Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
marcinb8

hydropak dusi ciągnik

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie

marcinb8    0

Witam,

Ostatnio założyłem regenerowany rozdzielacz do u1614, teraz, gdy podnoszę agregat na pompie jest wszystko w porządku, ale gdy podnoszę hydropak bez siewnika to mi dusi ciągnik a na starym rozdzielaczu normalnie podnosił. Co może być tego przyczyną?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

tomek73    188

Ciągnik zawsze trochę przygasał jak się używa tego złącza.Sprawdź ciśnienie jakie masz, powinno być do 160-180 bar, jak się nie mylę.

A dlatego nie było tak na starym rozdzielaczu bo lie miał ciśnienia.A tobie całkiem gaśnie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

marcinb8    0

nie wiem jakie było ciśnienie na starym bo nie sprawdzałem. całkiem nie gaśnie, ale wydaje mi się,że za bardzo go dusi, muszę jutro sprawdzic co się będzie działo jak podepnę siewnik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl


tomek73    188

Ale dusi go na wolnych obrotach a na dużych jest to prawie nie odczuwalne. To jest normalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

marcinb8    0

kurcze nie mam jak sprawdzić.na bardzo małych obrotach dusi go to prawie już gaśnie, na dużych słychać,że zmienia głos.

Mam jeszcze jedno pytanie kiedy ciągnik jest pod obciążeniem "pierdzi" i wyrzuca dym tak jakby pulsacyjnie popa była robiona, wtryski też, zawory ustawione, odpala zima lato na dotyk. Może rozrząd??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach



Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez marcin7795
      Witam. Mam problem w ursusie1014 podnośnik opada bardzo wolno podnosi dobrze ostatnio jak dłubałem przy zaworze to są tam kulki i sprężynki to wyjąłem to później podnosił na dużych obrotach a na małych nie chciał podnosić i opadał bardzo szybko co się stało???
    • Przez mateunia19
      założyłem ten temat kiedyś ale nie mogę go znaleźć więc powtórzę. Ciągnik gdy jest zimny podniesie wszystko idealnie gdy natomiast pochodził z godzinkę przy agregacie czy talerzówce i często używało sie podnośnika następowały problemy, gdyż znacznie wolniej podnosił lub wo gule nie chciał wtedy musiałem zgasić silnik na sekundkę to znowu zaczął podnosić ale bardzo powoli. czym to jest spowodowane? jak to naprawić. Pompka ta co jest w szkrzyni pośredniej jest po regeneracji. Z góry dziękuję za pomoc
    • Przez malin1986x
      Witajcie , sprawa wygląda następująco   odpalam ciągnik  w układzie ze wzmacniaczem jest ciśnienie 13 bar jak jest już olej rozgrzeje i mam włączony napęd na zającu  to by utrzymać ciśnienie na poziomie 9 bar silnik muszę trzymać min,1300 obrotów. Wzmacniacz jest  cały zrobiony łącznie z małym pierścieniem pod podstawą , nowa mikropompa ,oba filtry, co może jeszcze być przyczyna? wszystko działa poprawnie wom nie staje  normalnie jeździ, ale wiadomo jak za małe ciśnienie  to wzmacniacz długo nie podziała.
    • Przez rafal13113
      witam
      mam takie pytanie do czego służy mikropompa w dużym ursusie i jakie mogą być objawy jeśli będzie ona nie sprawna
    • Przez Maciekkkk
      Witam, przy podnoszeniu podnośnikiem pompa strasznie wyje,jak załączam rozdzielacz by uruchomić ladowacz wyje jeszcze głośniej. Nawet jak nic nie jest używane to słychać jak warczy ale ciszej. I strasznie wolno mi opuszcza i w pewnym momencie się potrafi zaciac ale powolutku i jakoś opuści. Pomoże ktoś bo jak już głupieje z tą 9-setką
×