Skocz do zawartości

Instrukcje obsługi, katalogi części do ciągników marki Claas.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na pierwszym zdjęciu po lewej stronie ciągnika w jego dolnej części masz wkręconą taką śrubę to tam powinno być szkiełko, jeśli nie masz bagnetu u góry. 

post-166457-0-54029200-1485886363_thumb.png

Opublikowano

A co to moze byc za przyczyna gdy ruszam do przodu jest ok a gdy puszczam sprzeglo do tylu to po puszczeniu sprzegla traktor rusza po jakis 2 sek co to moze byc claas celtis 436 rx

Opublikowano

Z sprzęgła ci tak robi? Może i kalibracja by wystarczyła, ale jest też coś takiego, że z komputera zmieniasz jeszcze tak jakby ręcznie czas wypełnienia kosza. Tylko, że do tego wszystkiego potrzebny jest komputer i oprogramowanie. 

Opublikowano

Ze sprzegla i rewersu i z przycisku na lewarku od biegow a niewiecie czy nozne sprzeglo rewers i przycisk na lewarku wysprzeglaja przez ten jeden potencjometr czy rewers i ten przycisk inaczej wysprzeglaja

Opublikowano

Do ruszenia z sprzęgła wykorzystujesz BOC i czujnik hall'a. Natomiast manetka i przycisk na lewarku mają zaprogramowany czas wypełnienia sprzęgła, który programuje się podczas skalowania sprzęgieł.

Opublikowano

BOC to czujnik dolnego położenia pedału sprzęgła. Te cewki z lewej to są od półbiegu i 4WD, natomiast te po środku to jazda przód i tył. Nyple to punkty pomiarowe. 

Opublikowano

Powiedzcie mi bo wzialem sie za wymiane oleji w skrzyni i na tym zalaczonym zdjeciu jest korek spustowy a nie widze gdzie tam mozna wlewac olej czy ta przystawka ma olej razem ze skrzynia i jeszcze w hamulcach jak tam jest z tym olejem

post-208361-0-10243500-1486739722_thumb.jpg

Opublikowano (edytowane)

Jak masz hamulce na drutach, innych chyba nie było to spusty oleju masz w tych czterech miejscach, bo nr2 masz na każdej zwolnicy oddzielnie. Wlew masz w jednym miejscu. Zawsze jak nie jesteś pewien, czy dane miejsce jest zalane po wymianie to poluzuj korek i leciutko go odchyl sobie i będziesz wiedział czy jest świeży olej. 

post-166457-0-77985400-1486750156_thumb.pngpost-166457-0-10327200-1486750160_thumb.pngpost-166457-0-40930500-1486750163_thumb.pngpost-166457-0-12867300-1486750167_thumb.png

Edytowane przez Kustosz
Opublikowano

W skrzyni masz jeszcze 3 filtry do zmiany. Kierowanie jest z skrzyni. Jak już tak robisz to masz jeszcze w przednim moście, dwie zwolnice z przodu, olej w silniku, filtr oleju silnika taki malutki filterek paliwowy na wężu i jeden lub dwa filtry paliwa. Powietrza masz na masce pod tym czarnym deklem i w kabinie z lewej strony jak wykręcisz dwa motylki od plastiku to masz jeszcze jeden. 

Opublikowano (edytowane)

Koledzy mam problem z kierunkami zrobilo mi zwarcie w przyczepie i stalo sie cos w ciagniku z kierunkowskazami wymienilem bezpiecznik i nadal nic i niewiem czy moze przerywacz i gdzie on jest claas celtis 436

Edytowane przez przecin
Opublikowano (edytowane)

Posiadam instrukcję obsługi do Claas Celtis w języku polskim oraz instrukcję napraw i schematy elektryczne w języku angielskim.

Mam też namiary na katalogi części zamiennych do różnych maszyn Claas.

Jeśli ktoś potrzebuje, proszę pisać ;) 

Edytowane przez zyzek