Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Tanco96

Problem ze skuterem Romet 727

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Romet
Tanco96    10

Witam! Mam problem od pewnego czasu gdy rano odpalałem skuter to po 5-minutowym rozgrzaniu w trasie szedł jakieś 10-15 km/h a po jakiś 2km było już wszystko w porządku lecz nie na długo. Stan skutera się pogarszał aż do czasu kiedy w trasie jechał max 30km/h (był całkowicie rozgrzany) teraz nie-mogę go w ogóle odpalić przy kręceniu rozrusznikiem wydobywa się biały dymek a nawet jak już chcę zapalić to tak jak by na rozruszniku chodził czyli jak kręcę to już tak jakby odpalił a jak puszczę rozrusznik to silnik staję razem z rozrusznikiem or Nie wiem co może być przyczyna filtr powietrza czyściłem świeca iskrę dobra ma . nie wiem co robić i czy to może być wina modułu ? a nawet jak się zdarzy cud i odpali to pochodzi z minutę i gaśnie po czym nie można go uruchomić ?. Co to może być proszę o pomoc !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Rolnik1973    1248

Nową świecę załóż, że ma iskrę to o niczym nie świadczy. Może pomoże. Tak miałem w kosie spalinowej iskra była a odpalić nie chciała. Nowa świeca i za raz paliła.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Junkers    42

Napisał, że Romet...

 

Co do tematu jak go zrobisz to go sprzedaj i kup sobie porządnego simsona.

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tanco96    10

ja mam silnik 4T a żadnych zrywów i kółek nie było :D a sprzedawać mi go szkoda bo ma nie całe 2 lata :unsure:

Edytowano przez Tanco96

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Tanco96    10

jest poprawa zapalił tylko gaśnie jak nie rozgrzany i jak już się jedzie po prostej trasie to tylko do 25km/h bo jak się chce jechać szybciej to się muli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lordhagen    280

Robiło się zrywki, kółka itd. I silniczek się skończył.

 

To może być prawda. Ja też tak miałem rok temu (zipp steed 50), przed żniwami, odpalać musiałem chyba 15 minut, a jak odpalił, to ledwo co się jechało, aż w końcu nie odpalił wcale bo zdechł. I remont.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

×