Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Szukałem podobnego tematu ale jakoś porównania tkich ciągników znależć nie mogłem. miałem kupować MF ale dziś się dowiedziałem że FENDT kosztuje 60 tyś wi ęcej co po zwrocie daje kwote 30 tyś a na dodatek bierzemy go ze szwagrem do spólki więc różnica robi się naprawde nie tak wielka. tylko czy warto? moje gospodarstwo to 50 ha 20 krów a szwagra to 15 wszystko w warzywach.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Nie ważne co będzie robił, Fendt będzie lepszym wyborem, czy to praca w polu czy w ładowaczu.

Opublikowano

ale to jest przecież inna liga cenowa i wyposażeniowa to nie ma nawet co porównywać :D wiadomo ze w tym wypadku i tak fendt bedzie lepszy skrzynia bezstopniowa nie ma porównania z dyną 4

Opublikowano

Jeżeli cena nie gra dla Ciebie roli to wybieraj Fendta. Jeżeli chodzi o wyposażenie to gdybyś chciał do Masseya dokupić takie jak ma Fendt to różnica jeszcze by zmalała. Ja brałbym Fendta.

Opublikowano

Ciągnik bedzie pracować w ładowaczu ale to tylko załadunek obornika i załadunek skrzynio palet na przyczepy no i bedzie pracować jako ciągnik główny. a co wiecie na temat tej skrzyni Vario? jakas ewentualna awaryjność czy koszty naprawy? bo diler jak to diler zawsze mówi że bedzie fajnie. bo to właśnie o koszty eksploatacji się trochę martwie.

Opublikowano

Ciągnik bedzie pracować w ładowaczu ale to tylko załadunek obornika i załadunek skrzynio palet na przyczepy no i bedzie pracować jako ciągnik główny. a co wiecie na temat tej skrzyni Vario? jakas ewentualna awaryjność czy koszty naprawy? bo diler jak to diler zawsze mówi że bedzie fajnie. bo to właśnie o koszty eksploatacji się trochę martwie.

mój znajomy na fendta 714 i wiem że mówił ze do iluz motogodzin ta skrzynia jest na gwarancji ii jesli sie zepsuje to wymieniaja na nowa ale dokładnych liczb ci nie podam:)

Opublikowano

Czyli uwarzaćie że nie ma co MF-a rozpatrywać w fendzie podoba mi się to że można jechać 40km/h z 1750 obrotami silnika to w lekkim transporcie bedzie naprawde oszczędny a z waszej strony zauważyliście jeszcze jakieś przydatne ciekawostki w jednym bądź drugim ciągniku.

Opublikowano

Ja bym powiedział że za Fendtem przemawia większa niezawodność niż za MF . Mówię dlatego że studiuje w Poznaniu i na roku ludzie maja i MFy i Fendty i do Korbanków jest blisko więc sporo słyszałem o nich od osób z 1 ręki i każdy kto ma te 2 marki to mówi że lepszy pod każdym względem jest Fendt i jak by mieli kupować jeszcze raz to by Fendta wzięli ale biorą jednak MF ze względu tylko o wyłącznie na cenę

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Pełne felgi to i do MF można dostać. laugh.gif

Opublikowano

Nie ma co porównywać Fendt 309 Vario z MF5435 ze wzgledu na fakt, że to nie ta sama liga!!!

Równie dobrze mógłby zapytać co lepiej kupić- TV led Sony 47" czy radzieckiego Rubina.

Opublikowano

A dlaczego nie ta sama? główną różnicą jest cena i skrzynia która w MF wcale nie wydaje sie być zła. no i za FENDT-em przemawia ta już tu wiele razy podnoszona mniejsza awaryjność. a to dla mnie największy argument. bo jak ze szwagrem robimy warzywa to każda godzina się liczy,.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez kingway
      Witam , planuje kupić ciągnik i mam na oku Fendt favorit 818 i John 7810 - moc niby ta sama ceny podobne  . I teraz nwm którego wybrać ? Może ktoś coś podpowie ? Podejrzewam , że JD napewno wiecej pali , ale i też no robi robotę , Fendt znów wygodniejszy . A części i naprawy ? JD z skrzynią Powet Quad.
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
  • Dodaj nową pozycję...
v