Rauch MDS935R
-
Podobna zawartość
-
Przez kamil255
Witam, posiadam ten rozsiewacz i jest ustawiony na 12m bo takiej szerokości mam ścieżki. Chciałbym dowiedzieć sie od osób uzytkujacych ten sprzet jak ustawić łopatki na 15m do nawozów przedsiewnych NPK typu polifoska,zawsze to jakaś oszczędność czasu przy większej szerokosci rozsiewu. -
Przez Siwecki97
Witam,
Prosiłbym opinie o nowych polskich rozsiewaczy wapna. Cena do 80 tys. Może być ewentualnie trochę drożej, ale żeby ta dopłata była opłacalna. Z góry dziękuję 🤗
-
Przez kellyq
Szukam inspiracji gdzie w rozsiewaczu można zamontować czujnik wagi. Chodzi o rozsiewacz który nigdy nie posiadał wagi.
-
Przez roni9411
Witam. Posiadam raucha z quatronem A, bez wagi . Jak ustawiacie swoje rozsiewacze z aplikacji czy robicie próbę kręcona. Ja gdy robie próbę kręconą to nieraz np w przypadku soki potasowej wysiewa mi za mało nawet o 50kg na ha. Próbę wykonuje tak jak w książce(odkręcam tarcze zakładam zsyp włączam wałem i czekam jak wyleci z minimum 30 kg nawozu po czym ważę i wpisuje wynik na komp który sam dobiera współczynnik.) Spotkałem sie z opinią że właśnie próby kręcone przekłamują i lepiej ustawix z aplikacji. Jak wy to robicie?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Rauch axis 20.2 emc
Rauch MDS 732R Select