Skocz do zawartości

Platforma do bel z przyczepy samozbierającej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Na siano i słomę powinno wystarczyć, na sianokiszonkę trzeba policzyć dobrze obciążenie żeby się nie załamała. Ja kiedyś złamałem przyczepę Austosan P4, 7,2m dł, 2,40 szeroka, naładowałem 20 belek mokrej sianokiszonki 140x120, związałem pasami i jak ją gibło na dziurze to złamały cały prawy bok. :unsure:

Edytowane przez xibo
Opublikowano

ja z takiej przyczepy akurat robię przyczepę jedno osiową wywrotkę na trzy strony jak skończę to dam zdjęcia . a ta przyczepa prawdopodobnie ma ładowność 4 t.

Opublikowano

Moim zdaniem zalezy tez ile masz dla niej pracy, jeśli nie dużo to da radę, jeśli sporo to lepiej coś innego;) sąsiad ma taką i wjak dla mnie ma za wąski rozstaw kół, cała sie chwieje na boki, z obciążeniem też trzeba uważać. ;)

Opublikowano

Ja jeżdżę z przyczepą właśnie podobnie przerobioną góra ścięta, podbieracz wyrzucony, poszerzona do 2,40m. Jest na jednej osi, ale na 4 kołach. Wchodzi na nią 11 do 14 bel 160x120. W profilu mam zdjęcia. Zapraszam. W razie pytań pisz do szybki00 bo to jego przyczepa.

Opublikowano (edytowane)

Ona jest trochę mniejsza od mojej. A jak tam jest z jej mocą?? nie gnie się? nie pęka? A na dołach jak się sprawuje??

Edytowane przez nasil90
Cytowanie posta