Skocz do zawartości

Jaki pług do MF 3070?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

otomoto.pl/plug-3-skiby-kverneland-f3-obrotowy-A19111.html

ja bym zaproponował coś takiego :) zabezpieczenie sprężynowe, długie odkładnie, bardzo ładnie kryje po prostu Kverneland ;)

Opublikowano

Do takiego 90konnego traktorka to już mozna cos poszaleś, 4 skiby to minimum :)

Opublikowano

Nom lepiej szybciej zaorac i lepiej przykryc niż długo orac i słabo przykrywac ;) 3 spokojnie będą dobre trochę większe odkładnie i gitara. :) Znajomy ma case 956xl i ciąga też 3 obrotowe ale za to jak popier***a :)

Opublikowano

też wole 3 skiby i szybciej jechać niż 4 skiby i meczyć ciągnik zwłaszcza że u mnie są ładne górki.Obawiam sie tylko czy zabezbieczenia śrubowe nie bedą za słabe i nie bede stale musiał wyskakiwać z ciągnika i zmieniać śrub bo u mnie kamieni nie brakuje

Opublikowano

myślałem raczej o zabezpieczeniach śrubowych bo są sporo tańsze takie pługi, cena tak ok 5 tys. Teraz sam już nie wiem... A takie noże docinające na każdej skibie to dobre rozwiązanie? Tak jak mówiłem u mnie obornika nie żałuje. Bo przedpłużki to raczej by sie zapychały na oborniku?

Opublikowano

ja myśle że prędzej te noże będą się zapychały chyba że kroje ;) pługa raz kupujesz i masz ja kupiłem z zabezpieczeniem rysorowym i nie żałuję. takiego pługa często się nie kupuje można raz zaszaleć :D

Opublikowano

4 skiby dla tego ciągnika to nie jest aż tak ciężko. U mnie ziemie ciężkie 2 klasa, dużo pagórków, pług zabiera 160cm i robię na biegu 1A na zającu, a jak równe pole to i dwójką idzie.

Moim zdaniem nie na pagórkach ma nic lepszego, niż pług hydraulicznie rozkładany, pod górkę sobie zmniejszasz, a z górki na maxa zabierasz :)

Opublikowano

Moj ma robote na 4B i pług zagonowy 4x30. Zimą muszę sprawdzić pompe i wtryskiwacze bo coś czuje że osłap ostatnio. A teraz lepsze przedpłużki czy noże docinające takie jak tu otomoto.pl/ pług-3-skiby-kverneland-f3-obrotowy-A19111.html

Opublikowano

4 skiby dla tego ciągnika to nie jest aż tak ciężko. U mnie ziemie ciężkie 2 klasa, dużo pagórków, pług zabiera 160cm i robię na biegu 1A na zającu, a jak równe pole to i dwójką idzie.

Moim zdaniem nie na pagórkach ma nic lepszego, niż pług hydraulicznie rozkładany, pod górkę sobie zmniejszasz, a z górki na maxa zabierasz :P

Mam MF 3085 i pług 4 skibowy obrotowy o szerokości 180cm i na lżejszej ziemi na zającu to najwyżej mogę podorywki zrobić. Zastanawiam się na jaką ty głębokość orzesz?

Opublikowano

Znajomy ciaga opala 90 3 skibowego takim MF, szczerze mowiac to nie ma zabardzo co robic ale zato szybko orka mu idzie ;) Wiec najlepszym rozwiązaniem byłaby 3 obrotowa lub 4 skiby zagonowe, zalezy w jakiej cenie ;)

Opublikowano

4 skiby dla tego ciągnika to nie jest aż tak ciężko. U mnie ziemie ciężkie 2 klasa, dużo pagórków, pług

zabiera 160cm i robię na biegu 1A na zającu, a jak równe pole to i

dwójką idzie.

Moim zdaniem nie na pagórkach ma nic lepszego, niż pług hydraulicznie rozkładany, pod górkę sobie zmniejszasz, a z górki na maxa zabierasz

Mam MF 3085 i pług 4 skibowy obrotowy o szerokości 180cm i na lżejszej ziemi na zającu to najwyżej mogę podorywki zrobić. Zastanawiam się na jaką ty głębokość orzesz?

@StasiekS: Sory, pomyliłem się. Gleba u mnie średnia - gleby brunatne, lekkie gliny lessowe. Nie wiem, dlaczego napisało mi się "ciężkie". Orkę robię na 20-25cm. Na rędzinie by na zającu 1A napewno nie poszedł ;)