-
Podobna zawartość
-
Przez Marian1224
witam nabyłem Amazone ZAM Max-tronic i nie mam do niego żadnej tabeli jak go ustawic do nawozow i co gorsza nie wiem jakie mam tarcze wysiewające i na jaką szerokość go się da ustawic może ktoś pomoże?? bo zakup był uniemca przez przypadek że tak powiem i jeszcze pytanie do czego służą te skrzydełka bo są z dwóch stron zamontowane na stałe
-
Przez 1rajdzik
czy ktoś z agrofotomaniaków posiada taką fajną maszynkę jak RAUCH Komet ZS 800 N ?
chyba jak narazie jestem jedynym w Polsce posiadaczem takiego rozsiewacza. pomimo że stara ta maszyna i swoje przepracowała ale lepsze to niż polski jednotalerzowy, którego zdążyłem zajechać w niecałe 10 lat...
-
Przez padelec
Chcę kupić rozsiewacz nowy polski Promar 600 l i zastaniawiam się czy będzie on chodził i sypał nawóz równo? Wiadomo cena jest dość niska i trochę odstrasza, jednakże dealer ma tylko takie i miałbym go w cenie innego sprzętu. Jak myślicie brać go? :wacko:
-
Przez dariusz86
Cześć,
Po ponad roku udało się w końcu upolować i co najważniejsze zakupić rozsiewacz do nawozów. W międzyczasie oczywiście było kilka egzemplarzy ładnych które chciałem wziął ale niestety inne osoby były pierwsze. Ale tym razem się udało. Zakupiłem rozsiewacz Amazone ZA-M Compact 1000. Jeszcze go co prawda nie odebrałem bo transport mam ugadany na przyszłą niedzielę ale zaliczka dana więc można powiedzieć że kupiony. Mam do Was pytanie dotyczące tego rozsiewacza. Czy orientuje ktoś z Was, w jaki sposób mogę dowiedzieć się, jaką szerokość roboczą mają talerze w tym rozsiewaczu? Czytałem że występują tarcze OS, OM ... tylko że na tych tarczach które gdzieś tam przeglądam w sieci, są te oznaczenia. Na tych które są w rozsiewaczu który kupiłem, nie ma tych oznaczeń. Przy tych łopatkach są jedynie skale, z tego co pamiętam to jedna ma od 80 do 110. Tarcze są w kolorze takim mocno pomarańczowym. Czy istnieje jakiś sposób aby sprawdzić, jaką one mają szerokość roboczą? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Przez quxfrix
Witam wszystkich
Mam zamiar kupić nowy rozsiewacz do nawozu w cenie do 1200zł tylko nie wiem bardzo jaki byłby odpowiedni dla mnie.Myślałem nad tymi:
1.Pierwszy rozsiewacz
2. Rozsiewacz 400 litrów z metalową tarczą
3.Rozsiewacz nowość
4.Ocynkowany i jeszcze jeden używany:Rozsiewacz Amazonka Nie wiem który byłby najlepsz, więc prosze o pomoc użytkowników tych rozsiewaczy lub innych osób znających się na rozsiewaczach.Za wszelką pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam
-