Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem bo chce sobie zrobić przyczepę do przewozu balotów i kolega stwierdził że nie potrzeba jej rejestrować ale ja wole sprawdzić proszę o pomoc i ta przyczepa będzie robiona ze sztywnej polskiej przyczepy i druga z wózka do siiana i czy trzeba którąś z nich rejestrować jak tak to ile to kosztuje

Opublikowano

ja mam zrobioną z samozbierającej i tego typu pojazdow się nie rejestruje. o ile się dobrze mysle to przyczepe musisz zarejestrować a wózek nie. koszt jest niewielki ale jak policja dupni* to jest dym

Opublikowano

Wystraczy wykupić OC. Koło mnie firma z pszczyny odbierała słome. Kilka ciągników i za każdym po 2 duże przyczepy z pronaru. Żadna nie była zarejestrowana. Mieli tylko wykupione polisy OC.

Ja też będe robił przyczepe do słomy i zamierzam wykupić tylko OC. Wpisze w ubezpieczeniu że jest to pojazd specjalistyczny i nabije byle jaki numer na ramie.

Opublikowano

Zrób z samozbierającej ale nie usuwaj znamionowej żeby mieć dowód że jest do siana. Bo jak nie będzie znamionówki a cie złapią to powiedzą że to SAM i będzie gorąco

Opublikowano

czyli jak będę miał tabliczkę znanioną u wuzka do siana to jak mnie niedaj Boże złapią to mi nic nie zrobią jak będzie sprawna a i czy trzeba ją ubezpieczyć. 2 z przyczepy też będę robił bo mam zamiar zrobić 2 lawety a to skąd mam wziąść tabliczkę do niej żeby były numery.

Opublikowano

tabliczkę bierzesz z zbierającej ale z tego co piszesz chcesz robić od podstaw taki SAM ????????? :blink:

Bo ja mam na myśli przerobienie samozbierającej. Jeżeli robisz samemu od podstaw to kapujący i mający policjant pojęcie zwinie Cie na lawete.

Opublikowano

tą jedną lawete mam do zrobienia z wózka zbierającego a drugą chce zrobić z przyczepy której już nie używm i nie ma ona papierów ale słyszałem że za 350 zł to można zarejestrować to co o tym śadzicie bo ktoś mówił że wystarczy wykupić oc ale na którą

Opublikowano

no dobra tomi dzięki za tę informację a jak bym chciał zrobić z przyczepy zwykłej polskiej to co musze zrobić bo ze samozbierającej to już wiem przerabiam ją do bel i robie światła i chamulce ma no i pasuje tak będzie zrobiona ale tą drugą z przyczepy to jak zrobić żeby wrazie w to mnie nie zgarneli

Opublikowano

Piszecie że można przerobić przyczepe zbierającą zostawić tabliczkę znamionową i ok ale czy przerobienie tak zbieraczki to nie jest duża ingeencja w konstrukcje czy to chodzi tylko o zostawienie ramy nośnej? sam bym tak chętnei przerobił ile wynosi oc za taką maszynę, nie trzeba robić żadnych przeglądów?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez krzyszofl
      Witam grupowiczów. Ma ktoś z was instrukcję obsługi do przyczepy POM Złocieniec PW4 na sprzedaż? Z chęcią odkupię, ponieważ potrzebuję wielu informacji na jej temat oraz powiększy moją kolekcję. Pozdrawiam

• Przez Famer21
      Szukam przyczepy 8-10ton na co patrzeć jaką najlepsza bedzie?
      Gdzie mogę znaleźć przyczepe jakąś w necie poza allegro, bo nic nie widać same takie "zrób to sam".
    • Przez Arturo1610
      Witam. szukam przyczepy wywrotki, taka do wozenia obornika zboża cos zeby bylo stabilne głównie przy wożeniu obornika jak jest mokro. Głównie ogladam na olx hl bss i brandys szukam czegos co bedzie mialo minimum 5m dlugosci i 2,3-2,4 szerokosci zeby w zniwa wozić też baloty. I teraz moje pytanie. Czy ktoś by mi mogł podać jakie wymiary ma hl 8011? i jak to jest z tymi czeszkami, ilu sa tonwe? i od jakiego to modelu zależy ? moze ktoś sie orientuje jakie sa rodzaje tych przyczep. bo widze 7,8 i 9 i 10 a nawet 12 ? modeli tez jest mnóstwo bo i p93s i agro i jeszcze inne i sam juz nie wiem czego szukac zeby spełniała moje warunki ;/ podpowie ktoś jak to jest z tymi czeszkami głownie ? danych technicznych tez nie mozna nigdzie znależć. prosze o pomoc.

ps. jakby ktos mial w rozsadnej cenie to kupie tez dokumenty do hl 6011 sztywnej
    • Przez Radan
      Witam.

Miał ktoś styczność z tą maszyną w warunkach polowych.
      Pytam bo zamierzam kupić a interesuje mnie sprzęt zarówno do zastosowań w transporcie sieczki jak i rozrzutnik obornika.
      Fliegl ASW 391 w identycznej konfiguracji jest prawie dwa razy droższy.
    • Przez koyack
      Witam wszystkich. Zastanawiam się nad zakupem przyczepy uniwersalnej  ściana przesówna. Służyła by do transportu zboża, kiszonki z qq oraz jaka rozrzutnik obornika. Przeglądając oferty różnych firm trafiłem na ogłoszenie firmy Agrotechnology z Rzeszowa. Ale nigdzie nie mozna znaleźć informacji o ich produktach. Interesujące jest uniwersalne podwozie do różnych przeznaczeni np można po ściągnięciu zabudowy przyczepy zamontować na podwoziu beczkowoz.  Czy ktoś miał doczynienia z tą firmą? Jakieś opinie? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.  Załączam link do ogłoszenia. 
      https://www.otomoto.pl/maszyny-rolnicze/oferta/agrotechnology-przyczepa-ze-sciana-przesuwna-up-pza-27-jedna-rama-wiele-narzedzi-ID6Gg380.html
  • Dodaj nową pozycję...
v