Skocz do zawartości

Opinie o Farmtracu 100KM i 110KM

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ogólnie to wszystkie ciągniki na świecie to w mniejszym bądź większym stopniu składaki bo żadna firma nie jest w stanie produkować ciągnik od zera bo to się nie opłaca :P . Chodzi jednak oto z jakich podzespołów jest ten ciągnik złożony. Jeśli chodzi o Farmtraca 7100 i 7110 to moim zdaniem chyba poszli dobrą drogą z tymi ciągnikami bo wzięli cały tył (skrzynia, tylni most, podnośnik) od ZF no chyba lepszej firmy nie ma i z tym nikt nie będzie się spierał;) . Dokręcili do tego silnik Perkinsa też dobra firma przedni most z Cararo. Po co wymyślać coś nowego jak można zastosować sprawdzone niezawodne podzespoły skręcić to razem i hula jak złoto :rolleyes: .

Ps. Wszystko idzie w dobrym kierunku i prawdopodobnie na wiosne sprawdzę swoją teorię na własnej skurze bo bede kupował Farmtraca 7110DT :D

Opublikowano

Czy farmtrac 7110 poradzi sobie z agregatem uprawowo siewnym na hydropaku 3m z wałem cambella. Czy trzeba będzie go dociążać z przodu np. turem lub przednim tuzem?

Opublikowano (edytowane)

da rade bo będą u niego montować inne obciążniki tak dość mocno wysuniete do przodu tak mi ostatnio mówił człowiek z Farmtraca.

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

159 tys z vat za 110 konny 7110DT hmm całkiem całkiem, jeszcze w tej cenie myślę ze kilka gratisów by dołożyli obciazniki radio...opony chyba wystarczające ale hydraulike ma konkretno :o 85l/min a udźwig tylnego TUZ-a aż 4900kg. Robi wrażenie masa bez obciazników 4800kg, ładnie.

Opublikowano

Koledzy mam zamiar kupić model 110 KM i byłem oglądać w Kutnie w AGROHANDLU ten ciągnik powiem wam że ciągnik nie jest wcale taki zły z wyposażeniem jakim bym go brał wyniosło by mnie to około 188 tyś . Pojeździłem nim chwilę i uważam że podług mniejszych modeli jest strasznym mułem a tak po za tym to ciągnik niczego sobie . Co byście wybrali tego farmtraca czy Polmot H ?

Opublikowano

Klimatyzacja , najszersze opony , te wydłużone obciążniki , tylne obciążniki i żeby cie nie skłamać chyba jest dopłata za ten ehr ale dokładnie nie wiem

Ale i tak wydaje mi się, że bardzo drogo Cię podliczyli... Może podzwoń i rozejrzyj się czy to dobra cena...

Opublikowano

Klimatyzacja , najszersze opony , te wydłużone obciążniki , tylne obciążniki i żeby cie nie skłamać chyba jest dopłata za ten ehr ale dokładnie nie wiem

Ja również szukałem 7110 to ciągnik z dodatkowymi obciążnikami + radio wychodził 163-166 tyś. zł klima + 5 tyś.

Więc 188 tyś. trochę drogo chyba że jeszcze da Ci upust tak z 10%.

PS szersze opony czyli jakie? W standardzie jest dla przodu 340/85R24 tył 460/85R34.

Opublikowano

Ja również oglądałem tego farmtraca 7110 Dt podczepiłem nawet do niego agregat uprawowo siewny taki długi masa 1500kg i nie miał problemu żeby go dygnąć mało tego to przy szybkim opuszczeniu nie do końca to nawet zabardzo on nie podskoczył. Mi wyliczyli cene na szerokich oponach 420 przód tył 520 z klimatyzacją, kogutem, i obciąznikami 174 tyś brutto.

Bardzo fajny ciągniczek, jedyne co to mogło by być troszke ciszej w kabinie. Moim zdaniem to też on był taki mułowaty ale wydaje mi sie ze to kwestia dotarcia się wszystkich podzespołów.

Opublikowano

Koledzy mam zamiar kupić model 110 KM i byłem oglądać w Kutnie w AGROHANDLU ten ciągnik powiem wam że ciągnik nie jest wcale taki zły z wyposażeniem jakim bym go brał wyniosło by mnie to około 188 tyś . Pojeździłem nim chwilę i uważam że podług mniejszych modeli jest strasznym mułem a tak po za tym to ciągnik niczego sobie . Co byście wybrali tego farmtraca czy Polmot H ?

Napisz proszę na priv do mnie :) Polmot też dobry ciągnik i dużo tańszy,obydwa niczego sobie:)

Opublikowano

No ale wszyscy narzekają na te zetory że takie są paliwożerne . Taki koleś niedaleko mnie ma nowego zetora forterre i mówi że żałuje tego zakupu bo tyle pieniędzy co on wydał to by sobie starą szóstkę zostawił i by lepiej na tym wyszedł . Tak twierdzi on i odradzał tacie ten ciągnik . I w polu też za ciekawie sobie nieradzi no ale to on tak twierdzi ja go w polu nie widziałem

Opublikowano

Perkins spali w ciężkiej pracy tyle samo co Zetor jedynie w lekkich pracach będzie oszczędniejszy, ale ciągnik 110 konny kupuje się raczej do ciężkiej pracy no chyba, że masz dużo ziemi, a co do awaryjności to raczej pierdoły się sypią w frotkach. FT to nie wiadomo jak będzie chodził, może być tak, że władujesz w niego więcej kasy jak ten znajomy w frotke tego nie wiesz bo nikt tego nie ma a jak ma to od niedawna i mało mtg zrobionych za to frotki już jakiś czas na rynku są i słyszałem o nich sporo dobrych opini.