Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak na oko to trudno powiedzieć trzeba samemu być i sprawdzić jak pracuje silnik i reszta podzespołów z wyglądu jest zadbany ale to mogą być tylko pozory ta marka godna jest uwagi jeśli by wszystko było w porządku to wart jest tej ceny

wiesz zawsze coś można utargować

Opublikowano (edytowane)

Kilka szczegółów rzuciło mi się w oczy a mianowicie:

- starszy typ przedniego mostu

- starszy typ kabiny(jest tylko przemalowana aczkolwiek nieudolnie) od 1986 roku ciągniki powinny miec już uchylane boczne szyby i okienko na kable w prawym dolnym rogu kabiny :)

- wnętrze (prawa konsola, gałki dźwigni zmiany biegów, kierownica, mocowania drzwi) ze starszej serii, w Dx6 wnętrze powinno wyglądac mniej więcej tak:

Deutz-Fahr-DX605-1894204.jpg?height=600&width=800&quality=80

A poza tym przedni gril z napisem DEUTZ od 1982r. był już Deutz-Fahr :D

Edytowane przez MgrLukash
Opublikowano

w interncie znalzlem pare ogloszen podobnych dx i tam tez byl napis deutz, moze tylko gril byl zmieniony bo na dachu pisze juz deutz fahr,

a malowany byl ale podobno tylko kanina i przedni tuz, a w czym bedzie jeszcze odczuwalna roznica miedzy tymi seriami?? jutro jade go ogladac i chce wiedziec na co zwrocic szczegolna uwage

czy jest moze jakas mozliwosc zeby sprawdzic na jakies tabliczce lub inaczej , jaki to typ ciagnika?

Opublikowano (edytowane)

między Dx 6.30 a Dx 120 jest 5KM różnicy na kożyśc nowszego, naklejke na dach mozna bezproblemu kupic widziałem nawet na allegro ;)

co do roku produkcji poszukaj na przewdach hydraulicznych :) mojemu znajomemu też mówiono że jego Dx 85 jest z 1988r i on w to wierzył do chwili gdy pękł mu przewód od wspomagania i wtedy się okazało że jest z 1982r ;)

jest na nim kilka tabilczek ale na której jest model ciągnika to niestety niepamiętam :wacko:

Opublikowano

ciagnik mozna zarejestrowac wiec chyba na papierach powinien pisac rok tak?? a co ze skrzynia jaka roznica?? ten nowszy chyba ma szybsza i wiecej przelozen

Opublikowano (edytowane)

No niby tak ale handlarze też potrafią kombinowac ;)

Ma i nie ma...

ciągniki z francji wyprodukowane do 1995 mają 30km/h, a np. z niemiec to nowsze modele miały by skrzynie 6 biegowe (40km/h) a u żabojadów mają najwyższe przełożenie na każdym zakresie jest zablokowane wiec mamy do dyspozycji zaledwie 5 biegów na jednym zakresie ogolnie skrzynie w nich to są zazwyczaj 15/5 lub 20/5 (18/6 lub 24/6) :)

Opublikowano

no wlasnie wytlumacz mi jesi mozesz jak to jest z tymi biegami on ma 3 wajchy do biego tak? gdzie sa zakresy a gdzie biegi i od czego ta 3 wajcha to reduktor?

Opublikowano

bylem go dzisiaj ogladac i faktycznie okazalo sie na miejascu ze ciagnik jest z 81 roku a nie 88, silnik chodzil ladnie ale z reszta juz nie bylo tak ladnie , przestraszyl mnie uklad kierowniczy byl strasznie wybity i mial duze luzy

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez MarcinWoos
      Witam posiadam taki problem ze podnosnik po zgaszeniu silnika opada, prawdopodobnie z powodu niskiego stanu oleju moje pytanie jest takie gdzie jest bagnet lub cos innego zeby sprawdzic poziom oleju I jaki olej dolac? Wybaczcie ze zadaje takie pytania ale jestem zielony w tej dziedzinie
    • Przez hiper81
      mam problem z prawidłowym pomiarem temperatury oleju w silniku. Wskaźnik się ustawił na MAX... wymieniłem czujnik, i mam wrażenie że odczyty nie są prawidłowe bo dość szybko licznik zaczyna wskazywać maksymalną temperaturę. Szukam przyczyny dalej... 
      Rezystancja czujnika rozpoczyna się na pokojowej temperaturze od ok 1,8 kOhm i leci w "dół" w miarę ogrzewania czujnika. 
      Czujnik uszkodzony ma rezystancje w temperaturze pokojowej ok 7,5 kOhm - zakładam że uległ uszkodzeniu skoro nowy ma niższą. 
      ALE.. 
      w liczniku wymieniałem również żarówkę od kontrolki i musiałem go zdemontować i otworzyć - na jego płytce jest przełącznik nie dostępny bez rozebrania - ale nie ma opisu od czego on jest - to jest jedyny przełącznik na tej płytce elektronicznej licznika. 
      Macie może wiedzę co to? 

Nie zrobiłem zdjęcia - ale rozbiorę ponownie i zrobię fotkę, na ten moment pokazuje tylko jaki to typ licznika (znalazłem w necie wygląd) - ale mój ma "nie cyfrowy" wskaźnik motogodzin reszta wygląda tak samo. 
      https://pl.aliexpress.com/item/1005004460813453.html

• Przez asus921
      Witam.
      Co moze byc przyczyna wycia hydrauliki? Swieci sie kontrolka od hydrauliki i wyje. Podnosnik dziala normalnie. Jak deliktnie nacisne na sekcje to wycie ustepuje, jak cofne dzwignie to wyje. Olej dolalem, bo bylo malo, ale podnosnik i wyjscia hydrauliczne dzialaja normalnie tylko na luzie cos wyje jakby sie jakis zawor zacial?
      Ciagnik nie uzywany 2 lata, potrzebny teraz na kilka godzin do podciagania przyczep. Stal i sie zepsul xD.
    • Przez daizor
      Tak jak w temacie kompletna serwisów-ka w języku angielskim.

Instrukcja do pobrania :
      http://www.wrzucaj.com/518069

Proszę o wciśnięcie "głosuj na post do góry"
      W sprawie hasła do archiwum pisać na PW
    • Przez arty
      Jak prawidłowo używać tzw sprzęgło pięciominutowe WOM w ciągniku Deutz/Same/lamborghini?

Mam z lewej strony dźwignie z pozycjami - Wałek WOM zależny od prędkości jazdy/luz/wałek zależny od obrotów silnika.
      Aby przełączyć dźwignię z luzu na zależne od prędkości jazdy mogę to zrobić przy pracującym silniku - nic nie zgrzyta - aby przełączyć z luzu na zależne od obrotów murze zgasić silnik bo w przeciwnym razie jest zgrzyt.... (sprzegło pieciominutowe cały czas wyłączone). Aby wałek zaczął się obracać muszę jeszcze przekręcić elektryczny przełącznik....  -nie znam sie na tym ale to chyba to sprzęgło pięciominutowe.... - tym też wyłanczam WOM np na nawrotach...
      Gdzieś słyszałem ze  aby nie zużywało się jakieś tam łożysko powinno sie po skończonej pracy z WOM wyłączyć sprzegło pieciominutowe - właczyć luz na dzwigni i następnie sprzegło pieciominutowe znow przelaczyc na pozycję załączone tak jak w trakcie pracy WOM. Nie wiem czy ta instrukcja dotyczy konkretnej marki czy w ciagnikach SDF też powinno sie tak robić???
  • Dodaj nową pozycję...
v