Skocz do zawartości

Pronar tsa-reduktor biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jak redukowac biegi w pronarze tsa, jest drażek od biegów i ten od redukcji pod kierownica, i jak sie zmienia zeby byly szybsze lub wolniejsze??? prosze o pomoc i dokladne napisanie , pozdrawiam

Opublikowano

Ten pod kierownicą to jest żółw i zając.Wciskasz sprzęgło i przerzucasz w prawo lub lewo- oczywiście podczas postoju.

ale tak samo na szybkich jak i na wolnych????

Opublikowano

Ja nie wiem jak jest w pronarach ale są to te same skrzynie co w belarusach a my mamy belarusa ze skrzynią 14/4 (czyli synchronizowana) i redukujemy biegi tą wajchą pod kierownicą podczas jazdy i nic się nie dzieje a belarus ma już 1350mth więdz wydaje mi się śmieszne to co napisał hadler jeżeli to jest taka skrzynia bo jeżeli jest to ta druga 16 biegowa to nie wiem

Opublikowano (edytowane)

tak pronar 82tsa ma skrzynie synchro 14/4 ten pod kierownica mozesz przezucac w czasie jazdy i to jest zolw zajac a i masz jeszcze jeden reduktor w lewarku biegow H i L H-szybkie L wolne

na H masz 4 biegi do przodu na L 3 czyli zolw H 4 biegi+ 1r zolw L 3 biegi+1R= 7 do przodu i 2 do tylu zajac H 4biegi+1R zajac L 3 biegi+1r=7 do przodu i 2 do tylu w sumie = 14 do przodu i 4 do tylu

kolego jarx08 jak chcesz to daj emaila to wysle ci skan schematu z instrukcji obslugi

pozdrawiam posiadaczy pronarow i belarosow :)

Edytowane przez Uziu92

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrKawka
      Witam, mam problem z kostką od świateł awaryjnych w pronar 1025a, potrzebuje pomocy w dopasowaniu 6 kabli, nie mam pojęcia w ktore piny jaki kabel wpiąć, miałem mały pożar w instalacji i odruchowo wszystko wyciągnąłem, nie wiem w jakiej były kolejności. Oczywiscie wypalony kabel ze zdjecia idzie do wymiany

• Przez JOHNDEERE5080M
      Witam.
      Zakupiłem ostatnio taką przyczepę moje pytanie ile wchodzi na nią pszenicy ziemniaków ile mieliście ton na niej. Powierzchnia ładunkowa to 12m3
      Pozdrawiam 
    • Przez Stodoła
      Pany jaki właściwy czujnik temp wody ten w głowicę wkręcany kupić, kupiłem dwa nowe ,sprawdzone na gotującej wodzie i max 60-70° pokazują. 
    • Przez Depex
      Witam Kolegów. Mam problem z moim Zefirem dotyczący metalicznych stuków z wydobywających się z okolicy sprężarki powietrza. Ma to miejsce po rozgrzaniu silnika. Wymieniono mi sprężarkę, to jednak nie pomogło. Teraz przyjdzie mi udowadniać, że tylko w moim egzemplarzu coś takiego ma miejsce i potrzebuję porównania pracy innych Zefirów. Zwracam się więc z prośbą do ich posiadaczy, aby nagrali pracę swoich Zefirów po ich uprzednim rozgrzaniu, najlepiej od strony sprężarki i przysłali na moją pocztę.
      [email protected]
      Z góry dziękuję za wszelką pomoc
    • Przez sandrii
      witam mam taki problem nie potrafimy odkręcić tej śruby a moze się to wybija? zawleczka wyciągnięta i nic klucz udarowy nie daje rady nawet 
      jest to śruba to drążka zmiany biegów 

• Dodaj nową pozycję...
v