Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie te ciągniki co kiedyś pronar 1025 skrzynia biegów lipa fatalnie zestopniowana przez co pali sprzegło moc zwiekszona kosztem paliwa pije jak smok przednia oś licha jak do tej mocy i wiem że coś sie tam zrywa. belarus może gorzej wygląda ale to jest orginał nie mam go ale wiem ze mniej jest awaryjny i nie wiem jaką ma skrzynie

Opublikowano

ja tam mam 8 lat pronara i nie narzekam na niego na nic bym sie nie zamienil, za ta cene ta awaryjnosc to niema nic innego lepszego, skrzynia spoko, no chyba ze jeździ sie bez sprzegła, pali malutko, dobrze ciagnie, bedziesz szanował to bedziesz miec, jakbym kase mial to bym 1221 jeszcze kupił, do kolegi wyzej pytanie jest na temat pronara, a nie ogolny wybór ciagnika

Opublikowano (edytowane)

1221 to ma już sześć tłoków i będzie dużo palił ;/ a z pługirm cztery skiby obrotowe da rade?

Edytowane przez dzadras
Opublikowano

do 4 obracalnych wystarczy 1025 ale będzie miał co ciągnąć. co do skrzyn biegów to i w belarusach są takie same trzeba przeredukowywać zeby się rozpędzić i szukać sporego pagurka zeby móc przeredukować ... ja używając ciągnika do transportu przeredukowuję na szosie ale tak żeby się toczył bo jak stanie to z szybkich nieruszy... występują drobne przecieki ale wystarczy dokręcić posprawdzać i jest ok

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrKawka
      Witam, mam problem z kostką od świateł awaryjnych w pronar 1025a, potrzebuje pomocy w dopasowaniu 6 kabli, nie mam pojęcia w ktore piny jaki kabel wpiąć, miałem mały pożar w instalacji i odruchowo wszystko wyciągnąłem, nie wiem w jakiej były kolejności. Oczywiscie wypalony kabel ze zdjecia idzie do wymiany

• Przez JOHNDEERE5080M
      Witam.
      Zakupiłem ostatnio taką przyczepę moje pytanie ile wchodzi na nią pszenicy ziemniaków ile mieliście ton na niej. Powierzchnia ładunkowa to 12m3
      Pozdrawiam 
    • Przez Stodoła
      Pany jaki właściwy czujnik temp wody ten w głowicę wkręcany kupić, kupiłem dwa nowe ,sprawdzone na gotującej wodzie i max 60-70° pokazują. 
    • Przez Depex
      Witam Kolegów. Mam problem z moim Zefirem dotyczący metalicznych stuków z wydobywających się z okolicy sprężarki powietrza. Ma to miejsce po rozgrzaniu silnika. Wymieniono mi sprężarkę, to jednak nie pomogło. Teraz przyjdzie mi udowadniać, że tylko w moim egzemplarzu coś takiego ma miejsce i potrzebuję porównania pracy innych Zefirów. Zwracam się więc z prośbą do ich posiadaczy, aby nagrali pracę swoich Zefirów po ich uprzednim rozgrzaniu, najlepiej od strony sprężarki i przysłali na moją pocztę.
      [email protected]
      Z góry dziękuję za wszelką pomoc
    • Przez sandrii
      witam mam taki problem nie potrafimy odkręcić tej śruby a moze się to wybija? zawleczka wyciągnięta i nic klucz udarowy nie daje rady nawet 
      jest to śruba to drążka zmiany biegów 

• Dodaj nową pozycję...
v