Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na af tak jest zawsze fendt jest najlepszy NH nie ma siły a JD dużo pali :lol:

Opublikowano

Ja mogę się wypowiedzieć tylko na temat Fendt'a. Ogólnie jest bardzo wygodny, amortyzacja przedniej osi i kabiny działa świenie, jak wszystko dobrze ustawisz to praktycznie każdą maszynę da się obsługiwać dwoma przyciskami, teraz co do awaryjności, to w pobliskim gospodarstwie jesienią spędził 3 tygodnie w serwisie (ciągnik był kupiony wiosną 2008 roku) może poprostu wadliwy egzemplarz, może nie. Pracuje dosyć dużo teraz ma około 6000 motogodzin.

Opublikowano (edytowane)
Aczkolwiek jeden który miał porównanie twierdził, że fendt jest lepszy :)

Tutaj calkowicie się zgadzam z Hubertem.

Miałem możliwość ogladania S i powiem szczerze nic ciekawego, Fendt jest lepiej wykonany, jakość spasowania elementów w kabinie jest w eSce gorsza niż w serii T blink.gif. Dodatkowo taniej w RP kupić Fendta od ździerającego ze wszystkich Korbanaka niż Valtrę S unsure.gif Jak dla Mnie to ich porąbało smile.gif

Dodatkowo:

-mogli by w końcu w Valtrze dać jakiś normalny fotel dla pasażenia, seria T to porażka, ale ten w S niby już wygląda jednak konfort też niby jest

- niby jest te 12 ton na podnośniku ale te 175l/min hydraulika jakoś mi do tego nie pasi, Fendt ma w opcji ponad 210l/min więc 12 ton podniesie napewno

Ogólnie jak go ogladałem z zewnątrz to jakoś mi nie pasił sad.gif Ojciec jak jeździł, to po informacji od handlowca, że to ta sama skrzynia co w Fendzie też nie był zadowolony z przekazania napędu na podłoże

Edytowane przez Lukasz1987
Opublikowano (edytowane)

Dzięki za info ;)

Dodatkowo taniej w RP kupić Fendta od ździerającego ze wszystkich Korbanaka niż Valtrę S

O jakie RP Ci chodzi?

Edytowane przez farmer40
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Tutaj calkowicie się zgadzam z Hubertem.

yyyy...albo nie pamiętam żebym pisał w tym temacie, albo usuneli mój post B)

Tak jak Łukasz piszę. Biorąc pod uwagę cene Valtry S i Fendta 900 cenowo Valtra to porażka.

Pisałem w jakimś temacie wrażenia po testowaniu Valtry S 362 i zaniepokoiło mnie to że 2-3 razy się zagrzała w pługu 8x50. Pozatym tak jak Łukasz piszę. Za tę cene wnętrze powinno przypominać Masseratti, Bugatti a nie KIĘ

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie to że krytykowałem, bo szczerze powiedziawszy żeby była tańsza pewnie by stała na podwórku :P wyraziłem tylko negatywne odczucie na jej temat, oraz to co zaobserwowałem na testach.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

@LOW mf 8690 cenowo kształtuję się na poziomie Valtry, czyli droższy od Fendta

Opublikowano

A co ma być, nie wiadomo jakiej rewolucji to nie zrobi , nowa 800 już ma SCR to przypuszczam że i nowa 900 też już na ten rok wyjdzie z SCR.

A ktoś wie ile idzie tego AdBlue/ON jakie to proporcje? :)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
  • Dodaj nową pozycję...
v