprzegła zalezy jeszcze ile bedziesz robił tym ładowaczem jak mało to jeszcze ujdzie a jak duzo to wogóle się nie pchaj w mechaniczną.

Ludzie nie umiecie czytać czy co ????

Pisałem do góry że jxu juź w gre nie chodzi(po rozpoczęciu tematu był u mnie diler i powiedział że jxu nie produkują już, albo mnie diler oszukał)

A ty wojtas co byś wybrał jx czy 5m(jd) ale cena johna jest kosmiczna.

Opublikowano

Moim zdaniem jak masz kasę to sobie weź m-kę albo lepiej r-kę, będzie to ciągnik lepiej wyposażony i bardziej komfortowy(najbogatsza wersja).

Sam mam Case Jx-a tylko że 95 i jestem z niego zadowolony. Nie jest to bardzo drogi ciągnik ale za tą cenę w miarę komfortowy, mógłby mieć trochę mocniejszy podnośnik.

Nie rozglądałeś się za Deutz Fahrem Agrofarmem 410 DT, ten ciągnik też jest fajny ale nie wiem jaką ma cenę chyba porównywalną do JD.

Opublikowano

Cena deutza to ok. w 180 tys brutto w wyposażeniu bardzo dobrym.

Powiem ci że już wole kupić case-a za 140 tys brutto z turem i mieć "mechanika" niż "elektronika". Wiesz chyba o co chodzi.

Jak dla mnie elektronika może być, ale jak coś się zepsuje po roku to trzeba płacić krocie(Gwarancja mija). Czasami lepsze są proste rozwiązania niż skomplikowane. I na koniec dodam że to będzie nasz "pierwszy" nowy ciągnik może po 5-7 latach zdecydujemy się na bardziej wyposażone ciągniki takie jak fendt,deutz i wiele więcej a może jakiś "polak"

Opublikowano (edytowane)

My też kupiliśmy nasz pierwszy ciągnik bez elektroniki i w bardzo dobrej niskiej cenie, był to jx, teraz po 5 latach użytkowania chyba go zmienimy na coś nowszego.

A tak w ogóle to jaki model JX będziesz brał, są one jeszcze w produkcji ?

Edytowane przez Case95
Opublikowano

Może lepiej byś zakupił JD 5070M ? 70 KM w wersji komfort ?

http://otomoto.pl/john-deere-5070m-A125759.html

Cena 135 tyś netto brutto 166 tyś ---> Jeszcze ci parę tys zostanie np. na jakąś maszynę ;)

A wyposażenie ma nieżłe

np.

Rewers elektrohydrauliczny idelany do tura

Przekładnia 16/16 biegów 40km/h

Wygląda to zachęcająco

Porównując case do JD to jak niebo a ziemia ^^

Pozdro

Opublikowano

grubymaro52 ten co ładuje to seria JXU czylie pewnie JX95U ;)

skoro mówisz że jxu nie produkuja to napewno jakiś nowy model za niego wszedł ? takze nic straconego (a tak nawiasem te jxu to fajne sprzety były sam swego czasu myslałem nad nim zamiast claasa ;) trochę lepiej wykonane to Case od NH jest choć niby to samo ale jet to ale... jak dla mnie)

Jakbym wybierał juz z czegoś co piszecie wyżej to bym JD wziął bardzo fajne i dobre sprzęty R to już kosmos cenowy i mechaniczny :P ogólnie jeśli ciagnik ma duzo pracowac i robic mth rocznie to bierz JD bo wtedy się zwróci bezawaryjnością i jest bardzo zwrotny i przez to solidnie wykonany ciągnik.