Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mtz 952 makstmalne obroty z gazem w podłodze to 2tys. znajomy ma takiego samego to ma 1.8 a znowu pytałem jeszcze jedngo gościa to mówił ze 2.2 jakie wy macie obroty i jakie powinny być?

Opublikowano

silnik 245,5 ma obroty ustawione na 1800, dochodzi do 2000. więcej obrotów mocy nie zwiększy aż tak znacznie, ale zawsze coś...

A ile max można bezpiecznie kręcić tym silnikiem? bo silnik 245 moze kręcić już 2200-2400 nawet? czy ten 245,5 wytrzyma 2200 w dłuższym obciążeniu?

Opublikowano

no właśnie 820 ma ten sam silnik tylko nie ma turbo i kręci się do 2200-2400 czyli 952 chyba tez może

ile 952 ma km bo ten silnik ma 80 km dodane turbo i niby ma 90 ale mi sie wydaje ze chyba ma więcej bo turbo daje więcej koni niż 10 jeden gość mówił ze one mają 98 a tylko podawane jest 90 mierzył ktoś ile ten traktor tak naprawde ma koni?

Opublikowano

mierzył ktoś ile mtz 952 ma koni katalogowo ma 90 ale dużo ludzi mówi ze 98 i tak już słyszałem od paru osób ze własnie 98 tak więc wie ktoś ile ma faktycznie?

Opublikowano

wątpie... Żeby na WOM miał 80-85km to było by fajnie, a moim marzeniem to 90KM na WOM :rolleyes: Obroty na 2200 się podciagnie, dawke da się większą i sie zobaczy jak się bedzie zachowywać....

Opublikowano (edytowane)

Luuuudzie, 952 musi mieć 1800 obrotów, fabrycznie tyle ma, na desce rozdzielczej jest mała klapka, otwieracie jąi tam są guziki do ustawiania licznika, belarusy dostały standardowe zegary i każdy po swojemu trzeba dostroić, jak swojego prowadziłem to pokazało mi że jade ponad 50 na godzine i że silnik wkręca 2600obr/min, ustawiłem go i mam normalnie 1800 i prędkość na jakieś 32/h

UrsusCzesio jak podkręcisz go do 2200 obr na minute to uzyska ponad 105 KM i będzie jechał z taką samą prędkością jak model 920 na skrzyni synchro. Zużycie paliwa skoczy diametralnie do góry,..

Edytowane przez yahooo777

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez ilovemtz
      Prosze aby w tym temacie wypowiadali sie posiadacze mtz[nie pronarów].
      My mamy mtz-a z 1983r i ojciec nic złego na silnik nie moze powiedziec wał jeszcze nie byl robiony. Ciagnik zrobil okolo 15000mth nie wiem czy to duzo czy mało. Co prawda ceiknie ale one juz takie sa. Co do awaryjnosci to moge powiedziec ze wiekszosc czesc zaczynamy dopiero teraz wymieniac tj. po 24latach wczesnije nie było potzreby. Co do spalania to jest małe w orce okolo 14l/ha napewno mniej niz ursus czy zetor z tych rocznikow nie mowie o nowych forterrach. Jest mały problrm z czesciami bo nie mozna ich dostac musimy po nie jezdzc do oddalonego o 50km żmigrodu bo nigdzie w poblizu ich nie dostaniemy .Powiedzcie co na ich temat mowia wasi ojcowie czy wy sami. Sami wiecie ze nie taki rusek straszny jak go piszą.
    • Przez AgrostokParczew
      Witam, mam na magazynie kilka czapek oryginalnych Belarus, ciepłe obszyte od środka, jakby ktoś był zainteresowany proszę dzwonić pod 516-220-311 

• Przez Kulik
      Witam tak jak w temacie w jaki sposób inżynierowie ustalili ciśnienie na siłownik od womu ?? czy ktoś ma taką wiedzę ? proszę nie pisać że ciśnienie wstala króciec wkręcony w monoblok bo sprawdziłem i jest to nieprawdą jedynie co to on utrzymuje stałe ciśnienie na wolnych obr,podejrzewam że musi być coś w rozdzielaczu z elektrozaworami bo przecież ciśnienie idzie bezpośrednio z pompy i w rozdzielaczu zmniejszą może przez jakiś zaworek czy coś.Czekam na ciekawe pomysły
    • Przez Phosgen
      Cześć, wałkowany temat, do kupienia ciągnik w niewielkich pieniadzach.
      Niemam doświadczenia w tego typu maszynach ile według Was mógłby kosztować (chce go po prostu kupić) i proszę o wyrozumiałość pierwszy raz na forum  silnika nie słyszałem, dużo wycieków taki standard rusin 😁

• Przez kukum
      Witam znalazłem coś takiego https://www.agroinform.com/pl/rynek-arkusz-danych/czesc/czesci-do-ciagnikow/zestaw-do-konwersji-mechanicznej-blokady-mechanizmu-roznicowego-mtz/h_7470875 I interesuje mnie właśnie taka blokada bo powiem szczerze ze nie chce mi się walczyć już z moja oryginalna , myślałem nad pneumatyka nawet ale znalazłem coś takiego jak mechaniczna blokada na dźwigienkę i pytanie moje jest takie czy udało się komuś to ściągnąć z Węgier bo ja nie mogę się wgl z gościem skontaktować 
  • Dodaj nową pozycję...
v