Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znajomy już kupił 6170. Od faceta który użytkował go tylko w przyczepie do transportu żwiru. Ma 6000 mtg. Jest bardzo zadbany, opony zużyte w 50%. Posiada oryginalny TUZ i WOM. Zapłacił 69000 zł.

Opublikowano

tylko nie wiem czemu jeździ z niskim ciśnieniem oleju w silniku, albo jak stał to prędkość pokazywała mu 7km/h i nie ładował poza tym. Zresztą jest pomalowany odpicowany na sprzedaż. Przebieg jest wręcz śmieszny

Opublikowano

Moim zdaniem on jest zgaszony, przez co świeci się kontrolka od ładowania. Co do prędkość, to przyjrzyj się, że tam jest zero, tylko cień tak pada, że widać 7. Pokazuje niskie ciśnienie, ponieważ jest zgaszony. Jest możliwość, że ma cofnięty licznik, ale przebieg może być prawdą. Np. użytkownika Goncarek ursus 1634 jest z roku 1996, a ma niecałe 2000mtg. Niektóre maszyny bardzo mało pracują. Według mnie ciągnik jest bardzo dobry. Trzeba by mu się dobrze przyjrzeć od środka, i posłuchać silnika, ale wydaje się być w dobrym stanie.

Opublikowano

Nie jest odpalony, ma po prostu włączony zapłon. Jeśli chodzi o przebieg to nie wierz w cuda, gdyby tyle miał to cena była by 20 tys. wyższa. Jeśli nie masz daleko to jedz zobacz.

Opublikowano (edytowane)

Wiem że licznik na pewno cofnięty. Silnik przy -5 ładnie zapalił bez żadnych problemów i ładnie pracował. Panowie nigdy nie miałem ciągnika z półbiegami i moje pytanie brzmi czy przy zmianie zakresów A-B-C-D powinno być czuć szarpnięcie czy to powinno się odbywać płynnie bez szarpnięcia. A i co widziałem licznik pokazywał 30 km/h. Czy może tak pokazywać przy jeździe 40 km/h bo wydawało mi się że porusza się szybciej niż te 30 km/h

Edytowane przez dralo5
Opublikowano

Nie wiem jak to jest w tej skrzyni, ale w zetorze czuć lekkie szarpnięcie szczególnie gdy olej zimny. Skąd ten ciągnik jest sprowadzony? Jeśli z Francji to one podobno miały skrzynie 30 km/h.

Opublikowano (edytowane)

no ale na pewno malowany jest i tego nikt mi nie podważy. Blachy ma francuskie wiec pójdzie max 32 km/h potem zrzuci półbieg na niższy

Edytowane przez ariss
Opublikowano (edytowane)

@ ZETOREK135

Ciągnik po blachach widać ze jest sprowadzony z Angli wiec sam wiesz jak tam dbają i ile się tam pracuje ciągnikiem ,niektóre 2 , 3 letnie maja po 10 tys mth a ten widać ze malowany, siedzenie drugie nie oryginalne, tlumnik u gory przepalony wiec pewnie ma tyle co na liczniku + 10000 mth ,ciągnik widać ze picowany, nie ma siedzenia pasażera, przyciski od tylnego tuz na błotnikach tez jakieś kombinowane i jest jeden przycisk a powinno byc 2, nie zmienia to faktu ze może będzie służył bezawaryjnie ale ja byłbym sceptyczny do tego egzemplarza najlepiej pojechać odpalić czy nie dymi odma lub miarka oleju, to jest 6 cylindrowy silnik bez turba(dla jednych to wada, dla drugich zaleta) z turbem jest trochę żwawszy silnik, bez turba niby trwalszy, ładniejsze są z rura na boku ale to w modelu 6180 i 6190 komplet nowych opon to koszt ok 18 tyś wiec warto też pomyśleć o tym aby w niedługim czasie nie czekała inwestycja, pozdrawiam i życzę udanego zakupu

Edytowane przez pkallegro
Opublikowano

te przyciski na błotnikach to wyleciały te z zewnątrz zaślepki . U mnie jest tak samo ale grunt ze działają:) Ja kupiłem 6180 w stanie zewnętrznym kiepskim (matowy lakier same rysy) ale jedno popołudnie i wygląda tak jak ten na zdjęciach nie koniecznie musi być malowany. Ostatnio widziałem 6170 ale wydech maiał na boku a nie na srodku więc nie wiem co jest grane :D

Opublikowano (edytowane)

wydech z boku mają wszystkie modele 6180, 6190 , w mniejszych to mlodsze roczniki i wersje euroline ale to sporadyczność spotkac mniejszego MF z rura na boku Pozdrawiam

Ja rozstaje się ze swoim LINk DO aukcji bynajmniej sprawdzony i pewny egzemplarz, zmieniam na nowego tylko jeszcze pozostał wybór stajni dla osoby z agrofoto rabat,

Edytowane przez Piotrlubelskie
Opublikowano

Rozglądam się już za: MF 6465 JD 6630C oraz Case MXU125 , a rury na środku maski to chyba już prehistoria, MF6170 widziałem po 1996 roku i miały rurę na środku, rury z boku są dużo praktyczniejsze i według mnie ciągnik ładniej wygląda, ale to już kwestia gustu

Opublikowano

kolego mozesz mi zrobic zdjecie jak idzie mocowanie tuza przy chlodnicy? bo ja sie zastanawiam nad dorobieniem do swojego i zachodze w glowe jak oryginalnie jest poprowadzona rama z gory dziekuje