Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy słyszeliście że ttv 400 ma zejść z linii produkcyjnej? Taki fajny traktor. Sam nie wiem czy w ogóle zastanawiać się nad kupnem tego traktora? Komu później odsprzedam taki niszowy ciągnik? Decyzja zapadnie na Bednarach, ale póki co proszę o pomoc. W grę wchodzą jeszcze Kubota ta nowa 135gx, John Deere 6130r, New Holland odpowiednik 6050 i nie wiem co jeszcze?

Opublikowano

ja byłem na prezentacji deutz fahr z firmy agro -eko ze kupiłem agrotrona ttv 410 w niemczech pokazy seri nowej 600 i 700 to gadali ze tylko juz z ad blu tier 4 a ja mam ttv 410 z tier 3

Opublikowano

tzn. że cena tego z ad blue pewnie też pójdzie w górę, szkoda że jest aż tak wysoka bo taki sprzęt to byłoby coś. Mógłóby ktoś napisać jakie spaleanie ma ten najmniejszy model z tej serii, w pracach które nim robił? Tak mniej więcej chociaż

Opublikowano

ja mam mam 410 i zdjecia sa na moim profilu do dane talerzowanie mi wychodziło 4,8 na hektar z talerzówka rubin 9 3 metry koszenie łak z rotacyjna potinger przod to na godzine pracy koło 15 zalezy od trawy a do orki to duzó bo mam duzy pług i ciezki greguara berson valtra orze nim moja 140 koni bierze 2.1 m to spalanie granicach na hektar 23l

Opublikowano (edytowane)

cieżkie ziemie przy głebokosci 25 cm przy rostawie pługa 2,1m poboru idzie cała moc traktora i comon reil apakuje ile mu potrzeba na lżejszej ma lzej i spala mniej bo prze waznie orze valtra 140 koni nim to tez nei kiedy ma co robic 140 koni

Edytowane przez michael307

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez dominenator
      Witam, czy jest w stanie ktoś udostępnić wsad EEPROM do REG2MF(oprogramowanie FBG1) i / lub do REG2MC (oprogramowanie BXJX3) pod ciągnik SAME ANTARES 130? Sterowniki sprzętowo są ok ale mrugają błędem "5". Ewentualnie mam uszkodzone wsady do naprawy zgrane z tych sterowników.
    • Przez dziadekbeny
      Dzień dobry jestem na kupnie same Explorer 90😉
      Czy tu ktoś pomorze jak z tymi ciągnikami częściami żywotne są ?
      Do małego gospodarstwa głównie chodzi o tur.

• Przez kris1235
      Traktor na rozgrzanym oleju ciężko kręci kierownica.Czy to wina orbitrolu? Czy pompy hydraulicznej?olej i filtry zmienione.podnosi dobrze.
    • Przez kaxmil
      Dzień dobry. Tematem jest nie działająca nagrzewnica w ciągniku Same Frutetto 2 85km. Czy mógłby ktoś coś doradzić w tej kwestii, mianowicie jest tak że po wyjęciu jej z kabiny i podłączeniu na krótko do akumulatora samochodu nagrzewa się więc działa. Alternator z ciagnika wyjęty, zregenerowany u mechanika i włożony lecz nagrzewnica nie działa. On ma jeszcze taki szczekotrzymacz bądź jest to regulator napięcia i pytanie: Czy nie działa bo ten regulator czy szczekotrzymacz jest uszkodzony a czy nagrzewnica potrzebuję jakiegoś wzbudzenia czy coś? Proszę o poradę póki mam to wyciągnięte i na wierzchu. Dziękuję i pozdrawiam 

• Przez mariuszSie
      witam
      bylem u dealera df poniewaz interesuje sie zakupem traktora jednak na placu stal jedynie agrofarm ktory nawet najmniejszy jest chyba za duzy jak na moje gospodarstwo... mysle nad agroplusem 310 o mocy 70km ktory bylby chyba odpowiedni dla mnie jako glowny traktor w 11 ha gospodarstwie .interesuje mnie wasze opinie na temat tych traktorkow... czy silniki sdf montowane w agroplusach sa o wiele gorsze od silnikow deutza montowanych w agrofarmach. traktor bralbym z turem jako glowny do gospodarstwa... pracowalby z plugiem 3-skibowym, prasa rolujaca , wozem asenizacyjnym o pojemnosci 3000m3 oraz agregatem. mysle zeby napisac wniosek na prow o ten traktor .... jesli znacie jego aktualna cene rowniez bede wdzieczny i porownam z cenna zaoferowana mi przez dealera ktora jest dosc wysoka...
      pozdrawiam

• Dodaj nową pozycję...
v