Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Są przymiarki aby obszar D połączyć w marcu 2019 z reszta modernizacji, ponieważ za słabo wykorzystujemy środki z UE aby nie płacić kar finansowych a kiedy zostaną one rozpatrzone czy też podpisane to następna kwestia. 

Opublikowano

Żebyś tylko ty jeden taki miał.

Maxxum jaką skrzynia? 

Moim zdaniem zwróć uwagę na: 

Kontakt i jakość z dilerem oraz odległość. Czy potencjnie masz szansę kupować od niego jeszcze maszyny? Co dorzucą w gratisie. Jakiś przegląd, zestaw kluczy, wycieczkę. 

Na niekorzyść JD przemawia ilość ekogówien oraz Twin Turbo. Ja rozumiem jakość JD ale Kiedyś na pewno się zużyje i wtedy mamy 2 do naprawy a nie jedno. W Case nie ma DPF. Ogólnie też Case jest troszkę większym ciągnikiem i dysponuje lepszym podnosnikiem. 

Sam mam podobny dylemat, 6120M, T6.145 czy maxxum.

Opublikowano
Jeszcze steyr mozna porownac chodz to prawie to samo:) A deutza fahra porywnywaliscie?? Valtra jezdzilem na hitech5 to masakra tak szarpala, fenda cena kosmos i badz madry co tu wybrac. Kumpel ma Mf 5612 to calkiem przyjemny ciagnik
Opublikowano

Rano miałem na testach T6.175 DC a po południu jeździłem Valtra T234 na Hi-tech 5 i się czułem jakbym 60tka jeździł i jak powiedziałem to dilerowi to się prawie obraził 😛

Od AGCO nic nie chce. JD jest tańszy ;) DF nie ma noc ciekawego co by mogło dorównać T6

• Confused 1
Opublikowano
wydaje mi sie troche za male.. Boje sie ze w bezorkowcu 2,5m i uprawowo siewnym agromaszu na talerzowce slabo bedzie sobie radzil. Niektorzy pracuja T5 z takimi zestawami ale chyba troche to za duzo jak na taki ciagnik. Z drugiej strony ile T6 moze wiecej palic na mth w lekkich pracach wzgledem T5??Bo u mnie teraz MF 5445 robi 700 godzin rocznie z czego pewnie 500 to lekkie prace
Opublikowano

Znajac NH to nie dużo.

Zapomnij o bezorkowcu do T5. Pamiętaj, że maluchem nad morze też ludzie jeździli ;) różnica w cenie praktycznie zadna jeżeli porównać T5.120 i T6.125S. Skrzynię te same.

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, konio1011 napisał:

wydaje mi sie troche za male.. Boje sie ze w bezorkowcu 2,5m i uprawowo siewnym agromaszu na talerzowce slabo bedzie sobie radzil. Niektorzy pracuja T5 z takimi zestawami ale chyba troche to za duzo jak na taki ciagnik. Z drugiej strony ile T6 moze wiecej palic na mth w lekkich pracach wzgledem T5??Bo u mnie teraz MF 5445 robi 700 godzin rocznie z czego pewnie 500 to lekkie prace

Case maxxum 125 z plugiem obrotowym 4x 45 spalił mi około 14 l na ha. Ziemia lekka 4 a nie miał co robić. Orka pod rzepak. 

Następnie miałem na testach t6. 175 ten sam pług gleba 4b tylko że bardzo ciężka w uprawie. W spalaniu wyszło 22l na ha ale non stop 1800 -2000 obr. na min. Tak więc wszystko zależy od gleby i warunków. W lekkich pracach spalanie umiarkowane

Edytowane przez Pioagri
Opublikowano
Dlatego bardziej myslalem.nad T6 145 i po gwarancji podniesc mu moc na 140-145 km wtedy w bezorkowcu latal by az milo. Tylko ciekawe jak wtedy spalanie w turze i lekkich pracach typu opryskiwacz rozsiewacz itd
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano (edytowane)

A warto dopłacać 10 tysięcy za boosta? Też miałem wziąść t6145 a wziąłem 125 i  za miesiąc zrobią chipa na 145 a dobre 8 tysięcy w kieszeni, chyba że bierzesz autocomand to inna sprawa 

Edytowane przez Damian1994rolnik
Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Bardzo fajny ciągnik 500h już wpadło, mocny jak na te 116koni lata w 4 obrotowej aż miło. Jedyna jak narazie wada to za długie kable porobili pod kabina już 2 razy na bruzdzie mi przecielo kabel od ciśnienia ale poprawili i juz jest okej 

Gość Damian1994rolnik
Opublikowano

Nie, nie brałem bo nie chodzi w transporcie. Przegląd 1800zl. Skrzynia nie szarpie, masz regulacje ruszania 3 zakresową 

Opublikowano
18 minut temu, Damian1994rolnik napisał:

Nie, nie brałem bo nie chodzi w transporcie. Przegląd 1800zl. Skrzynia nie szarpie, masz regulacje ruszania 3 zakresową 

Tak Dynamic command lub jak kto woli activedrive 8 w Case. Pracuje się bardzo przyjemnie i w transporcie i w polu. Nie szarpie i bardzo cicho pracuje. Zarówno nh jak i case testowałem na tej skrzyni

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v