Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja za to radzę szerokim łukiem omijać firmę Rolbud Pędziwiatr z Głuchowa. Kupiłem od nich prasę Maschio. Prasa przyjechała wczesną wiosną. Oczywiście cała zaplata przed przywiezieniem bo nie przywiozą, potem wieźli ją ze 2 tygodnie i ciągle coś przesuwali, ale wtedy mi się nie śpieszyło.  Do prasy nie przywieźli sterownika, powiedzieli, że przywiozą na pierwsze uruchomienie.  Umówiłem się z nimi na pierwsze uruchomienie 27 maja. Ściąłem wszystkie łąki i zgrabiłem 26 maja wieczorem.  Rano dzwonie do sprzedawcy żeby jak najszybciej przyjechali, bo trawa schnie, mówi, że najpóźniej o 8.30 wyjadą.  Po 10.00 dzwonię znowu, sprzedawca nie odbiera, po 12.00 dodzwoniłem się do firmy, a tam nikt nic nie wie i wcale nie przyjechali. Musiałem wynająć prasę i zapłacić za belowanie pomimo, że nowa prasa stała w garażu, jeszcze trawa leżała na polu prawie cały dzień.

Następnego dnia przyjechali, przywieźli sterownik i uruchomili na sucho bo nie był już co prasować. Zapłaciłem za prasowanie 1200 zł to zaproponowali zwrot 400 zł, bo reszta to zużycie prasy i ciągnika......a że to z ich winy musiałem wynająć prasę to ich nie interesuje. Poza tym nie przywieźli ani instrukcji obsługi, ani gwarancji.

Odradzam firmę Rolbud Pędziwiatr po tym jak mnie potraktowali i nawet wziąć na siebie odpowiedzialności i przeprosić nie umieją

Opublikowano (edytowane)

A ja z kolei odradzam Roltech z Kielc. Pierwszy raz wzięliśmy od nich Belarusa 952. Ciągnik miewał drobne awarie,oni lecieli z serwisem w przysłowiowego uja, ale po nękaniach telefonami w końcu przyjechali,i sprawę udało się rozwiązać. Mieliśmy też jedną udaną transakcje na zakup agregatu uprawowo-siewnego i grubera,ale teraz przeszli samych siebie.  Zamówiliśmy u nich 8 tonową przyczepę z Metal-facha. Z paroma udogodnieniami miała kosztować 42 tysiące złotych. Ugadaliśmy termin dostawy, niby wszystko dobrze, wstępne formalności załatwione, reszta miała zostać dopełniona po dostarczeniu przyczepy do naszego gospodarstwa. Minął termin,przyczepy nie ma. Dzwonimy do nich, o co chodzi, a oni proponują nam tą samą przyczepę, ale za 46 tysięcy! Miarka się przebrała, zrezygnowaliśmy, więcej nic od nich nie kupimy. Jesteśmy na etapie poszukiwań innego dealera. A tą firmę radzę omijać szerokim łukiem.

Tutaj też mam pytanie: Znacie może jakiegoś godnego polecenia dealera z okolic Kielc bądź Radomia, lub jakichś trochę dalszych okolic Starachowic, u których można taką przyczepę zakupić, i są godni polecenia?

Edytowane przez Rocky914
Opublikowano

Odświeżam.

Roltech z Kielc nadal tak słabe opinie ?

Planuje wziąć talerzówkę, czas realizacji niby 2 tyg, bo zamawiają u producenta, zaliczkę chcą niewielką, a cenę mają najbardziej atrakcyjną. 

Opublikowano
Boles napisał:

Odświeżam.

Roltech z Kielc nadal tak słabe opinie ?

Planuje wziąć talerzówkę, czas realizacji niby 2 tyg, bo zamawiają u producenta, zaliczkę chcą niewielką, a cenę mają najbardziej atrakcyjną. 

Zadzwoń będziemy mieli 2 talerzowki z landstalu 3m w tym tygodniu na placu w dobrych pieniądzach tel:515199539

Opublikowano
Dnia 29.05.2022 o 08:01, gortad napisał:

Zadzwoń będziemy mieli 2 talerzowki z landstalu 3m w tym tygodniu na placu w dobrych pieniądzach tel:515199539

Potrzebuje 4 lub 4,5 m