Skocz do zawartości

ciagniki rodziny Farmtrac

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

szary35 to coś nie tak u mnie rozdzielacz ma jedną pozycję samoblokującą czwarte wyjście (dźwignia do przodu ciągnika),powrót oleju jest trójką. Jeżeli tak jest podłączony tur to nie trzeba blokować dźwigni puszkami. Masz źle podłączonego tura lub wadliwy rozdzielacz. Powinien być podłączony pod 3 i 4 wyjście.

Jak stoisz z tyłu to po prawej stronie góra i dół.

Opublikowano (edytowane)

AHA!!Ja mam podłączoną samą górę.Jutro spróbuję podłączyć tak jak mówisz. ...Dzięki Mietek75 miałeś rację, a ja bym tak cały czas wkładał te puszke ;)

Edytowane przez andrzej2110
Cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

szary35 jest ważne jeszcze aby z 4 dolnego wychodził olej i wchodził na wejście do rozdzielacza -tura tam jest strzałka a nie odwrotni (wtedy zamienić miejscami zaciski tura)

Opublikowano

witam mam pytanie jak wam odpalają farmtracki w mroźne dni u mnie jak było -25 stopni to myślałem że go rano nie odpale bo całą noc stał na polu ale podgrzałem go na świecy tak 20 sek. i odpalił od sztycha a wujek mi mówil że swojego to 7-10 razy kręci i dopiero wtedy ale ten farmtrack ma już 3 lata jak to u was wygląda

i czy mieliście sytuacje że wsiadacie do farmtracka przekręcacie kluczyk w pierwszą pozycje i wszystko działa a następnie przekręcając w drugą nie chce wam odpalić i wo gule nie chodzi rozrusznik ja tak miałem tydzień temu i bylem wku...ony co jest myslałem że stacyjka walnięta a tu się okazało że główny bezpiecznik ten wielki pod tą skrzynką z małymi się wysunął i nie stykiwał a ja straciłem dobrą godzinę szukając usterki ;)

Opublikowano

Paliwo paliwu nierówne sam to widze jak jest te z orlenu nawet pod koniec listopada zakupione parafiny nie ywdzieliło, a w ferdku niedawno kupione na taniej stacjii i nielutko w odstojniku, ciapek pół na pół z trudem odpala ;)

Opublikowano

Ja ostatnio musiałem trochę akumulator podładować i przy -22 za pierwszym razem zapalił i tak jak u kolegi wyżej na biało kopci po zapaleniu na dużym mrozie. Orientuje się ktoś ile kosztuje linka do dźwigni od podnośnika??

Opublikowano

Jak wygląda pompowanie kół?Po przykręceniu przewodu powinno się chyba przełączać na funkcyjne pompowania

;):) A u mnie się nie przełącza tylko muszę zatkać to dolne wyjście.

Opublikowano

FARMTRAC 7100 DT prototyp. Ma 98km. udźwig podnośnika 4900kg. Więcej nie będe pisał, ale napisze że jest lepiej wyposażony od Ursusa :D

Trochę więcej informacji na temat tego farmtrac'a :

"Farmtrac 7100 DT wyposażony

został w 4-cylindrową jednostkę

napędową Perkins 1104D-44T

spełniającą normy Euro IIIA,

o mocy 72 kW / 98 KM. Układ

napędowy ZF, ze skrzynią biegów

o ilości przełożeń 32+16R

(powershift, biegi pełzające)

pozwalaj rozwinąć prędkość 40

km/h. Ciągnik posiada przednią

oś Carraro, a udźwig podnośnika

wynosi 4900 kg. W standardzie

zamontowany jest EHR firmy

Bosch. Ciągnik posiada wygodną

i komfortową kabinę. Na życzenie

klienta wyposażony może zostać

w klimatyzację oraz przedni

WOM, TUZ."

Tylko nie wiadomo jak z ceną :lol:

Opublikowano

kolego musisz zejść poniżej 2 atmosfer żeby ci się przełączyło na pompowanie pozdro

Upuścić powietrza "zbijakiem",czy jest jakiś mądrzejszy sposób? :lol:

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy farmtraców

może wiecie coś o wersji 690DT ????

nowicjusz chyba ty posiadasz ta wersje możesz coś powiedzieć????

sory nie nowicjusz tylko hynek

hynek chyba ty posiadasz ta wersje możesz coś powiedzieć????

hynek chyba ty posiadasz ta wersje możesz coś powiedzieć????

Opublikowano

Jak tak dopytuje to jeszcze jedno przyszło mi do głowy. Czy jest możliwość wzięcia takiego farmtraca na testy? bo widziałem w galerii, że ktoś miał kiedyś. Ale rozmawiałem o tym na agroshow to powiedzieli mi, że nie ma takiej możliwości.

Spójrz ferdek na moją i swoją datę rejestracji na AF :lol:

Nie ma takiej możliwości

@Marian8811 - Ja jeździłem FT 690DT zdjecia w mojej galerii, i troche wiem o nim :D

Opublikowano

Zastanawiam sie nad kupnem Farmtraca 690 Dt(87km) a farmerem F-9258TE(86km) z silnikiem od John Deera obydwa ciągniki posiadają skrzynie carraro i nie wiem co wybrać???? słyszałem ze Farmery lipa brać co o tym myslicie???? :lol:

Opublikowano

Lepiej bierz Farmtrac'a, o farmerach to się już nasłuchałem... w jednej wiosce obok gościu miał farmera, po roku czasu wymienił go na zetora. Poczytaj troche tematów o nim to się troche dowiesz

Opublikowano

Marian8811-ja tam o farmerach mało wiem to się nie wypowiem ale polecam ci farmtraka ja ma 80 4wd który ma 390 mgt i jestem z niego zadowolony jak narazie bez awari i oby tak dalej,mój wujek ma 80 4wd-1200mgt i 675 dt-780 mgt i też jest z nich zadowolony jedynie jaka awarię miał to pękła linka sprzęgła w 675dt a tak to nic,farmtrak ma dobry silnik który mało pali napęd carraro i dobą skrzynie i nawet miło w kabince jest a co do 690 to tam masz już skrzynie 24/24 wybór podejmiesz ty ja bym jednak stawiał na farmtraka

pozdro :lol:

Opublikowano

Marian8811-Nie wiem jak po wieku można określić awaryjność ciągnika jak mój kolega ma Proxime już trzy lata i przebieg dopiero 200 mth. Czy ciągnik można oceniać tylko po jego wieku czy też po przebiegu na liczniku??

Opublikowano

Marian8811-nikt ci nie opowie wiele o tym ciągniku bo dopiero w tym roku wyszedł i moim zdaniem ciągnik ocenia się po mgt niż po latach mój wujek ma farmtraka 80 4wd już mu idzie 3 rok i nie miał żadnej awarii-1200 mgt