Skocz do zawartości

JAKI PŁUG KUPIĆ DO URSUSA 1224

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam problem bo zastanawia mnie jaki pług kupić do ursusa 1224 mam ziemie klasy 2 orka głęboka na 30cm myślałem o pługu atlas 4skiby firmy awemax (myślę o nowym pługu)i do tego wał campbel i croskil.

post-6343-0-82293000-1292655954_thumb.jpg

Opublikowano

A nie myślałeś nad obracanym bo do 1224 to spokojnie 4-obracane no chyba że nie masz tyle kasy no co innego. A ten pług jest spoko ja bym bardziej polecał stal-techa na kołkowych zabezpieczeniach :lol:

Opublikowano

ja bym wolał stary a obracany i ze skibami 35 to w 4 pójdzie ci na spokojnie i daj spokoj z zagonowym po roku wrjdziesz tu i wszzystkim bedziesz dziekował ps. no i jak masz małe koła z tyłu to musisz przy zakupie patrzeć by ci obrócił i nie zawadzał o ziemie

Opublikowano

ale to środki własne czy chcesz na fundusz ? bo za 5 tyś można coś kupić ale bedziesz mial zabezpieczenia i wszystko najwyżej kup 3 skibowy ale za 2 lata możesz sprzedac bo zawsze ktoś kupi a ty zmienisz na wiekszy ale jak kupisz tą 4ke to nikt już tego od ciebie nie kupi

Opublikowano

My przy Zetorze 12145 (silnik to samo co 1224)mamy zagonowy unii tur 4+1. Skiby 40cm i nawet przy głebokiej orce 2 metry orze jak nic mimo ze naped troche słabo ciągnie (mikropompka do wymiany). Tez myslelismy nad obracanym ale trafil sie tanio od sasiada ten za 3 tysiace kupiony. 2002 rocznik jest ale uzywany byl tylko 3 lata:)

Opublikowano

Taki lemken to spoko do ursusa lekki i mocny pług części bez problemu w Unirolu czy grene, trochę trudno przestawić szer. roboczą bo reguluje się go przez wymianę klinów w przykręceniu korpusów, tylko to nie przestawia się często.Sprzedałem kilka takich pługów i 80KM spokojnie sobie go ciągnie. Dużo lepszy pomysł jak kupno nowego zagonowego.

Opublikowano

Chcialbym ponowic temat - mam identyczny problem, z tym ze chce wziac sprzet na fundusze UE. Myslalem na jakims Kvernelandem 4 skibowym obracalnym - czy to dobra opcja i ewentualnie jaki mialby to byc model? Ciagnik z importu (Irlandia), ma wzmocniony podnosnik.

Opublikowano

W ciężkiej serii ursusa jest jeden mały problem- kabina starego typu.Wieżyczka od pługa nijak sie nie może pomieścić .Proponuję więc szukać pługa z niską wieżyczką ewentualnie tzw kabina euro w ursusie.

Opublikowano

Mam właśnie dylemat związany z zakupem pługa do ursusa. Ma dwa stare konie 1212 i 1204 (oba z napędem 4x4)  i chcę do nich dokupić obrotowy AKPIL 80KM  3+1.

Oba mają stare kabiny i nie wiem czy ten pług nie będzie zawadzał. Może ktoś ma doświadczenie z takim zestawem?

Dodatkowo może ktoś podpowie, czy pompa w ursusie da radę z podnoszeniem i obracaniem takiego sprzętu?