Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej przymierzam sie do zmiany pługa. Miałby to być pług na zabezpieczeniach resor lub hydrauliczne raczej 4-ki, cena do 65k, ziemie bardzo zmienne-od gliny po kamieniste. Teraz mam 4 ibisa na resorze ale nie jestem z nich zadowolony, na niektórych kawałkach musiałem 4-ty korpus odkręcać bo były problemy. Troszke przeglądając oferty zatrzymałem się na kuhn nsh, tylko że jego masa też nie jest mała 1300 kg w porównaniu do polskich 1500 kg. W polskich bez dociążania przodu trzeba przyznać żę buja troche traktorem-same 130 km. Zabezpieczenia hydrauliczne są z regóły cięższe od resorowych? Czekam na propozycje ;]

Opublikowano

Myślę że V&N też fajny pług za małą kase ^^

Warto też pomyśleć nad GB,Poettinger,Kver i Overum tylko to już droższe :lol:

Masz zamiar doczepić do niego jakiś packomat,jaka ma być jego szer. robocza?

Opublikowano

Myślę że V&N też fajny pług za małą kase ^^

Warto też pomyśleć nad GB,Poettinger,Kver i Overum tylko to już droższe :lol:

Masz zamiar doczepić do niego jakiś packomat,jaka ma być jego szer. robocza?

nic nie będę doczepiać ;] ibisem w 3-kach było na 48cm , w 4-kach na 36 bodajże. Także myślę że będzie to szerokość w granicach 160cm. Kreverland eg raczej też odpada bo waga chyba też koło 1,5t

Opublikowano

Także polecam pługi firmy Kuhn! Bardzo dobre i twarde maszyny. Jakość orki taka jak Kverneland a cena może być trochę niższa. Sam posiadam pług Kuhn Huard 3 skibowy i orka jest rewelacyjna, stuprocentowe pokrycie resztek pożniwnych! Jedyną wadą tego pługa co mam jest długość (pierwszy korpus jest dość mocno oddalony od cięgien ciągnika ze względu na zabezpieczenia resorowe) oraz masa, gdyż jest bardzo ciężki. Kverneland to już marka, która nie potrzebuje komentarza więc tej firmy też możesz śmiało brać. Pozostałe produkcje typu Lemken V&N GB czy Overum także będą dobrym rozwiązaniem jednak gdyby wybór zależał odemnie brałbym coś z grupy KV/Kuhn/Lemken. Bierz ten, który będzie w lepszym stanie. Myślę, że z tych marek co podałem będziesz zadowolony, obojętnie na który się zdecydujesz.

Opublikowano

Witam ja jestem użytkownikiem pottinger servo 35 jestem bardzo zadowolony;) dobra jakoś co prawda ta firma robi sprzęty uprawowe od 2007 roku. Wybraliśmy tą firme bo nie są drogie części. polecam

Opublikowano

Bierz ten, który będzie w lepszym stanie. Myślę, że z tych marek co podałem będziesz zadowolony, obojętnie na który się zdecydujesz.

akurat jeśli chodzi o stan to wszystkie będą w dobrym ;) Ale jakbym brał kreverlandy na resorze to pewnie od razu będę musiał dorzucić pare piór tak jak teraz w polskich,Kuhn i kreverland cenowo stoją podobnie? czy jednak kreverland jest droższy? Chodzi mi o nsh i em-y

Opublikowano

Ciekawe gdzie patryk 141 wyczytałeś,że pottinger robi sprzęt uprawowy od 2007 r.Pottinger przejął w 1975 roku firmę Landsberg w Bawarii i od tamtego czasu sprzęt jest robiony z logo nowej firmy.Landsberg to firma , która miała bardzo duże doświadczenie w produkcji pługów.Nie wiem jak dzisiaj, ale wcześniej firma ta była głównym dostawcą podzespołów i części dla firmy Lemken. Posiadam servo 35 z pacomatem i jestem bardzo zadowolony.