Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza 2026 i inne luźne wątki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, malaczarna napisał(a):

Było też -22. Kto rano wstaje tego mróz zastaje

IMG_20260120_054912.jpg

O 5tej -22 było na jednym gospodarstwie. Na drugim nie wiem bo o 18 wyjeżdżałem w drogę.

Teraz słonecznie i ciepło przez szybę 😁

3 godziny temu, Mateusz1q napisał(a):

masakra żyć na wschodzie przez to się tam najbardziej wyludnia 

W domu wszyscy zdrowi?

• Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, s_z_k napisał(a):

Prawda niestety. Już lepiej jak te szlugi kopcą, ale patrzeć na przyćpane 15 latki to aż się człowiekowi niedobrze robi 😖

Gdzie je wpisujesz, na dyskotekach? Kiedyś tego nie było. Jak człowiek za dużo wypił wina  to się co najwyżej porzygał i rano łeb bolał. 

• Like 4
Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Gdzie je wpisujesz, na dyskotekach? Kiedyś tego nie było. Jak człowiek za dużo wypił wina  to się co najwyżej porzygał i rano łeb bolał. 

Jeszcze do domu odprowadzili/zawieźli.

A teraz zaraz tysiące zdjęć 

• Like 5
Opublikowano

Ale tu fajnie. Bobek się sfochał poszedł do innych tematów napisał jednego posta, wrócił z płaczem i udziela się wesoło

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Teraz jak dzieciak nie ma socjali to jest palcami wytykany, już za moich czasów się dziwiono, że np fejsa nie miałam w gimnazjum.
Ale uważam, że bez tego dzieciaki byłyby lepsze 
Kto to widział, żeby gówniaki po 9-10 lat życzyły sobie markowe kosmetyki, kurde za moich czasów perfumy Hanny Montany za 14 ziko to był szczyt luksusu hahah 😂

24 minuty temu, s_z_k napisał(a):

Mam kuzynkę lat 10, podpytywałam się ostatnio co jest modne w jej wieku, bo jeszcze trochę i urodziny będzie miała.
A mała księżniczka, że w sumie to teraz kupiła sobie mgiełkę Vicoria Secret, chciałaby jeszcze sol de janeiro i jakiś olejek z NYXa by się jej przydał, ale marzy jej się najbardziej Dior
Jak ja w życiu za mgiełkę bym 80 złoty nie dała, jak za tyle to już można perfumy kupić 😂
W jej klasie dziewczynki to już pazurki żelowe i full make-up robią sobie, a nauczyciele nic zrobić z tym nie mogą, bo by mieli więcej problemów niż te dzieciaki 🤷‍♀️

Powiem tak jeśli rodzice sami pozwalają na takie a nie inne zachowanie wśród swoich dzieci i choć oni są tylko częścią większej całości w całym tym mechanizmie to znaczy że to od nich piękno wyjść tzw. STOP 

Jak dla mnie to rodzice powinni dużo czasu spędzać z dziećmi tłumaczyć im jakie konsekwencje są tego a nie innego zachowania to śmiem twierdzić że nie byłoby tego. 

Jednak widać że pokolenie które jest teraz wychowanie dziecka pozostawia w dobie internetu i podwórku. 

11 minut temu, 6465 napisał(a):

Trzeba zrozumieć że w tej chwili spotykamy się z dwoma światami.

Ty kontra oni. 

Edytowane przez Bezduszna
Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał(a):

Na przystanku autobusowym już nafurani są przed szkołą, to nawet do klubu nie trzeba jechać żeby widzieć 😥 Poza tym teraz w klubach to 12 latają nie ma co jeździć, raczej już jakieś festiwale wole 

• Confused 1
  • Sad 1
Opublikowano
12 minut temu, 6465 napisał(a):

Po drinku nadwiślańskim trawa wypalona była jak po randapie a 💩 trzeba było robić z daleka od zabudowań bo muchy w locie padały 😏

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
1 minutę temu, Wiesio80 napisał(a):

Po drinku nadwiślańskim trawa wypalona była jak po randapie a 💩 trzeba było robić z daleka od zabudowań bo muchy w locie padały 😏

Jak pierdolłem kac kupę w łazience po odpuście a odświerzaczem zapomniałem zneutralizować. Jak matka weszła po mnie i wyszła to zapytałem " gdzie ty żeś wczoraj był i co pił".  

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, HF86 napisał(a):

Szczęście nigdy te winiacze mi nie podchodziły i albo piwo, albo wódka. 

Też wolałem wódkę i piwo. Ale zawsze była składka co kto w kieszeni miał to wysypał, przeliczyło się i decyzja co kupujemy. Muzgojeby były najtańsze i w sumie ilość czystego składnika wychodziło najtaniej. Teraz tak azot w nawozach wyliczają. 

Edytowane przez 6465
  • Like 1
  • Haha 4
Opublikowano

Pamiętam jak w liceum u mnie moja wychowawczyni aby zapanować nad zgraja chłopów miała patent z którego korzystamy też inne nauczycielki. 

Chodziło o to że raz do roku jeśli byly chłopy grzeczne i przede wszystkim dobrze się uczyli i nie było z nimi problemów większych wyjeżdżali na wycieczkę i tam pozwalano I'm pic pod obecność dorosłych.

Powiem wam szczerze że to się sprawdzało i jakoś nikt w tamtej  chwili nie mówił że to był zły pomysł tylko każdy wychodził z założenia że lepiej aby robili to w obecności niż przychodzili na rauszu do szkoły a się zdarzało że byli pod wpływem czy na kacu. 

Opublikowano

U nas w technikum było nas 25 chłopa w klasie , dziewczyn nie było. To co się działo na wycieczkach to nie będę pisał bo i tak mało kto uwierzy. Co rok początkiem czerwca wyjeżdżaliśmy na 7 dni. Zawsze pociągiem i pociągiem wracaliśmy. 

Opublikowano
Bezduszna napisał:

Godzinę temu, jarecki napisał(a):

porozmawiaj z córką co doprowadziło do takiej sytuacji bo nie wszystko Tobie powiedziała 

Teraz z dzieckiem się nie rozmawia. Wystarczy rodzicom dać telefon i szalej ile dusza zapragnie a ja w tym czasie mam Święty spokój z tobą.

Wystarczy poczytać teraz o wprowadzanej nowej ustawie na temat zakazu korzystania z FB i innych społecznościowek dla dzieci. .

Wystarczy sobie zadać pytanie czy to państwo ma wychowywać dzieci czy to rodzic powinien dziecku tłumaczyć jak korzystać z takich społecznościowek 

widzę że masz najwięcej do powiedzenia w tematach co kompletnje nie masz zielonego pojęcia I doświadczenia dzieci nie masz a wiesz jak je najlepiej wychować. auta nie masz i prawo jazdy ale o dieslu z gaźnikiem wiesz najlepiej 🤦🤦🤦

• Like 2
  • Haha 4
Opublikowano
9 minut temu, 6465 napisał(a):

U nas w technikum było nas 25 chłopa w klasie , dziewczyn nie było. To co się działo na wycieczkach to nie będę pisał bo i tak mało kto uwierzy. Co rok początkiem czerwca wyjeżdżaliśmy na 7 dni. Zawsze pociągiem i pociągiem wracaliśmy. 

U mnie w szkole tylko były w LO dziewczyny ponieważ to był zespół szkół składający się z zawodówki, techników mechanicznego i właśnie z LO gdzie ja byłam. A że chodziłam do profilu matemstyczno-fizycznego -informatycznego  to nas było tylko 5 na 30 chłopakow. Jednak jak mieli jedna wycieczkę raz w roku właśnie na picie  to my miałyśmy wtedy wolne ponieważ nauczycielka zakazywały nam pojechania. I tak przez 4 lata i nikt od tego nie umarł i nikomu nic się nie stało 

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, wojtal24 napisał(a):

widzę że masz najwięcej do powiedzenia w tematach co kompletnje nie masz zielonego pojęcia I doświadczenia dzieci nie masz a wiesz jak je najlepiej wychowac 

W takim razie jakie ty masz zdanie na temat wychowywania w erze internetu portali społecznościowych i przede wszystkim wpływu rówieśników na dzieci jak przede wszystkim powinien rodzic reagować.

Z miłą chęcią poznam twoje zdanie jak i inni grupowicze na ten temat.