Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CIĄGNIK KUPIŁEM NOWY 3 miesięczny firma karcz w Sandomierzu i ma wadę fabryczna nie podnosi mi pługa i nie obraca sprawdzałem takim samym ciągnikiem kolegi i wszystko ok ja chce w pole jechać i mniemam czym niema jakiegoś paragrafu na nich?

Opublikowano (edytowane)

Przecież bez niczego powinni zrobić to na gwarancji... Odmówili ?? Może postarasz rzecznikiem praw konsumenta a nawet możesz się udać i zasięgnąć porady...

Edytowane przez ursuss
Opublikowano

Zajrzyj do umowy i poszukaj jaki jest czas reakcji serwisu. wysłałeś pisemnie do nich pismo reklamacyjne albo mailem? siadaj dzisiaj i pisz maila. siadaj koło południa i pisz maila. jutro zrób to samo jesli nadal nie bedzie reakcji. w następnym mailu postrasz ich ze pojdziesz do prawnika po poradę i nei wykluczas skierowania sprawy na drogę sądową. jesteś miękki i mają cię w d*pie.

Opublikowano

Może lepiej normalnie pocztą za potwierdzeniem odbioru... jeśli by doszło do tych sądów to zawsze jakiś dokument jest ... oczywiście warto sobie kopię zrobić .

Opublikowano

Ale mailem zostaje tak samo ślad, i myślałem o faxie do którego podczepić potwierdzenie nadania. w sądzie nie liczy się rozsądek tylko papierologia.

Opublikowano

Dzwoń do nich i powiedz że rozkraczył się ciągnik nie podawaj przyczyn tylko niech przyjeżdżają i robią bo tu w pole czas ruszać a niema czym a jak nie to pojedz do dilera i bierz pierwszy lepszy z placu i powiedz " dopóki nie zrobicie to ja będę tym robił " ;[ :P

Opublikowano

WITAM byli dzis podkrecili mi cisnienie bo było za małe na 185 i teraz podnosi i obraca ale jak sie rozgrzeje to trzeba gazu poprostu pług AGRO MASZ jest do niego za duży wazy 1100kg i to na niego za wiele choc powiem wam ze ma duze odkładnice i pieknie kryje co do jazdy to daje spokojnie rade na 1 bieg 3 zakres radzi sobie spoko choc to wiosenna orka taka nie głęboka 3 klasa ziemi ,poprostu podnosnik jest w nim za słaby

Opublikowano

WITAM mam pytanie odnosnie pracy nh td5050 jakim biegiem jezdzic z agregatem uprawowo-siewnym 2,7m agregat AGRO-MASZ sienik POZNNIAK oraz jakim biegim w pługu 4 obracalna AGRO-MASZ ?

bo chodzi dobrze na 1 na 3 zakresie ale mówili ze za cieżko zeby 3 na 2 zakresie

Opublikowano

jak myślicie czy nh td 5050 będzie sobie dawał sobie rade na troche górkowatych terenach z agregatem uprawowo-siewnym [agromasz(łapki+dwa wały strunowe)+poznaniak]zestaw 3m oraz z talerzówką agromaszu 3m z wałem strunowym, a także z pługiem 5 skib.? Pozdrawiam.

Opublikowano (edytowane)

koledzy mam taki problem od dłuższego czasu z tłumika na karoserię wywala jakiś syf tak jakby sadza jak myślicie czego to może być przyczyna pomóżcie

Edytowane przez Jakub667
Opublikowano

Witam. Czy użytkuje ktoś dłużej to mokre sprzęgło i wypowie się jak się ono spisuje, bo słyszałem od dilera że lubią gubić ciśnienie i rewers nie chodzi, czy ktoś jest w stanie potwierdzić tą informacje ?

Opublikowano

witam.mam do kolegów pytanie,diler za td5050 z klimą,hyd.rew.,pneumatyką trzy pary hydrauliki,pneum.siedzeniem,gumy 360/24 i 460/34 zaproponował 130 tys.netto.wedlug postów powyżej to dużo więcej i teraz nie wiem czy tak podrożały czy trochę przesadził

Opublikowano

NO SPORO CI POWIEDZIAŁ JA ZAPŁACIŁEM 137TYS BRUTTO BEZ PNEUMATYKI, i siedz pneu

mam taki problem ze jak zapnę pług 4 skiby obrotówka to na każdym biegu (na szybszych większe)są drgania przy obrotach 1400-1700 czuć bardzo na kierownicy w kabinie maska się trzęsie to chyba nie normalne ???

bo ci popaprani serwisanci powiedzieli ze to takie przejście największy moment osiąga i takie tam bzdety a mi się wydaje ze to przesada

Opublikowano

witam i przyłączam się do tematu

ja dzisiaj odwiedziłem kilku dilerów NH i mam ofertę TD5050 z pełnym wyposażeniem za 118 tys NETTO i pierwszy przegląd gratis. Moje pytanie to czy jest to dobra oferta ??

PS. kolega opisuje drgania w swoim NH może za duże ciśnienie w oponach masz bo dowiedziałem się dzisiaj że te NH maja nisko ciśnieniowe opony

Opublikowano

pewnie że ta :)

NH TD 5050

klimatyzacja

rewers hydraulicny

przednie obciazniki

3 prędkoći WOM 540, 540E, 1000

instalacja hamowania przyczep jedno i dwu obwodowa

podnośnik mechaniczny

skrzynia biegów mechaniczna

elektrohydrayliczne załączanie przedniego napędu

elektrohydrayliczne załączanie załączanie blokady mostów

podstawowa wydajność pompy hydraulicznej

2 pary wyść hydrauliki

komplet zaczepów

opony przód 370 r 24 tył (nie pamiętam :(

raczej nic szczególnego nie pominąłem :)

Opublikowano

a bez jnstalacji pneumatycznej jle by kosztował ,czy mozna jeszcze coś urwać zamuwiłem td5030 za 126000 brutto z klimą rewersem hydraulicznym i pneumatyką 1 obwodową i jeszcze opcjalną pomoą hydrauliczną w agrobardzie ale zastanawiam się nad zmianą na 5050 bo jest mocniejszy i większa pojemność silnika jle morze kosztować bo sie nie pytałem