Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem rozsiewacz Kverneland DS-C. Jak go ustawić do prędkości 8km/h. Siane będzie nim wszystko (wapno, sól potasowa, polidap, saletra saletrzak mącznik). Wiem że podane ustawienia mogą się różnić ale będę miał jakiś punkt odniesienia. Szukałem na internecie tabeli od tego lecz nic nie znalazłem. Może ktoś ma takiego i doradzi?

Opublikowano

Próba krecona pod każdy nawóz kolego.

Każdy nawóz ma inna granule i ciężar.

To że ty chcesz jechać 8 na godzine to jeszcze mało powiedziane.

Wpisz sobie w yutube próba krecona rozsiewacza nawozu i sie nauczysz bo niestety ale trzeba zacząć od podstaw.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez karol210589
      Szanowni koledzy. Post na prośbę kolegi ale bardzo proszę o pomoc. Kolega kupił rozsiewacz Kvernelanda ale nie ma do niego instrukcji. Rozsiewacz nie posiada nalepek żadnych jedynie tabliczkę znamionowa która wysyłam pod postem. Rozsiewacz posiada wagę i sterownik. Proszę o pomoc...
      Dodam że na stronie internetowej nie znalazłem instrukcji, również dealer nie wykazał się odpowiednią kompetencją. Gdy np potrzebowałem instrukcji w języku polskim od Hardiego wystarczył jeden telefon do serwisu głównego i dostałem na email w formie pdf.

• Gość
      Przez Gość
      Sprzedam polski rozsiewacz 600 l z plandeką. Skrzynia wykonana z nierdzewki. Rozsiewacz nabudowany na ramę z kołami więc nadaje się do małego ciągnika.  3800 do negocjacji 
      Kultywator polski 3 m z wałkiem strunowym . 2000 do negocjacji 
      Zainteresowanym podeślę zdjęcia 
    • Przez tropt
      Witam, czeka mnie zakup nowego opryskiwacza - zmiana z pilmetowskiego 600 litrów rozkładanego ręcznie na coś z pełnym komputerem i hydrauliką. Powierzchnia gospodarstwa to niespełna 70 ha, w skład chodzi 15 ha buraków cukrowych, 20 ha ziemniaków a reszta to zboża i łubiny. Do sedna - pytanie kieruje do bardziej doświadczonych, osób które mają jakieś pojecie o tym o czym piszą  mianowicie zastanawiam się czy wybrać przy swoich uprawach opryskiwacz zwykły czy z rękawem powietrza, ktoś przybliży temat z praktyki ? sprzęt ma być używany do max 40 tys. https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-kverneland-z-rekawem-21m-hydraulicznie-rozkladane-CID757-IDvlLxY.html  znalazłem pewną maszynę mieszczącą się w tej kwocie. Co doradzicie ?
      Pozdrawiam 
    • Przez kamil100691
      Może ktoś doradzi który rozsiewacz wybrać  ma mieć pojemność 1200l zbiornik i elementy rozsiewające z kwasówki cena zbliżona obydwóch
    • Przez przemol
      Witam zakupiłem rozsiewacz Amazone ZA-OC 700 i mam pytanko jak ustawić łopatki na talerzach żeby rozsiewal na 12 m lub na 15. 
      Na talerzach jest numeracja.  
      Dzięki wszystkim 
  • Dodaj nową pozycję...
v