Skocz do zawartości

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
rafal0079    1

mam problem z podnośnikiem podnośnik na źimnym oleju podnosi w miarę a na rozgrzanym to gaz do oporu i dopiero podniesie a i opada na wolnych obrotach pompa jest po regeneracji i tłok z tłoczyskiem jest nowy na rurce zostaly wymienione gumki i pod tłoczyskiem co może być tego przyczyną???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

\jest zalany agrolem UTTO TAK MI W SKLEPIE DORADZILI PODNOŚNIK NA NIM DZIAŁAŁ TYLKO OPADAŁ ALE TO CHYBA TAKI TYP PODNOŚNIKA?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

sawo10    1

Jeżeli z siłonik w porządku to wina nie trzymania leży w rozdzielaczu. Jeżeli pompa dobra i siłownik to ie trzymanie tez jest wina rozdzielacza.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilK199    8

Jak jest wszystko szczelne to nawet tydzien ma wytrzymac i nie opadnie,mowisz kolego ze pompe robiles a spr jakie daje cisnienie po naprawie??Moze byc wina rozdzielacza ale nie do konca kolega wczesniej tez pisal ze ma problem z wzmaczniaczem a ten ferdek posiada dwie pompy,spr jeszcze sobie WOM bo on jest na hydraulice i przedni nape(jesli posiadasz)czy dzialaj prawidlowo.

Edytowano przez KamilK199

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

Dawałem ją do regeneracji na Ursusie i zrobili ją chodziła i teraz bardzo wolno podnosi na wysokich obrotach a na niskich nie podniesie tylko takie drgania są co do 2 popmy to nowa była założona i wom chodził ładnie a wzmacniacz po rozgrzniu ginie

a jak jąsprawdzić mam możliwość mieć zegar ale nie umiem

Edytowano przez nasil90
Pisanie z Caps Lockiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sawo10    1

Musisz podpiąć się pod szybko złączkę od hydrauliki zewnętrznej( kiprowania) i na rozdzielaczu ustawić kiprowanie. W twoim przypadku sprawdź ciśnienie na zimnym i ciepłym oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

dobra kolego tylko na rozdzielaczu to sprawdzę zembata a ona jest nowa i bez problemu kipruje tylko przyspieszacz nie chodzi i podnośnik a za podnośnik odpowiada tłoczkowa i dodaje że nie mam przełanczania jak w mf 255 że na kiprowanie lub wył pompy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
krzycho88    0

witam. ja również mam problem z podnosnikiem w MF 595. Pompa od podnośnika jest po regeneracji a pompa od kipra nowa. Podnośnik miał napadny, raz podnosił raz nie a teraz to wogóle. Natomiast pomopa do kiprowania dziwnie przerywa podczas kiprowania tak jkaby olej był podawany przez krótkie chwile. Przedni napęd nie działa aby gdy ciągnik ma b.ciężko załanacza sie i wyłancza od razu. Juz mam tego dosyć !!! Pomóżcie lub doradźcie

 

z góry dzięki krzycho88

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ferguson590    0

kolego krzycho88 napisz mi swoje gg a ci pomoge bo ten ciągnik kilka razy rozbierałem i uczyłem się na błedach az zrobiłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jankes84    0

Koledzy nie wiem jak jest w 590, ale może jest podobnie w moim -698???, rozdzielacz od podnośnika,to ten który znajduje się na rurce od pompy tłoczkowej na wierzchu dekla z podnośnikiem?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lukii113    0

kolego krzycho88 napisz mi swoje gg a ci pomoge bo ten ciągnik kilka razy rozbierałem i uczyłem się na błedach az zrobiłem

 

 

Kolego, możesz coś więcej napisać na ten temat na forum? Widzę, że jest to dosyć powszechny problem, mnie również dotyczy, i Twoje uwagi będą bardzo pomocne.

Pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Leeo    0

Witam

Chętnie dołączę do dyskusji , bo sam mam problem z podnośnikiem w MF590 4x4 ( z turem ) . W pewnym momencie pod czas orki przestał podnosić mi podnośnik i tur . Zdjąłem pokrywę podnośnika i teraz nie wiem co dalej , czy wymienić pompę ( i jak ją wymontować , czy muszę rozpoławiać ciągnik ) czy może jest jeszcze inna przyczyna . Czy ma Ktoś może instrukcję demontażu i montażu ? Proszę o pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal18    0

kolego ja bym obstawiał na coś innego bo zdaje mi sie że tur jest z innej pomy zasilany a podnośnik z innej :P i może być to napęd pomp że wałek ścieło a jak jest z tej samej zasilany to albo rozdzielacz zwany oscyloskopem lub się zatarła bo miałem podobnie tylko mi jak podniusł to iechciał opaść jak opadł to niechciał podnieść bo jak ci do tej pory nie opadał i nic się nie dzialo to myśle że o rozdzielacz no chba ze uszczelniacze pod tloczyskiem wyżuciło lub na rurce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
KamilK199    8

Leeo- szkoda ze nie zbadales cisnienia na wyjsciach, tylko zaraz rozebrales...teraz albo rozpolawianie ciagnika i sprawdzenie napedu pomp lub bawienie sie z oscylatorem i pompa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Leeo    0

Dziękuje za odzew

Kamil , co do ciśnienia wszystko było Ok bo dwa dni wcześniej używałem tura do ładowania obornika i wszystko było w porządku aż do orki

Tur i podnośnik sa na tej samej pompie +kiper , przełączam tylko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ben87    1

popa od podnośnika - ciśnienie ok 200 bar

kiper nie pamiętam ale sporo mniej

co do problemow z podnoszeniem to zaczynajcie od filtra tego z boku. spuścić olej wyjać filter umyć go pędzlem dokładnie! bo jest bardzo gęsty! ze nawet inny olej nie chce przez niego lecieć ( nawet zimny agrol U) następnie zakręcić filtr. koniecznie pamiętać aby przed wlaniem oleju WYKRĘCIĆ ODPOWIETRZNIK z obudowy filtra. następnie zalać cały olej. i wkręcić odpowietrznik o ile olej nim leci i nie ma powietrza.

jeśli to nie pomorze a cisnienie dobre to szukać w zaworze pompy i rozdzielacz< tłok.

w tych ciągnikach pompy są 3!

1-tłoczkowa duza - podnośnik

2- zembata- kiper

3 zębata - przedni napęd,wom i półbiegi

wszystkie zasysają z jednego filtra ale maja różną wydajność dlatego często jedno działa a drógir nie.

piszcie o efektach. pozdro. ja pisze co wiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rafal0079    1

tak w Tucholi ale myśle że podobne pieniądze nowa kosztuje

Edytowano przez rafal0079

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
gosteknz    0

Witam,

 

Mam problem z tłoczyskiem w MF 595, nie wiem gdzie mogę kupić tłoczysko do podnośnika?

 

Może ktoś wskaże mi adres gdzie takie tłoczysko mogę kupić, z góry dziękuję

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się


  • Podobna zawartość

    • Przez tomas318
      witam naprawiam pompy i inne części hydrauliki siłowej nie tylko do kazdego modelu traktora komabjnu lub innego sprzetu rolniczego . W razie pytanie prosze pisac prywatna wiadomosc . Pozdrawiam 
    • Przez Barm03
      Szanowni agrofotowicze :), nabyłem ostatnio bardzo ciekawy egzemplarza masseya fergusona 152 ze skrzynią multipower. Niestety po oględzinach okazało się, że półbieg nie działa, przerzucałem wajchą góa dół i nie było żadnego efektu. Ktoś miałł z tym do czynienia ? Mógłby się coś na ten temat wypowiedziec ?
    • Przez Pablo1992
      Witam. Kupilem MF 399, 1996 r. I wydaje mi sie ze nie dzialaja niektóre kontrolki na konsoli i mialbym prozbe ze moze komous by sie chcialo zrobic zdjecia kontrolek wszystkich jakie sa w swoim MF i wrzucic do galeri lub wysac mi na e-maila. Z góry dziekuje.
    • Przez lexiflexi
      4 raz przez 12 lat urwał mi się wał korbowy w mfie 560... po 3 razie zmieniłem cały blok nowy wał i po 3 latach znowu urwał się ... robili to mechanicy w zakładzie nie miałem wglądu takiego jak to było robione a kasę wzieli dużą... jedyne co widzialem to już złożony silnik i specjalnie umalowali go bo blok był żólty i nie ładny ... teraz dopiero okazało się że oprócz bloku wsadzili mi pompe wtryskowa od tamtego nie wiadomo jak było z wałem ... na panewkach jest jakiś symbol 01 a na oryginalnych jaki jest ? Teraz tak... czy warto robić silnik ( koszt ok 4000-5000 zł) czy kupić silnik ( do 4500 zł) ... Był z nim tez problem że nawet jak stał nieruchomo to jak się wcisneło gaz w podłogę to dymił na czarno ... co było tego przyczyną ? odpowiedzcie na te 2 pytania ... z góry dziękuję ...
    • Przez przemek230591
      Witam mam problem z podnośnikiem u mojego mf 394f. Problem polega na tym iż po osiągnięciu przez ramiona górnej pozycji ciagnik jest jakby przyduszany jakby coś go blokowało, wygląda mi to tak jakby nie działał zawór przelewowy miał ktoś podobny problem? Poza tym za siedzeniem po odkreceniu zaślepki znalazłem dwie dźwignię jak by od regulacji, wiecie do czego służą 
      Doraźnie zastosowałem taki ogranicznik na dźwigni jak na drugim zdjęciu


×