Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ceny pójdą w górę??? Gdzie sie dowiedziałeś???

Co roku z końcem lutego ceny idą w górę. Do końca lutego można się spodziewać spadków cen bo wówczas rzut sprzedawanych tuczników jest rzutem z zapłodnień wiosennych, a wtedy maciory najlepiej wchodzą co się przekłada na dużą ilość tuczu w styczniu, lutym.

Wklejam po raz kolejny ten sam wykres. Na jego podstawie można wywnioskować kiedy jakie ceny będą

Czerwiec, lipiec, sierpień to będą ceny rzędu 4,5zł/kg żywej masy tuczu

http://www.portalhodowcy.pl/minrol/wyk.php?typ=1&wsk=43&okres=1830

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Różowo nie jest ale jest OK

4zł/kg tucznika +VAT

7zł/kg warchlaka +VAT

Opublikowano

Widzę że u kolegów to ceny jeszcze i tak wyższe, u mnie w okolicy jeden z zakładów płaci 3 zł+wat, ciekawe do jakiej ceny mogą spaść ?

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Rzeźnia Brańsk, Rzeźnia Rutki, PODLASIE

Kolega @Avendrion sprzedaje po wyższych cenach tuczniki.

Poszukaj mniejszych rzeźni w które dają jeszcze dobre ceny, żeby nie wypaść z rynku.

Poza tym poczytaj temat wstecz. Pisaliśmy o cenach w danych regionach

Opublikowano

To widzę że w innych regionach polski słaba cena u nas woj.podkarpackie pow.Jarosławski 3.92zł z Vat a jutro obiecują podwyżkę 10groszy. Ale to dzięki temu że w naszych okolicach jest o obrębi 20km kilka małych masarni i sobie cenę podbijają bo im żywca brakuje. Pozdrawiam Karols'21 :rolleyes: :rolleyes:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Gremlin@ cena możliwa...nie znasz się na rynku to pozostaw komentarze dla siebie.

4,1 zł/kg to cena aktualna w wielu miejscach Polski i nie zdziwiłbym się gdyby ktos tyle dał

Opublikowano

A ty się znasz? Wez mnie nie ośmieszaj, to niech napisze że poubojową a nie szukać idiotów żeby łyknęli taką cenę, to ja dziś dzwoniłem gdzie sprzedaje i jest 4,5 WBC plus vat :ph34r:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja się nie znam.

Cofnij temat i poczytaj trochę. Wiele osob sprzedaje po 3zł inni po 4zł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v