Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Właśnie co do biegów czy też tak macie jak po kupnie oglądałem trochę ogólnie ciągnik to ta osłona gumowa dzwigni biegów co wychodzi z podłogi praktycznie nie dotykała do tego wybieraka biegów obok skrzyni i pomyślałem że dostawać się tam będzie kurz błoto woda i samemu uszczelniłem to połączenie naciągłem tą gumę na wybierak i z rolkę dobrej taśmy izolacyjnej obwiązałem to połączenie i nic tam mnie się nie nakurzy albo wody naleci na razie trzyma ,jak masz podobnie jak u mnie to woda wilgoć zamarzła i nie możesz ruszyc dzwigni

Opublikowano

Możliwe ,że podczas wsiadania z butami w śniegu śnieg się rozpuścił , naciekł i zamarło ;) gdyby było ciężko włączać biegi to mógłby być gęsty olej ale jak zamarzły to musiała to spowodować woda ...

Opublikowano

jak dźwignie wychodzą pod podłogą znajduję się taka pucha jeszcze przed skrzynią i jak to podgrzeje to biegi chodzą normalnie, tam znajduję się olej czy tam może zbierać się woda że to zamarza?

Opublikowano (edytowane)

Według mnie co oglądałem to ta osłona gumowa u mnie nie jest dobrze dobrana bo nie uszczelnia tej puchy jak piszesz i to połączenie jest nieszczelne naciągłem tą osłonę co wychodzi z podłogi w dzwigniach i naciągnąłem na tą puchę obwiązałem taśmą klejącą i trzyma ale fabrycznie powinno chyba być to szczelne i pewnie zabezpieczone aby tam bród woda się nie dostała

Edytowane przez milanreal1
orty
Opublikowano

A u mnie wchodzi się ze śniegiem do ciągnika nie powiem ze czyściutko jest bo drzwi nie mam czasem napada do niego śniegu chodź plandeka naciągnięta i śnieg się rozpuści mróz ściśnie i biegi chodzą normalnie bez zarzutu ;)

Opublikowano (edytowane)

Pulpitu się nie myje bieżącą wodą ,bo wiadomo elektryka . Resztę kabiny z powodzeniem można ,najlepiej myjką ciśnieniową ,to szybciej umyje się ,a mniej wody . Potem wszystko przetrzeć ściereczką i jest błysk . Tak robię u siebie ,jak mężusiowi się nie chce ,a przepatrzeć nie mogę jak brudny :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

to jak byś zobaczyła mojego MTZ to byś chyba umarła taki zazurany myty chyba nigdy

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

u mnie tez syf w kabinie.jak nie byl czyszczony chyba z 2 miechy to z podlogi musialem szpachelka ziemie usuwac(duzej warstwy nie bylo ale przyklejone bo na podworku od kjesieni bloto).mieliscie moze problem z radiem.bo u mnie nie chce sie wlaczyc.akurat jak jest mrozno.bo radio ciagle w ciagniku razem z pendrive-m.i probouje wlaczyc a ono zadnej reakcji.wzialem ten panel wyjmowany i pendrive do domu.jak sie ogrzaly to sprawdzilem wszystkie pliki na penku i wszystko bylo.ale radio po ponownej probie wlaczenia nie zadzialalo.czy to przez ten mroz czy radio kaput?

Opublikowano

No temat mycia się rozwinął latem drzwi otwarte kurzy się najprościej myjka albo wąż i masz czysto w środku tylko widzę że jednak ostroznie trzeba z wodą można sobie zamulić elektrykę tak tylko mi przestały działać migacze winę miał włącznik awaryjnych styki woda z kurzem zrobiły swoje ,bo radio głośniki spryskane też były przy myciu ale działają ale chyba poza laniem podłogi lekkim resztę warto teraz robić odkurzaczem i szmatką .Temat kiedyś ktoś zaczął że mu biegi zamarzły ja ten miech gumowy co wychodzi z podłogi na tą puchę wybieraka naciągłem i uszczelniłem taśmą klejącą aby tam woda błoto z pod koła nie dostawała się bo albo u mnie nie była odpowiednia ta guma nic nie uszczelniała wybieraka biegów a może ktoś zobaczy jak ma u siebie czy szczelnie czy ten miech wisi luzno nad wybierakiem ,ostatni dzień starego roku wszystkiego najlepszego w nowym 2013

Opublikowano

po siewie nawozow myje tył ciagnika karsherem rez to go konkretnie zakleiło błotem czujnik od blokady dostał zwarcia i wskazywał jako wcisnieta blokada ogolnie mało tu jest co uszkodzic woda ...lub zalac ogladałem nie raz dutza albo nowe clasy..tam troche jest elektroniki pod kabina....

nicex wyjmij to radio całkiem i podepnij do auta i bedziesz wiedział co jest czy wina radia czy wiazki w ciagniku ....moze jakis bezpiecznik

Opublikowano

te migacze to nie od kurzu ci nie działały tylko od przekręcenia włącznika awaryjek czasem sie to dzieje jak sie lekko nim przekręci ja raz aż dzwoniłem do serwisu mówił to jest tak zrobione w każdym tak sie robi jak komu kierunki działać nie będą chciały a awaryki działają to wystarczy tylko go przekręcić włączyć wyłączyć i powinno ok

Opublikowano

wiekszosc ma w kredycie te ciagniki nawt jk by ktos chciał sprzedac to nie moze..po kilku latach napewno bedzie wiecej ofert....sasiad ma jednego 4 latka i jednego nowego obydwa 675 z turem..w sume moge go zapytac.

znowu w innej wiosce komornik zabrał jednego 600 mtg miał ........deler chyba odkupił go za grosze od banku na handelek........

własnie zetorow uzywek na aledrogo jest troche a FT niema..<