-
Podobna zawartość
-
Przez bialy2005
Jak nawozić kukurydzę? Przedsiewnie dostała 200kg mocznika, 200kg soli potasowej i 200kg superfosfatu 46%, wczesniej obornik 30-40t/ha Mam ochote teraz jeszcze rozsiac 150kg mocznika na hektar czy jest sens???
Co roku o tej porze pryskałem raz albo 2 razy mocznikiem 25kg na hektar ale w tym roku nie co robic bo juz oststnie dni kiedy moge wjechac zeby jej nie łamac?
Jakie zapotrzebowanie na składniki odżywcze ma kukurydza?
-
Przez Gość
Czy u was też, macie problem z tym ptactwem? U nas jak w tym roku dziki sobie odpuściły, to teraz żurawie zaczynają się pojawiać. Rok temu znajomemu wyżarły prawie w 100% 5 ha pole. U nas na razie są dwa. Jednak w okolicy widziałem całe stado(mogło być ich nawet ze 20). Strach pomyśleć jak wjadą w kukurydzę wyciągać młode siewki. Kiedyś wystarczyło zatrąbić i "spieprzały" w podskokach, teraz chodzą jak bociany koło kosiarki.
-
Przez Kizo
Poszukuję informacji na temat nasion kukurydzy LG 3215 a dokładniej chodzi o to czy ktoś posiada takowe nasiona zaprawione w 2007 lub 2008 roku czy są dostępne tylko takie poddane ponownie ocenie w 02-2008 a zaprawiane pod koniec 2006. Podsumowując szukam informacji czy są dostępne w sprzedaży "świeże" nasiona wyżej wymienionej odmiany czy tylko takie poddane ponownie ocenie.
-