Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
hoodoowca

Becker Areomat wentylator

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
hoodoowca    4

Witam ,mój problem polega na tym że wentylator daje zbyt małe ciśnienie przez co siewnik wyrzuca nie raz po dwa nasiona kukurydzy o ile wiem nie ma możliwości regulacji,więc pozostaje chyba naprawa ale nie wiem jak się do tego zabrać albo czy ktoś regeneruje wentylatory.Może ktoś z kolegów miał taki problem dodam że do końca ubiegłego sezonu wszystko grało a od nowego klapa dmucha ale wskazówka zegara ani drgnie,pasek napięty na max.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rino    1

a zegar dobry? no bo jak dmucha to powinno byc dobrze moze zegar, u mnie na cxiagniku wystarczy 1400 obrotow i cisnienie jest ok wiec jakbys dal duze obroty to powinno sie cos zmienic, a moze to ze wyrzuca podwa ziarka to nie wina wiatraka tylko moze przegrodki na dzyszach wysiewajacych sa cos popieprzone, bo watpie zeby tak nagle wentylator padl skoro w zeszlym roku bylo dobrze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hoodoowca    4

Też myślałem że może coś z dyszami ale rozebrałem i wszystko w porządku wiec nie mam pomysłu co jeszcze co do zegara to właściwie chciałem kupić inny ale nie mogę nigdzie dostać w takiej skali.Siewnik mi wysiewa tak że jak chcę wysiać 100tys.to muszę ustawić na 85 ale to nie robota bo jest rzadszy rostaw ale niektóre po dwa najgorzej jest z drobnym ziarnem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

wojcik1996    1

ja miałem podobny problem i tez w tamtym roku było ok a w tym klapa ale u mnie tylko jedna sekcja i tak się namęczyłem ale doszedłem co się popsuło. Wygarniacz z tarczy wysiewającej się przesunął i raz leciało po dwa ziarka a raz wgl. ale jak wszystkie nie sieją tak jak powinny to nie mam pojęcia...

Macie coś takiego?:http://www.agrofoto.pl/forum/gallery/image/293533-becker-aeromat/

Edytowano przez wojcik1996

Zetor Team

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hoodoowca    4

Napiszę co się stało bo może komuś się przydać .Nowy pasek po kilkunastu minutach pracy pomimo max. napięcia łapał poślizg i obroty spadały.Kupno paska innego producenta załatwiło sprawę.

Felerny pasek był koreański.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez Ursus11
      Mamy problem z siewnikiem do kukurydzy Omega. Problem polega na tym że siewnik sieje nie równomiernie to znaczy że nieraz sieje dobrze a za kawałek wcale nie sieje. Chodzi mi o poszczególne sekcje, ciśnienie jest utrzymywane na jednakowym poziomie. Jeśli ktoś by mi mógł pomóc w ustaleniu przyczyn i wyeliminowaniu ich to był bym wdzięczny.
      Z góry dziękuję.
    • Przez wojtas007
      Witam mam pytanie co może być przyczyną nierównej odległości posianego ziarna kukurydzy...dodam że wysiewa dobrze ilość ziaren tyle ile ustawie tylko odległości nierówne. Siewnik Gaspardo st300
    • Przez kamil5421
      witam . poszukuje tabeli wysiewu do siewnika do trawy vredo 2 m . chce wysiac np 4 kg koniczyny . ale noe mam zadnej tabeli wysiewu. z gory dziekuje.
    • Przez wesol123101
      witam wyśle mi ktoś zdjęcie tabelki wysiewu nasion kukurydzy i nawozy do siewnik becker aeromat bo nie ma na siewniku
    • Przez Łukaszfarmer
      Witam, posiadam siewnik punktowy Amazone ED302 ze sterownikiem Amascan+  dwa dni temu podczas siania kukurydzy komputer zaczął alarmować że jedna sekcja przestała siać, spuściłem całe ziarno i wyczyściłem dokładnie całą sekcję sprężarką niestety nic to nie dało. Dzisiaj przyszedł do mnie nowy czujnik, po wymianie problem nadal nie ustaje, siewnik sieje tak jak powinien a komputer nadal alarmuje o awarii w jednej sekcji. Miał ktoś kiedyś podobny problem? czy to możliwe że nowy czujnik jest zepsuty czy przyczyna może być gdzie indziej? dodam jeszcze, że cała instalacja była sprawdzana i nie ma żadnych przetarć ani nic. Bardzo proszę o pomoc! 
×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.