Skocz do zawartości

Accord 4 metry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem własnie siewnik ACCORD PNEUMATIC 4 metrowy.

Dodaje jego fotki.

Niestety do siewnika nie dostałem żadnej książki ani tabeli wysiewu.

Jeśli ktoś na forum używa takiej maszyny to bardzo proszę o jakieś podpowiedzi albo fotki tabeli.

Z góry wszystkim dziękuje

post-6014-0-65307700-1319138125_thumb.jpg

post-6014-0-37082400-1319138169_thumb.jpg

post-6014-0-13380900-1319138186_thumb.jpg

post-6014-0-86532600-1319138193_thumb.jpg

Opublikowano

Licznik był, ale okazało się że popsuty. Tabela ma pasować od 6metrowego tylko, za dużo wtedy wychodzi. Może i trochę stary, ale robota idzie jak z niektórymi nowszymi.

Opublikowano

Na accordzie jest naklejka z tabelą wysiewu która pasuje do wszystkich szerokości a szybkość aparatu wysiewającego jest ustalana przez przekładnię łańuchową przy kole,po prostu dla każdej szerokości siewu jest konkretna para kół zębatych z odpowiednią ilością zębów.Mam kilka Accordów więc mogę ci zrobić zdjęcie i wysłać.Podrzuć adreś e-mail tu jutro wyślę.

Opublikowano

Mam jeszcze kilka pytań odnośnie tego siewnika.

Potrzebuje kupić sprawny licznik hektarów ponieważ mój jest popsuty. Ktoś wie gdzie mógłbym takiego szukać?

Jak zrobić ścieżki na opryskiwacz 18 metrów, bo 18 nie dzieli się na 4 więc nie bardzo wiem jak to robić.

Czy znaczki przy przełączaniu maja uderzać prawie o zbiornik ziarna czy gdzieś można regulować przepływ oleju?

Opublikowano (edytowane)

Znajomy tłumaczył mi żebym podzielił siewnik na pół i raz zasiać 2 metry a potem już normalnie, ale mi to się wydaje, że tak to nie bardzo wyda:/

No niby tak by było najłatwiej opryskiwacz na 20 metrów zrobić, ale rozsiewacz do nawozów na 20 metrów mi nie rzuci. I tu znowu jest problem :/

A zrobić siewnik na 3.6 to też mija się z celem kupienia go o szerokości4 metrów.

Edytowane przez laszczak

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v