Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja ciągle się odnoszę do tak drogiego i przereklamowanego JD. smile.gif

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Cenny z cennika

TLS 4 tyś. €,

Dodatkowa para wyjść 1061 lub 1179 €,

HCS(amortyzacja kabiny) 2200 €,

TUZ 8 tyś. zł

TUZ + WOM bodaj 12 tyś. zł

Jak będę w domu zrobię korektę. smile.gif

Opublikowano

Z tego co się kiedyś orientowałem w agrotronie miękka oś 10kpln, amortyzacja kabiny 5kpln, dopłata do PL czyli 4 rozdzielacze elektohydrauliczne + podłokietnik i kilka pierdółek 20kpln, tuz chyba 8, wom drugie tyle co tuz, pamiętam tez, że wom i tuz kosztuje tyle samo w mf.

Wiec, które opcje są takie drogie? Nie wspominając już o dopłatach do opon bo w każdej marce są prawie identyczne.

Opublikowano

Witam wszystkich B)

Kolego Bierz Deutz Fahr !

uzasadnienia mam podobne do kolegów z góry :)

Sam mam Df Agrotron 150 i na 200 ha daje radę mam jeszcze JD 6630 comfort ;/

DF ma bardziej wygodną kabinę , wiekszą lepsze wyposażenie i co tu więcej pisać jesli chcesz się coś jeszcze popytać to pisz na gg 20184765 !

Opublikowano

tak tylko porównaj np masę tych ciągników....ja mam jd 6830 comfort, sąsiad ma DF (chyba agrotrona) 150 km, jego ma ok 5,5t (na sucho_) mój ma 6,8t, wiadomo do tego paliwo i obciążnik i robi się 8 ton, u niego też +tona, ale jest różnica, przed wczoraj je porównywaliśmy przy wyciąganiu tirów od buraków, oba doskonale sobie radziły ale mój JD znacznie lepiej ruszał, bez poślizgu, masa robi swoje;]

Opublikowano

sql--> oceniasz przeciąganie ciągników których masa własna różni się o pół tony i 7KM więcej na korzyść MF? W dodatku JD nie jechał tylko trzymał na hamulcu i cięższy MF po prostu go ciągną, a nie przeciągał się znim?

Poza tym jak przy zakupie ciągnika opierasz się lub swój wybór utwierdzasz filmikami z youtuba to powodzenia. I pomyśl czy dla ciebie nie lepszy był by ciągnik na pedały.

Opublikowano

Nie chciałem nikogo urazić. Chodziło mi oto, że ciągnik lepiej dociążony ma po prostu lepszy uciąg. a massey7475 waży o pół tony więcej niż jego odpowiednik w john deere( oczywiście oba bez obciążników)i deutz fahr

I nie sugeruje się przy kupnie przeciąganiem liny.

Opublikowano

MF 7475-6060kg masa własna bez obciążników- 142KM mocy znamionwej wg iso

JD 6830 premium-5580kg masa własna bez obciążników- 140KM mocy znamionowej wg 97/68 ec

nie wiem jak te normy mają się do siebie?

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

To co producent podaje w katalogu często odbiega od rzeczywistości, bo wystarczy, że założysz szersza opony i już masa rośnie. wink.gif

Poza tym Df miał wyżej zapięty hol. tongue.gif Czyli masa z Jaśka przechodziła na niego. laugh.gif Jak ktoś chce kupować ciągnik oglądając takie zmagania to oki, o nic nie pytam. tongue.gif

Edytowane przez Profil usunięty

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 

• Dodaj nową pozycję...
v