Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Chce kupic nowy pług zagonowy tak do 5tyś ma on współpracowac z mtz 82 lekkie ziemie nie wiem na który sie zdecydowac akpil,bomet, agro masz ,wirax,atlas co onich sadzicie?

Opublikowano

kolego ja kupiłem 5 zagonówke w tamtym roku z firmy AGRO-MIX słupica wysoka 70cm górne łamacze skib na prawde solidna rama fajne wykonanie i malowanie na 5z plusem i nie kosztował wiele 3750zł

Opublikowano

Nie polecam żadnego ,kup używany np. kverneland na resorze ,ja mam fraugde to kverneland na na licencji produkowany w Danii tyle że na sprężynach ,doskonale odkłada ,elementy robocze są bardzo trwałe ,przy kupnie zwróć uwagę czy elementy są orginalne , wszelkie podróby to już nie to . Mój ma regulowana szerokość orki 30 , 35 , 40 .

Opublikowano (edytowane)

A nie lepiej kupić jakiegoś używanego Kvernelanda czy Overum na zabezpieczeniach rysorowych czy hydraulicznych :unsure: ? A może zastanó się nad jaką obrotóką ;) Tylko że za dobrą używaną obrotówką np. Kvernelanda będziesz musiał dać tyle co za nowy polski pług albo nawet więcej :P

P.S Jak się kupuje pług to chyba najpierw go się ogląda a nie kupuje kota w worku

Edytowane przez PaWeL1995
Opublikowano

No to sam widzisz, chociaż Akpil nie jest zła firmą podobnie jak Unia ale wiadomo są lepsi. Na agrotechu widziałem obrotówkę 4 firmy agromasz za 16 tys. brutto a podobny lemkena kosztował 10 tys. euro netto. Wiadomo, że za firmę się płaci ale chyba różnica w jakości i pracy tych pługów jest no nie?

Opublikowano (edytowane)

Ale za jakość sprzętu i jakość pracy się płaci ;) Dasz 10tys. za używkę z zachodu to napewno więcej nią zrobisz na niż Polską nówką za 4tys. I napewno pole będzie po nim ładnij wyglądało. Ale jak to mówią ''G*wno dasz g*wno masz '' :)

Edytowane przez PaWeL1995
Opublikowano

kolega chce kupić pługi za około 5000zl .Używka za taka kasę to będzie dobrze zużytkowana wtedy trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami, To zależy ile ha masz do za orania ,tu kłania się ekonomia :) Sam mam taki sam dylemat co kupić czy odwracalne 4 zabezpieczenie kołkowe czy zagonowe na resorze. Oczywiście będą to używane i sprowadzone za sumę okolom 4000euro

Opublikowano

Chce kupic pug 4 grudziadzki "kobuz" stan jest dobry poza jednym mankametem tak przed czwartym korpusem jest minimalnie podgieta rama naprawde trzeba sie przyjzec zeby zobaczyc na plaskiej powierzchni stoi rowno. Mial ktos podobny przypadek, bedzie problem przy orce ?

Opublikowano

Ja polecam jednak bometa. Polska firma, a maszyny dość tanie i niezawodne, a wiem co mówię bo u mnie stoi talerzówka tejże firmy a w okolicy ludzie sobie chwalą maszyny bometa.