Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

audi a4 b7 ma problemy z elektryką wnętrza, podejrzewam że podobnie będzie w seacie. Audi miały też szerszą listę wyposażenia. O silnikach napisane jest już dość i nie ma sensu tego powielać. 

Opublikowano

i znowu się czegoś nowego dowiaduje... chodzi o samochody z rocznika 2009 czyli a4 b8. a ten seat to tak naprawdę będzie b7? hmmm może to nawet lepiej bo części będą tańsze. juz nie mam siły dłużej wybierać, zastanawiałem się już chyba nad wszystkim, sedan,SUV limuzyna, nawet pick-up

Opublikowano

A jeśli można zapytać dlaczego e91 a nie f31 jeśli już o trójce myślisz? :) ja mam e90 i ogólnie to trochę ciasna w środku jest, także jeśli chcesz kombi bo potrzebujesz przestrzeni to zdecydowanie rozlgadalbym się za f11. A co do silnika to 35d to poezja, elastyczny, mocny, oszczędny jak na swoją moc, no i ogolnie raczej bezproblemowy. :)

F31 raczej nie załapie się w moim budżecie, ale bardzo mi się podobają. Cieżko będzie coś kupić z tym silnikiem, bo na Polskę były chyba niedostępne jako nowe, więc pozostaje tylko coś ściągniętego lub bezpośrednio komis w Niemczech. A może Mercedes C350 W204? To jest kompresor czy turbo? 

Opublikowano

350 cgi bezpośredni wtrysk gazu nie zamontujesz, zastosowano tam turbo sprężarkę, oznaczenia MB nie oznaczają pojemności silnika przykładowo C350 to może być silnik 3,5l benzynowy i 3,0 v6 diesel. Jak będziesz jechał sprawdź czy nie drży lewarek zmiany biegów. Mercedes to również dość wysokie koszta serwisu. 

Opublikowano

Wie ktoś  jak  włącza/ wyłącza  się  blokadę  tylnych  drzwi  w  citroenie  c 8 ? Tak żeby  dzieciaki od  srodka nie otworzyły.

Bo jakimś  sposobem włączyłem i  kuźwa nie  wiem jak wyłączyć  :D

Opublikowano

Może ktoś doradzi ? Czym usunąć takie palmy od wody na ciemnych szybach ? Płyn od szyb nie daje rady . Zawsze po umyciu samochodu wycieram go zaraz mikrofibrą ale i tak te plamy są szczególnie latem jak jest wysoka temperatura ?  

Opublikowano

Najprościej to umyć na myjni , spokój z białymi kropkami . B)

Opublikowano

Wrócił z urlopu to i zaraz rad radzić ,,,,ale wątpię by na myjni owe plamy zeszły, one są że tak powiem bardziej zajadłe  :D

Niemniej jednak rozważę co radzisz ... ;) Dziękuje  :)

Opublikowano

Nie wiem co tam dodają do wody , ale efekt jest dużo lepszy niż po kilku godzinach pucowania w domu .

Opublikowano

Wina wody. Ktoś mi kiedyś powiedział żeby myć auto w cieniu - na słońcu woda nie spływa z lakieru do końca ale odparowuje. Stąd te plamy. Po co na myjniach ostatni program to woda zdemineralizowana?  Żeby nie było plam 

Opublikowano

Nie o plamy na lakierze mi chodzi ,bo tak jak pisałam wycieram mikrofibrą i lakier pięknie się mieni . Problem stanowią szyby ,na których są takie drobniutkie plami  chyba właśnie z zaschniętej wody . Mimo iż nim szyby wyschną ,też je wycieram zaraz na sucho ,owe plamy powstają ,szczególnie w ciepłe dni . 

Szukałam w internecie  jakiegoś kosmetyku na to ,ale bynajmniej z   linii K2 nic nie ma . Kupiłam płyn na usuwanie owadów z przodu z samochodu ,ale też tych plam nie usuwa . Najgorzej defekt ten uwydatnia się na ciemnych szybach w słoneczny dzień . 

Z myjnią spróbuję ,a może się uda . ;)

Opublikowano (edytowane)

To mam na myśli . Podejrzewam że na lakierze tylko nie widać tych plamek po wodzie , bo pewnie masz auto w jasnym kolorze i jeszcze w metaliku B) . Kiedyś bawiłem się z usuwaniem plamek przez polerowanie jakimś dobrą pastą do czyszczenia aut . Czyściłem z szybami , oprócz przedniej , bo może być problem przy deszczu .

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Sądzisz że to pęcherzyki powietrza pod folią ? No to by raczej zauważyła . B)

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Szyby są fabrycznie przyciemniane ....jak będzie słoneczna pogoda ,zrobię fotkę ...bardziej zobrazuje to problem . 

Opublikowano (edytowane)

To osady z wody , każdemu raczej się robią , tylko nie każdy zwraca uwagę . B) Na czarnych samochodach świetnie widać ;) .  Z pewnością są jakieś środki , płyny do mycia samochodów , które poprawiają efekt mycia . Poczytaj może na jakichś samochodowych forach .

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Też ,tak uważam że czarny lakier jest wiecznie brudny ,choć moje autko jest niebieskie i też ten kolor do praktycznych nie należy .