Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie mam, a po cholerę mi to.?

Wygoda,

A wiesz, że jak nie założysz sobie skrzynki do e-doręczeń, to wszystkie polecone będą dochodziły do poczty elektronicznie, a później na poczcie będą je drukować?

I cała tajemnica poszła na wiejski eter

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W PUP nie załatwiłbym spraw związanych z zatrudnianiem pracowników bez tego, dowody rejestracyjne, prawo jazdy, wszystko sobie mogę podejrzeć czy już gotowe do odbioru, mObywatel też chyba jest profil potrzebny, bardzo to ułatwia. Konto bankowe sobie tym zatwierdzisz.

Wystarczy bankowość elektroniczna do wszystkiego

Opublikowano
Teraz, HMontecristo napisał(a):

Wystarczy bankowość elektroniczna do wszystkiego

Wątpię że jego bank to obsługuje, a i bankowość elektroniczną nie wiem czy ma, jeszcze ktoś podejrzy ile ma na koncie xD 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Coś dziwnego opowiadasz ..

Dużo jest osób na YouTube co sprzedało Jakie mieszkanie i miało być przelew do tygodnia czasu a pieniądze nie wpłynęli I nic nie mogę z tym zrobić żeby powiedzmy unieważnić te sprzedaż po prostu sprzedali bez pieniędzy i właśnie jest takie coś jak depozyt notarialny Ktoś musi najpierw płacić do notariusza i notariusz musi mieć na swoim koncie te pieniądze

Edytowane przez Strongman
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

Dużo jest osób na YouTube co sprzedało Jakie mieszkanie i miało być przelew do tygodnia czasu a pieniądze nie wpłynęli I nic nie mogę z tym zrobić żeby powiedzmy unieważnić te sprzedaż po prostu sprzedali bez pieniędzy

A że tak...może i tak się zdarza.

Ja bym chyba nie podpisał bez pieniędzy na koncie

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

W PUP nie załatwiłbym spraw związanych z zatrudnianiem pracowników bez tego, dowody rejestracyjne, prawo jazdy, wszystko sobie mogę podejrzeć czy już gotowe do odbioru, mObywatel też chyba jest profil potrzebny, bardzo to ułatwia. Konto bankowe sobie tym zatwierdzisz. Skarbówka, eKRUS, no wiele tego jest.

Ale ja nie mam nic z takich rzeczy, dowód jak jest do odbioru dostaje powiadomienie SMS z WK. A do czego mi  mobywatel ? 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

A że tak...może i tak się zdarza.

Ja bym chyba nie podpisał bez pieniędzy na koncie

No tak i właśnie na YouTubie mówię że to działa w dwie strony ktoś by ci najpierw Przelał pieniądze a ty byś nie podpisał tylko wyszedł od notariusza

Opublikowano
4 minuty temu, jacor73 napisał(a):

Wygoda,

A wiesz, że jak nie założysz sobie skrzynki do e-doręczeń, to wszystkie polecone będą dochodziły do poczty elektronicznie, a później na poczcie będą je drukować?

I cała tajemnica poszła na wiejski eter

Nie wiem , mi to nie potrzebne. Ja nawet konta internetowego w banku nie mam , tylko tradycyjne, jedynie mam karte i to wystarczająca wygoda 

• Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wątpię że jego bank to obsługuje, a i bankowość elektroniczną nie wiem czy ma, jeszcze ktoś podejrzy ile ma na koncie xD 

Raczej wszystkie banki mają bankowość elektroniczną nawet spółdzielcze inaczej by z rynku zniknęły

• Like 2
Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

A do czego mi  mobywatel ? 

Wszystkie dokumenty pod ręką, możesz sobie podejrzeć do kiedy masz OC na dany pojazd, kiedy się kończy przegląd, jak zostaje miesiąc do przeglądu to dostajesz powiadomienie, historia leczenia, recepty, podejrzysz sobie punkty karne, i sporo innych rzeczy.

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Qwazi napisał(a):

W 8m³ by śmigał jak lala. Ma wszystko co trzeba, tylko...za drogi 🤷

Masz Ty Przemek...kondycyję💪💪💪👍🤭

Nooooo musi być przy takiej kobitce. 😁

Opublikowano
Teraz, HMontecristo napisał(a):

Raczej wszystkie banki mają bankowość elektroniczną nawet spółdzielcze inaczej by z rynku zniknęły

Nie wiem , mi to nie potrzebne. Ja nawet konta internetowego w banku nie mam , tylko tradycyjne, jedynie mam karte i to wystarczająca wygoda 

@HMontecristo a nie mówiłem, nasz rolnik rozwojowy nie korzysta z bankowości elektronicznej xD 

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał(a):

No tak i właśnie na YouTubie mówię że to działa w dwie strony ktoś by ci najpierw Przelał pieniądze a ty byś nie podpisał tylko wyszedł od notariusza

Nie wiem.

Ostatnio ciągnik na przelew sprzedałem, a drugi kupiłem ,też na przelew.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wszystkie dokumenty pod ręką, możesz sobie podejrzeć do kiedy masz OC na dany pojazd, kiedy się kończy przegląd, jak zostaje miesiąc do przeglądu to dostajesz powiadomienie, historia leczenia, recepty, podejrzysz sobie punkty karne, i sporo innych rzeczy.

Nom....se nawet punkty można sprawdzić 

Opublikowano

Karta jest wygoda, gotówkę z bankomatu się bierze kiedy chcesz 

Do czyszczenia bankomatu to jej używam ale żeby zapłacić gdzieś to nie. A jakieś bliki to mnie przerażaniem napawają, tylko fizyczny pieniądz za cokolwiek.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Karta jest wygoda, gotówkę z bankomatu się bierze kiedy chcesz 

A po co brać tą gotówkę, nie lepiej zapłacić od razu tą kartą ?? Albo wziąć fakturę na przelew i za darmo go wykonać z poziomu bankowości elektronicznej ??

Nie pamiętam kiedy ostatnio wyjmowałem gotówkę z bankomatu, jeżeli już to wkładałem ją do wpłatomatu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
4 minuty temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Młody chłop jesteś do ciula wafla, trzeba iść z postępem.

• Like 1