Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak mam w garażu to mogę ci podać wymiary i nawet zdjęcie ale masz to z czego dorobić :huh: o ile otwory na bolec idzie wywiercić to na hak trzeba jeszcze zaokrąglić

Sam wyrzuciłem ten hak z przedłużką (jak sąsiad) bo o ile z rozrzutnikiem to nie przeszkadza że lata z 10 w górę i na boki (jak gnój odciąża zaczep będąc na samym tyle) ale przy samozbierającej to nie szło wytrzymać a dodatkowo jako że dużo wystawał to przód cały czas podnosił. A teraz mam od 4011 dosztukowany ciut dłuższy niż hak i nie buja ;)

Opublikowano

Kolego nie wiem czy jest sens to robic. nie lepiej kupić sztywny zaczep i zamontować ja tak zrobiłem bo tak jak napisał kolega @sebe1033 to ta przedłużka zaczepu HITCH nie sprawdza się.

Opublikowano

A ja użytkuję taki i w zależności od potrzeby i przykładowo.Przyczepa samozbierająca, szpikulec do bel, beczka na wodę(4m3) jest na hitch. Rozrzutnik, mimo dużego ucha już na tej przedłużce, bo ciągnik na nawrotach zaczepia o burty. Niestety, przedłużka jest już wyrobiona i wymaga remontu.

Opublikowano

chce tylko zrobic ta przedłużkę po co mam płacić 400 zł bo u mnie tyle kosztuje jak mam materiał i moge sobie go dorobić bez wkładu finansowego zrobie go z belki od 60-tki bo jest dosyć gruba jak możecie to podajcie te wymiary

Opublikowano

A wiesz jak to wygląda :huh: wymiary to ok 10 cm od haka jest zaczep na bolec

Skąd masz takie ceny ja do 4011 zaczep kupiłem za ok 100 i 50 za dorobienie mocowania a oryginał był za 200-250

Opublikowano

Ja ten zaczep spotkałem gdzieś za 80 zł (z pewnością coś z rzemiosła ) ale pewnie dałoby radę trochę go "stuningować " za pomocą paleniska i paru litrów starego oleju.

Opublikowano

Witam. Na temat trafiłem przypadkiem a problem mam zbliżony. A rozwój wątku nasunął mi rozwiązanie. Mianowicie, chciałbym założyć sztywny zaczep polowy do zetora 7211. Stary 'ruchomy' przyorałem jesienią ;) Niestety, nie znajdę. A muszę mieć zaczep polowy do rozrzutnika. Sztywny pasuje każdy? Który zamawiać? Jaki koszt mniej więcej? Z góry dzięki za wskazówki.