Skocz do zawartości

Jaki agregat uprawowo siewny do NHTD80D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich chciałbym się poradzić wszystkich jaki agregat uprawowo siewny wybrać do New Hollanda TD80D w grę wchodzi nowy i by pracował na glebach od 2a wzwysz no i jaki wybrać aktywny czy bierny itp. z góry dzięki

Edytowane przez Damian112
Opublikowano

a są gleby IIa i IIb? ;) III i IV jest podzielona na a i b.

do 80 koni to polecam osobno agregat osobno siewnik bo razem to jak nawet podniesie to nie agregat tylko przód :lol: tym bardziej o aktywnym możesz pomarzyć ;)

Opublikowano

jeżeli ten NH MA 80KM TAK JAK MYŚLE TO POWINIEN PORADZIĆ SOBIE Z AKTYWNYM 2,5M TYMBARDZIEJ Z BIERNYM. Sam mtz 80 ciągam aktywny ktury z pełnyw siewnikim waży 1450kg.

Opublikowano

mam 72 KM z turem i ciągam bierny 2,5m z wałem rurowym z tyłu. Kumpel zetorem 8145 ciągał 3m ale nawet dobrze dociążony przód podnosiło mu na zawracaniu, nie mówiąc o przejeżdżaniu przez bruzdę. polecam ci 2,7m bierny tylko musisz przodek dociazyc odpowiednio.

Opublikowano

A ja bym Ci proponował 2,5 m zestaw uprawowo-siewny z agregatem aktywnym wirnikowym i siewnikiem na redlicach talerzowych ;) Aktywny dlatego że przejedziesz raz i już masz pięknie zrobione , a na takich glebach ciężko jest biernym za jednym zamachem zrobić ładnie ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Optiwiew
      Witam kupiłem ostatnio używany siewnik Isaria 6050 2,5m. Potrzebuję instrukcji obsługi. Nie mam żadnych oznaczeń. Proszę o pomoc.

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Dodaj nową pozycję...
v