Skocz do zawartości

Co sądzicie o ciągniku Case Maxxum 100?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat jest już stary ale skorzystam z okazji i odświeżę. Mamy maxxuma z 2011 roku moc 100 koni. Pompa paliwa to delphi... Na pewno nie kupilibyśmy tego traktora nigdy więcej. Nie ma on mocy. Nadaje się jedynie do tura. Praca w transporcie lub w cięższych pracach polowych to mordęga. Przy beczce 10 tys litrów rozpędzenie się do prędkości 32 km/h graniczy z cudem i zajmuje dosłownie minuty. Dodatkowo przy ujemnych temperaturach jest straszny problem z odpaleniem. Wystarczy temperatura ledwo poniżej 0 stopni. Było to zgłaszane jeszcze na gwarancji i do dziś nic się nie zmieniło. Pomogło trochę zamontowanie grzałki. Chcieliśmy podnieść moc ale każda firma która zajmuje się takimi usługami, jeżeli tylko usłyszy że jest tam pompa delphi od razu rozkłada ręce. Czy ktoś poradził sobie kiedyś z takim problemem ? Czy znacie kogoś kto potrafi podnieść moc w tym ciągniku ? Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam

Podepnę się pod temat Co sądzicie o tym kąkretnie ciągniku

https://www.agriaffaires.pl/uzywany-sprzet/ciagnik-rolniczy/34634335/case-ih-mxu-100.html

Byłem widziałem i spodobał mi się choć z marką case nie miałem jeszcze styczności.

Jedyne uwagi jakie mogłem zauważyć to bardzo czarny olej w silniku oraz opony z tyłu prawie łyse

Skrzynia na guzik to chyba 16\16 więc chyba ok. Cena trochę duża ale ciągnik sprawia dobre wrażenie.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bedi20003
      Wyświetlacz case mx 170 2000rok.
      W trakcie jazdy prędkość skacze z i wyświetla różne prędkości np 90 km/h ciągle się zmienia i skacze bez opętania co mose być przyczyną? Słyszałem że częste są problemy z wyświetlaczem pytanie czy coś nie łączy czy to coś grubszego. Pozdrawiam 
    • Przez roxor
      Witam panowie mam do was taka prośbę chce kupić case mx 135 to mój pierwszy case i nie wiem na co trzeba zwrócić uwagę w tym ciągniku jeżeli ktoś wie coś na temat tego ciągnika to proszę o wasze rady dzięki i pzdr.
    • Przez jaco512
      Jakie macie opinie na temat tych ciągników? Czy warto je kupywać? Jaką mają trwałość?Poszukuję ciągnika z lat 1985-93 80-100km
    • Przez Lesnik03
      Witam case puma, skrzynia powershift 19. W wyniku zbyt późnej wymiany hamulców opilki dostały sie do skrzyni. Na obecną chwilę są biegi parzyste a nieparzyste załącza po jakimś czasie. Czy jest możliwość oczyszczenia ukladu bez demontażu skrzyni? NP kilkukrotna wymianę oleju? Miał ktoś podobny przypadek? Dziękuję za pomoc.
    • Przez pradzik28
      Witam, mam blad na ehr pali sie na zmianę Y i H i pali sie guzik a nie mryga jak zawsze, nie działa podnosnik zero reakcji, co może być przyczyną? Bezpiecznik cały. Case mx 150
  • Dodaj nową pozycję...
v