Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam następujący problem. Zaraz po włączeniu wałka wszystkie 5 dźwignie działa i tłoki pracują poprawnie. Po około 30 sek do 1 minuty, działają tylko 2 dźwignie, ta od obrotu i ta od podnoszenia łap. Nie działa podnoszenie, prostowanie ramienia, i zamykanie chwytaka. Później po około 10-15 minut (wałek jest cały czas włączony) znowu wszystkie tłoki działają sprawnie.

Pompa została kupiona nowa rok temu. Sytuacja powtarza się nie zależnie od tego czy na zewnątrz jest minus czy plus.

czy ktoś ma jakiś pomysł co jest powodem takiej sytuacji?

Opublikowano

nie wiem czy nie było podobnego tematu

ja tez wymieniłem pompe ale cuda sie dzały olej nowy filty i nic dopiero jak kupiłem nowe rozdzielacze koszt 980 zł regeneracja cos ok 450 zł cyklop zaczoł chodzic jak szalony

Opublikowano

zacznij od spuszczenia oleju i przeczyść wszystkie filtry . Jeden jest w środku drugi z przodu zbiornika. to jest narazie najtańszy koszt. jężeki to nie pomoże to zostaje rozdzielacz. Ale myśle że będzie dobrze. A i jak spuścisz olej to jak jest w miarę dobry to wymyj zbiornik i przelej go przez sitko

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Paweleq18
      Dzień dobry, kupiłem cyklop t 214/3 2010 rok i zaczął delikatnie się pocić. Co znajduje się pod tą pokrywą i jak go uszczelnić?

• Przez Paweleq18
      .
    • Przez Paweleq18
      Dzień dobry mam cyklopa t 214/3 nowy typ z 2010 roku. Chciałbym wymienić olej przekładniowy, ale przekładnia jest inna niż w instrukcji. Podejrzewam że Górny korek to wlew, ten Dolny to spust ale który to kontrolny i dlaczego są 2 na środku? 

• Przez Paweleq18
      Dzień dobry, mam pytanie odnośnie cyklopa t 214/3, mam delikatne pocenie się z siłownika obrotu w cyklopie. Kupiłem go nie dawno, i siłowniki są połączone wężem, i delikatnie się poci z tego węża przy końcu. Czy jest to normalne? Czy trzeba to jakoś uczelnić?

• Przez Paweleq18
      Dzień dobry chce się zabrać za wymianę przegubu w moim cyklopie t 214/3 warfama. Wiem że trzeba zdjąć przegub wymienić uszczelki i założyć z powrotem. Pytanie mam takie czy muszę go później jakoś odpowietrzyć, jeżeli tak w jaki sposób mam to zrobić? Proszę o porady 
  • Dodaj nową pozycję...
v