Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

komfort??? to w ogóle w tym ciągniku komfort był jak miał miesiąc teraz jak ja przez całe lato robiłem nim co drugi dzień kurs 40km to nie dość ze podbija mi lewą strona to skrzypi trzeszczy furczy przednie błotniki tak trzęsą sie i furczą to samo tylni prawy sie trzęsie wycieraczka to samo okien nie otworzysz bo nie do wytrzymania siedzenie skrzypi ale przeboleć można to tam aby robotę robił ale z tym ogumienie siły opadają bo jak by nie patrzeć można raz robić w roku 2 ale 6/7 no kurcze do tego teraz taka pogoda że montażówka do ręki sie przykleja

O czym Ty piszesz :blink: Trzęsące się tylne błotniki ? Brak komfortu ? Człowieku w porównaniu do C-385 to do tego ciągnika, aż chce się wsiadać i jechać... Przednie błotniki będą się trzęsły bo to jest elastyczny plastik, no ale widocznie Ty o tym nie wiesz...

Co do kół to tak miałem problemy - 4 razy lewe koło robiłem i 5 czy 6 prawe. Nowe dętki założyłem i póki co spokój. Najlepsze było to, że jednego wieczoru zrobiło się jedno koło, a na drugi dzień rano ciągnik stał przechylony bo nie było powietrza w drugim kole. Niedawno miałem kapcia w przednim kole - w oponie śladu brak, dziurka mała nie wiadomo skąd się wzięła.

Edytowane przez Ursusc385
Opublikowano

nie wiem czy jest tak miło jechać jak przez prawy błotnik trzęsie sie cały ciągnik i pojeździj tak w transporcie a przednie błotniki sie urywają od tego ze sie telepią no ale skoro wiesz lepiej to ok komfort jest twoim zdaniem ok jak wszystko piszczy trzeszczy furczy w ciągniku który ma rok no strach myśleć co będzie za 5 lat c385 patrz ile ma lat ma prawo być coś nie tak a co do ogumienia dziś wsadziłem nową dętkę koszt 200zł

Opublikowano

Panowie nie odkryje Ameryki co napisze ale firma zakłada tanie części aby tnąć koszty i ciągniki naj mniej mają kosztować tak umnie takie drobiazgi gumowe w dwuch latach kruszeją wąż do nagrzewnicy spływowy od sprężarki osłony przegubów kierowniczych akumulator z kołami mam spokój raz przód dopompowałem a dętki też najtansze jakość słaba pozakładali, zamawiałem ostatnio dętki do rozrzutnika w Farmexpert i są za 37 zł ,48 i prawie 60 zł więc wedłóg mnie te tanie to są cienkie jak baloniki i łatwo je przetszesz,i jak tyle razy łatacie zostaje kupno dobrej dętki

Opublikowano

nie wiem czy jest tak miło jechać jak przez prawy błotnik trzęsie sie cały ciągnik i pojeździj tak w transporcie a przednie błotniki sie urywają od tego ze sie telepią no ale skoro wiesz lepiej to ok komfort jest twoim zdaniem ok jak wszystko piszczy trzeszczy furczy w ciągniku który ma rok no strach myśleć co będzie za 5 lat c385 patrz ile ma lat ma prawo być coś nie tak a co do ogumienia dziś wsadziłem nową dętkę koszt 200zł

Jedyna rzecz, która mi trzeszczy to siedzenie, zrobiłbym to ale nie mam póki co chęci rozbierać tego. Po twoich opowiadaniach strach pomyśleć jak Ty dbasz o ten ciągnik skoro wszystko Ci trzeszczy pęka...

Opublikowano

U mnie te siedzenie to tak raz trzeszczy, trochę pojeżdżę i jest spokój na jakiś czas ;) Potem nie wiadomo czemu znów zaczyna trzeszczeć i tak w kółko. Muszę to nasmarować, ale to jak się ociepli bo teraz trochę za zimno aby to robić ;)

Opublikowano

skrzypi wszystko zamki od drzwi nie odbijają czasami same drzwi sie otworzyć potrafią dlaczego od wspomagania są takie cienkie przewody jak już to czemu nie izolowane przecież takie cienki przewód przy -20 przepływ gęstego oleju jest praktycznie nie możliwy i czekać trzeba pół godziny zna ktoś jakieś tego sztuczki żeby uniknąć tego bo gdzie to codziennie żeby ciągnik na darmo tyle chodził może jakiś inny płyn wspomagania ?

Opublikowano

ursus385 to jak ty dbasz o ciągnik :o nie garażujesz go ciekawe jest to co piszesz u brata jest jak u mnie z ludzi z którymi pisze też tak jest przy mrozie -23 stopni w poniedziałek odpaliłeś i sobie pojechałeś nie uwiężę w to co napisałeś brat mówił ze już farmtrak ma jakaś metodę grubsze przewody czy co nie wiem niby 600zł to kosztuje chyba nie na darmo by chcieli rozwiązać problem którego twoim zdaniem nie ma

Opublikowano

sorki troche nie na temat ale ...dzis dostałem wnioski na dopłaty do wypełnienia na rok 2013....a kaski dalej niema za rok 2012...bynajmniej u nas mało kto dostał.....<

Opublikowano

Co Cię @gambler tak dziwi ,przecież ARiMR na wypłacenie dopłat bezpośrednich ma czas do końca czerwca . Z nieoficjalnego źródła słyszałam ,że do końca lutego 70% rolników ma otrzymać dopłaty . A z wniosku na 2013 r, się ciesz ,to takie przyszłościowe ... :rolleyes: :D

Opublikowano

Koledzy mi w mrozy wspomaganie chodzi tak jak latem, skrzypio to troche plastiki na błotnikach, a żeby drzwi lekko się zamykały to mam jedna szybko uchyloną. Wiadomo jaka kasa taki sprzet,jak go zakupowałem to byłem świadomy że nie będzie to fend, dla mnie jest wystarczający. Kolega który tak nazeka (w675) to powinien szybko wymienić na coś typu fend bo za szybko osiwieje od tego bidolenia.

• Like 1
Opublikowano

A mój mały farmtrac zapalił bez grzania grzałką przy minus 18 stopniach , wspomaganie też jest na cieniutkich przewodach , oleju w zbiorniku aż nadmiar ale chodzi jak w lato , wogóle nie widać różnicy ze zimno ;)

Może przyczyny w wspomaganiu trzeba wam szukać w jakimś dławiku albo oleju ?