Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
deer20

Claas Medion 310 Problem!

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Claas
deer20    118

Witam Serdecznie, mam problem z kombajnem claas medion 310, a mianowicie rozchodzi się o czujnik ciśnienia oleju silnika, gdy trochę kombajny pochodzi, załącza się kontrolka informująca o niskim ciśnieniu oleju, oraz kontrolki STOP i sygnał ostrzegawczy, lecz tak do końca to nie jest, że się palą mocno te kontrolki bo po prostu mrugają lekko i sygnał też raz cichy raz głośniejszy a niekiedy to takie pojedyncze pikanie, wszystko to dzieje się na wolnych obrotach. Olej wymieniany przed samymi żniwami w Czerwcu (zalecany olej do tego kombajnu), stan jest, więc co to może być? a i jeszcze dodam że po pewnym czasie to niknie, ale gdy znów wezmę na wysokie obroty i zacznę kosić i podjadę wysypać zrzucę z obrotów, to znów zaczyna się to dziać i tak w koło Macieju;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pawel6485    234

Kolego deer to jest normalne , kontrolk mrygaja gdy na wolnych obraotach włączysz maszyne i heder :) ponieważ sa za małe obroty ale gdy przełaczysz na wieksze wszystko wraca do normy :) przy wysypywaniu wyłączaj heder a nie będzie takiego problemu :)

pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
deer20    118

Ale ja wiem o co chodzi, mam go już 4lata, ale to nie to, jak cheder wyłączę to tak się dzieje, jak już pisałem to takie przerywanie słychać tego brzęczka i kontrolki też tak mrugają :mellow: :mellow:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

arturs860    0

mialem kiedys popobnie w sieczkarni i okazało sie ze kabel byl w jednym miejscu przetarty i stykał do masy i przez to dioda mimgała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ralfMTX140    3

Tak jak @artur mówisz albo kabel jest przetarty albo po prostu jedna z końcówek na czujniku jest luźna. Miałem tak z czujnikiem od 100% w zbiorniku ;) Wystarczyło wyczyścić styki założyć dobrze kabelek i było wszystko ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrykus77    0

Problem rozwiązany, czujnik był padnięty i tyle;)

 

 

 

 

 

 

witam kolego pisales na forum ze kiedys padl ci czujnik cisnienia oleju w claas medion 310 , ja mam ten sam problem powiedz mi gdzie moge kupic taki czujnik nie ukrywam ze wolalbym kupic jakis zamiennik gdyz orginal jest strasznie drogi . prosze o jakas pomoc dziekuje i pozdraiwiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bimbollo    0

U nas w Medionie 310 problemem nie był czujnik tylko NISKI POZIOM OLEJU. Wystarczy dolać prawie na FULL i jest OK :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
patrykus77    0

U nas w Medionie 310 problemem nie był czujnik tylko NISKI POZIOM OLEJU. Wystarczy dolać prawie na FULL i jest OK :)

 

 

widzisz kolego u mnie byl padniety czujnik tylko zalozylem jakis inny o takich samych parametrach bo te osly z claasa nie moga po numerze maszyny dojsc jaki czujnik powinien tam byc i dlatego rozpisuje sie na forum czy moze ktos wie gdzie go kupic albo zna jakis numer fabryczny itp. normalnie rece opadaja siedza w tych sklepach osly i za darmo biora kase

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×